А1 Македонија

Јас купив бел ГС7, имаше проблем телефонот со долните копчиња. Го вратив побарав замена за црн модел и сеуште чекам да ми се јават, почнува да тече 3тата недела :).
Jas kontaktirav direktno vo centarot vo Stip i mi rekoa deka ke donesat im rekov da mi cuvaat i go zedov, a ovie sto se prodavnicite na VIP nikakva usluga nemat i ne se zamarat, samo so centrite komuniciraj ako imas nekoj problem :)

Проблемот е што јас контактирав и до централата на ВИП и ми рекоа дека го нема во продавнициве во Скопје. До крајов на неделава го очекуваат. Се надевам дека ќе го добијам.

Некој што уште е на припејд Џабест(One) да ми каже како е брзината на интернетот?

Го изедоа ВИПовци, да не кажам им се деси народ : )))90% од квалитетниот кадар си отиде од компанијата кога виде колку е саат дека мексиканецот ќе им нагрбачи работа за иста и помала плата. Сакаа да влезат во игра со Телеком на сите можни полиња, (каде бе со Blizoo) и ко што бива во секоја миграција без план и програм, пропаднаа. Корисниците незадоволни, вработените бетер незадоволни, не мириса на добро за Љушев и компанија. Додуше он си е паметен момак не е за жалење.

Го изедоа ВИПовци, да не кажам им се деси народ : )))90% од квалитетниот кадар си отиде од компанијата кога виде колку е саат дека мексиканецот ќе им нагрбачи работа за иста и помала плата. Сакаа да влезат во игра со Телеком на сите можни полиња, (каде бе со Blizoo) и ко што бива во секоја миграција без план и програм, пропаднаа. Корисниците незадоволни, вработените бетер незадоволни, не мириса на добро за Љушев и компанија. Додуше он си е паметен момак не е за жалење.

Ќе се снајдат, да се вработи нов кадар кој ќе работи за истите ако не и за помалку пари. Сеуште ќе се експлоатира народов. 90% од квалитетниот кадар ? Мислиш на целокупниот кадар како на пример продажни агенти, маркетинг одделенија, финансии итн? И од каде ти е оваа информација ?

Целокупниот кадар што ја постави фирмата на нозе. Од техничкиот дел до маркетинг и финансии. Тие што останаа се демотивирани. Па види и сам колку огласи има за ВИП последниве 2-3 месеци. Корпоративната култура им е скроз сменета и затоа бегаат од таму тие што се навикнале на еден начин на работа.

Целокупниот кадар што ја постави фирмата на нозе. Од техничкиот дел до маркетинг и финансии. Тие што останаа се демотивирани. Па види и сам колку огласи има за ВИП последниве 2-3 месеци. Корпоративната култура им е скроз сменета и затоа бегаат од таму тие што се навикнале на еден начин на работа.
Се е точно тоа што кажа, само ќе додадам дека можеби една од најголемите причини зошто им бега искусен кадар е поради фактот што ќе следи големо отпуштање, па секој што ќе успее да најде друга посаглам работа им дава отказ.
И да погинеш колку можеш ќе се спасиш.

Гледам Вип ги намалиле цените на телефони. Им текна. Нокиа 930 е 1500 ден на промо.

Ина Многуфина имаше некој статус на фејсбук за Вип и во коментари препорача да не се плаќаат сметки онлајн ама не било нејзино да каже зашто. Е сеа, има некој некакваа информација зошто или оваа нема што да праи па си тресе глупости?

Ина Многуфина имаше некој статус на фејсбук за Вип и во коментари препорача да не се плаќаат сметки онлајн ама не било нејзино да каже зашто. Е сеа, има некој некакваа информација зошто или оваа нема што да праи па си тресе глупости?
Проблемот е што наводно нослава замара фирми по градов да им држела предавања/обука за социјални медиуми, за пари нормално и на тие што ќе ја одјебеле, им прави вакви суптилни хајки.
Како не ја тужеше газдата на Мексички, како не и еба матер па да пазеше што цвика. On topic - не верувам да има некоја дубара, да имаше ќе кажеше зошто ама изгледа страв и е од горенаведеното. Да почекаме најдобро инфо од вработен таму.

Проблемот е што наводно нослава замара фирми по градов да им држела предавања/обука за социјални медиуми, за пари нормално и на тие што ќе ја одјебеле, им прави вакви суптилни хајки.
Како не ја тужеше газдата на Мексички, како не и еба матер па да пазеше што цвика. On topic - не верувам да има некоја дубара, да имаше ќе кажеше зошто ама изгледа страв и е од горенаведеното. Да почекаме најдобро инфо од вработен таму.
Плука во бунарот од кај што пиела вода, не гледате дека е тешко искомплексирана и не треба нешто многу да и се верува. Јас не ја ни следам па не знам што праи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom