Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, тука Исус Христус (син од врската на госпот бог и Марија - женатаму на Јосиф) вели дека секој кој шо верва во него ќе ги прави истите дела кој шо ги праеше и тој (а тој праеше разни чудесии, одеше по вода, па станваше умрени, па лекуваше болни без лекарства само допирајќи ги по телото, па праеше вино по свадби од вода, па најаде иљадници луѓе до тро рипчиња и леб....
И не само то, тој оти одеше кај татко му му рече на тие шо верват во него дека за слава на татко му тој ќе направи се шо ќе посакаат тие шо верват во него.
И не им даде никакви услови дал да се молат на строго одреден начин и процедура, или прат гримаси одредени при молитви или дал да седат ил лежат ко ќе се молат ил да држат чаша вода на гла ил палат свеќа ил се молат гледајќи во слика од мајка му држејќи 100 денари в рака.
едноставно верник треба да посака и тоа исус Христус ќе му го остварел или ко шо исус, бог да го прости кажал
“и што и да посакате“
Let3, не барав од тебе да ми читаш што пишува во стихојне, ти текнува?
Туку, да ми подобјасниш што е напишано.

Она кое мене ме најпојќе ме копкат, е следново: што значит „...и што и да посакате...„. Што сака Бог да каже со овија зборој?[DOUBLEPOST=1476042945][/DOUBLEPOST]
А кој го разбира јазиков нивен?
Од шо мака ги напраил госпо?
- Јазико‘ нивен го разбираат и Бог и Адам. Тој јазик денес е непостоечки.
- Бог ги створи Адама и Ева од повеќе причини: за да го надополни бројот од отпаднати ангели на Небесата, за да створи разумни битија со кои ќе да сподели својата добрина, за да има на кого да му/им го подари веќе створениот материјален Свет.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Она кое мене ме најпојќе ме копкат, е следново: што значит „...и што и да посакате...„. Што сака Бог да каже со
Мики, не мојш то да разбереш, ал ќе пробаме, еве замисли дека си стварно верник
Али баш она стварно си повервал заозбилно.
Таков верник ич таквото не го боли за попој за владици која црква на која му е подредена, дал се клекиња или не со која боја јајјце се вапца во која рака свеќа се држи...
Значи оригинал верник. и си велиш “леле леле колку болнии гладни деца има низ светот“ (Пази мики, вистински верник делува глобално, не ко овие надриверници шо само за фамлијата си се молат) “посакувам да нема повеќе ни глад ни болести кај децата“
И Оп таквото посакување ќе допре до исус Христус и ој ќе му каже на татко му и татко му ќе направи да нема појќе ни гладни ни болни деца. Вистински таков оригинал верник не го интересираат ни пари ни коли ни добро вработување ни ВМРО... негоата верба е племенита и искрена и тој како и Исус ќе сака болни да се излечат, гладни да се најадат и мир да владее.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јок; еве ти замисли дека си верник и дека сакаш да им помогниш на гладните дечиња и Африка. А тие, кутрине, уште се гладни и уште умираат, а ти и твојон бог нејќите да им помогните.[DOUBLEPOST=1476046488][/DOUBLEPOST]
Таков верник ич таквото не го боли за попој за владици која црква на која му е подредена, дал се клекиња или не со која боја јајјце се вапца во која рака свеќа се држи...
Значи оригинал верник. и си велиш “леле леле колку болнии гладни деца има низ светот“ (Пази мики, вистински верник делува глобално, не ко овие надриверници шо само за фамлијата си се молат) “посакувам да нема повеќе ни глад ни болести кај децата“
И Оп таквото посакување ќе допре до исус Христус и ој ќе му каже на татко му и татко му ќе направи да нема појќе ни гладни ни болни деца. Вистински таков оригинал верник не го интересираат ни пари ни коли ни добро вработување ни ВМРО... негоата верба е племенита и искрена и тој како и Исус ќе сака болни да се излечат, гладни да се најадат и мир да владее.
И уште не ми кажуваш што сака да каже живиот Бог (не оној твојон...) кога вели „...и што и да посакате...„.
Ќе мојш да одговориш или уопште да не очекувам одговор од тебе, како и појќепати до сега?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
што сака да каже живиот Бог (не оној твојон...) кога вели „...и што и да посакате...„.
Ќе мојш да одговориш или уопште да не очекувам одговор од тебе, како и појќепати до сега?
сака да каже: “шо и да посакате“

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
сака да каже: “шо и да посакате“
Аааа, значи „...што и да посакате...„ значи „...шо и да посакате...„.

Сеа троа ми е поразјаснето.

Ти благодарам на исцрпно‘ одговор.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Аааа, значи „...што и да посакате...„ значи „...шо и да посакате...„.

Сеа троа ми е поразјаснето.

Ти благодарам на исцрпно‘ одговор.
Нема проблем мики, јас сум трпелив, чекор по чекор ќе го откриеш вистинскиот Исус

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515

Она кое мене ме најпојќе ме копкат, е следново: што значит „...и што и да посакате...„. Што сака Бог да каже со овија зборој?[DOUBLEPOST=1476042945][/DOUBLEPOST]

- Јазико‘ нивен го разбираат и Бог и Адам. Тој јазик денес е непостоечки.
- Бог ги створи Адама и Ева од повеќе причини: за да го надополни бројот од отпаднати ангели на Небесата, за да створи разумни битија со кои ќе да сподели својата добрина, за да има на кого да му/им го подари веќе створениот материјален Свет.
Така те лажеле, така ме лажиш, ме маткаш со непостоечки работи ко децата коа се надлажуваат, дај писмени докази во тој непостоечкио јазик, пишани директива од Адама.
Дарежлив госпо, ама слаб програмер, пробал да програмира едно, на крај испаднало обратното.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Така те лажеле, така ме лажиш, ме маткаш со непостоечки работи ко децата коа се надлажуваат, дај писмени докази во тој непостоечкио јазик, пишани директива од Адама.
Дарежлив госпо, ама слаб програмер, пробал да програмира едно, на крај испаднало обратното.
Како треба да „изгледа„ доказо‘ за да ти биди по мерак?[DOUBLEPOST=1476081838][/DOUBLEPOST]
Нема проблем мики, јас сум трпелив, чекор по чекор ќе го откриеш вистинскиот Исус
Доцниш; веќе Го најдов, за разлика од твојо‘, кој не ги услишува твоите „молитви„ па децана у Африка, кутрине, уште умираат...:place:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Доцниш; веќе Го најдов, за разлика од твојо‘, кој не ги услишува твоите „молитви„ па децана у Африка, кутрине, уште умираат...:place:
He бе мики те лажат попојте за да ти исцедат уше некој денар, да го најдеше ти твојо госпот до сега ваљда ќе посакаше во ова Македонија да нема болни и гладни деца и оп - Исус Христус, бог да го прости, то и ќе го напраеше.
Тебе ти дојде попо и ти рече “Мики ти го најде гопот! ај да частиш!“ и ти му тупна 50 евра па тој си наполни Аудито до врв со бензин.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
He бе мики те лажат попојте
Тешко дека ќе најш некој (Изменето од модератор........), кој цел ден плачи за гладнине црнчиња у Африка, а нејќи да брцни во џебо, да купи храна и да пој да ги нарани...

А тие кутрите, уште се гладни и уште умираат...

Бого твој, јасно е, не те услишува. Оти не постои.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тешко дека ќе најш некој (Изменето од модератор........), кој цел ден плачи за гладнине црнчиња у Африка, а нејќи да брцни во џебо, да купи храна и да пој да ги нарани...

А тие кутрите, уште се гладни и уште умираат...

Бого твој, јасно е, не те услишува. Оти не постои.
Еве Мики, твојо бог шо напраи кога високо свештено лице и професор Гроздановски украл 20.000 долари од верници на МПЦ наменети за црквата?
Како реагирал твојо госпот за злодело направено во негова црква од негови верници и од негов свештеник?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве Мики, твојо бог шо напраи кога високо свештено лице и професор Гроздановски украл 20.000 долари од верници на МПЦ наменети за црквата?
Според тебе, што би требало да му стори Бог на именуваниот крадец?

И, од кај виде дека именуваниот навистина украл? Или, така ти кажале, а ти им поверува на „жими мајка„?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Според тебе, што би требало да му стори Бог на именуваниот крадец?

И, од кај виде дека именуваниот навистина украл? Или, така ти кажале, а ти им поверува на „жими мајка„?
Денешната интронизација на г. Методиј во митрополит на Американско-канадската епархија која е закажана во црквата во Ајакс, Канада, од свечен и значаен чин за верниците на Македонската православна црква многу лесно може да се претвори во протест. Револтот на нашинците од Америка и од Канада е упатен кон протоѓаконот Ратомир Гроздановски, досегашен секретар на Синодот на МПЦ и нов декан на Богословскиот факултет, кого македонските иселеници го обвинуваат за проневера од 20.000 долари, направена пред десетина години. Тој, заедно со архиепископот охридски и македонски, г.г. Стефан, и владиците Агатангел и Пимен е дел од официјалната делегација на МПЦ која ќе учествува на интронизацијата на митрополитот Методиј и на големиот црковно нареден собир во Канада.

Според пишувањата на весникот „Македонски глас" од Америка, Гроздановски во 1995 година добил 20.000 долари од Македонците во дијаспората како нивна донација за средното богословско училиште и Богословскиот факултет во Скопје, но парите никогаш не стасале таму каде што биле наменети. Протоѓакон Гроздановски донацијата ја примил во својство на секретар на Американско-канадската македонска православна епархија, кога прв духовник на МПЦ бил архиепископот г.г. Михаил. Иако проневерата за која го обвинуваат Гроздановски, се случила пред повеќе години, досега никој официјално не ги информирал каде завршиле нивните пари.

Дека е можен протест за време на интронизацијата на митрополитот Методиј, архиепископот охридски и македонски, г.г. Стефан, беше предупреден и пред заминувањето за Америка. Во неколку наврати му било нагласено дека Ратомир Гроздановски мора да одговара за наводната проневера и дека е непожелен меѓу нашинците во Америка и во Канада. Наспроти овие сериозни предупредувања кои на поглаварот Стефан му беа лично соопштени и на осветувањето на црквата во Подмочани, на кое присуствуваа и група наши иселеници, не беа доволни протоѓаконот Гроздановски да не биде дел од официјалната делегација.

Според извори на „Утрински весник", и новиот американско-канадски митрополит г. Методиј му предочил на архиепископот дека не е упатно во делегацијата да се најде и протоѓаконот, кој не е добредојден во Америка и во Канада. Зошто поглаварот останал глув на сите предупредувања, останува во сферата на шпекулациите. Извесно е дека Гроздановски важи за негов близок соработник.

Претседателот на Одборот на црквата „Св. Петар и Павле" во Краун Поинт, Димитар Пејовски, и секретарот Борис Веловски, уште пред неколку години барале разврска на случајот со злоупотребената донација и тогаш му се обратиле на сега актуелниот поглавар Стефан, кој во тоа време бил ректор на Богословијата. Тие тврдат дека г.г. Стефан ги информирал дека како прв човек на Богословијата не го добил износот од 20.000 долари, туку само некои помали средства кои ги искористил за купување фрижидер.

MПЦ има фрижидер од 20.000 долари.
Мики камо дедо боже да се јави во акви случаеви и да прати ангели да казнат тие шо краделе или тие шо лажно сведочеле.
Видовме дега госпот не го интересираат ниту се меша околу гладни деца, болни деца, деца шо умираат во војни, ами за проневерени пари и скандали во негота црква меѓу негови верници и негови свештеници? и тоа ли не го интересира?

mister blue

Infinity, Eternity, Immortality, Everything...
Член од
4 февруари 2013
Мислења
249
Поени од реакции
96
“Да во право си, Вистината е љубов, взаемна почит меѓу сите различни луѓе - раса, пол, идеологија, сексуална ориентација, итн.

а христијанската демонска религија на чело со нивниот еврејски бог/демон е лага, суровост, измачување, казнување
страв од казна на еврејскиот бог/демон,
суеверие за следење на правилата на истиот и најголемата казна доколку не ги следат,
величење на машкиот пол и потчинување на женскиот пол,
маргинализирање, угнетување и уништување на неистомислениците на сектата на еврејскиот бог/демон,
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците кои ја преферираат слободата отколку демонската хриситијанска религија,
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците кои сами сакаат да ја изберат својата сексуална ориентација
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците и нивните дела доколку со истите тие дела го побиваат или разоткриваат еврејскиот бог/демон (научнаци, истражувачи, филозофи и.т.н.)

какво спасение чекаш од еврејскиот бог/демон, доколку постои во твојата фантазија немаш ли интелегенција да видиш дека тој не е еврејски бог-спасител тој е еврејски бог-демон“

Добро, добро, ок, мразиш христијанство..., немора толку да се тепаш,:boksix: те разбрав од одма.
Фер е да кажеш чиј си, кого преставуваш..., вака ќе излезеш ко Ипси, “Објективко“.:)
во твојата психа изгледа како да си тепан па и ми велиш не мора да се тепам т.е јас те тепам тебе ?!.
не се тепам, само ја кажувам Вистината, правата Вистина (а тебе тоа ти изгледа како тепање)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Според пишувањата на весникот „Македонски глас" од Америка,

Според извори на „Утрински весник",
Јаки ти се „извориве„, нема ш‘о...Уш‘е „Шител„ и „Анал„ ти фалат и сликата ќе биди комплетна.

А оти не кажиш што вели МПЦ-ОА за наводната кражба? Така ќе бидеш коректен до крај, наведувајќи ставови од двете трани.

Или, не ти текна, не?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1476093223][/DOUBLEPOST]
Мики камо дедо боже да се јави во акви случаеви и да прати ангели да казнат тие шо краделе или тие шо лажно сведочеле.

Штом Го повикаш соодветно, Он ќе (ти) се јави.
Ај обиди се...само без баљезгарење.[DOUBLEPOST=1476093336][/DOUBLEPOST]
Видовме дега
...твојот бог не ги услишува твоите молитви, а ти и понатаму си фарисеј, кој има совршени решенија, ама нејќи да си го подмрни газо‘ од пред мониторо‘...

А децана у Африка уше се гладни и умираат....:place:

Kajgana Shop

На врв Bottom