MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Let3, не барав од тебе да ми читаш што пишува во стихојне, ти текнува?Мики, тука Исус Христус (син од врската на госпот бог и Марија - женатаму на Јосиф) вели дека секој кој шо верва во него ќе ги прави истите дела кој шо ги праеше и тој (а тој праеше разни чудесии, одеше по вода, па станваше умрени, па лекуваше болни без лекарства само допирајќи ги по телото, па праеше вино по свадби од вода, па најаде иљадници луѓе до тро рипчиња и леб....
И не само то, тој оти одеше кај татко му му рече на тие шо верват во него дека за слава на татко му тој ќе направи се шо ќе посакаат тие шо верват во него.
И не им даде никакви услови дал да се молат на строго одреден начин и процедура, или прат гримаси одредени при молитви или дал да седат ил лежат ко ќе се молат ил да држат чаша вода на гла ил палат свеќа ил се молат гледајќи во слика од мајка му држејќи 100 денари в рака.
едноставно верник треба да посака и тоа исус Христус ќе му го остварел или ко шо исус, бог да го прости кажал
“и што и да посакате“
Туку, да ми подобјасниш што е напишано.
Она кое мене ме најпојќе ме копкат, е следново: што значит „...и што и да посакате...„. Што сака Бог да каже со овија зборој?[DOUBLEPOST=1476042945][/DOUBLEPOST]
- Јазико‘ нивен го разбираат и Бог и Адам. Тој јазик денес е непостоечки.А кој го разбира јазиков нивен?
Од шо мака ги напраил госпо?
- Бог ги створи Адама и Ева од повеќе причини: за да го надополни бројот од отпаднати ангели на Небесата, за да створи разумни битија со кои ќе да сподели својата добрина, за да има на кого да му/им го подари веќе створениот материјален Свет.