Let3, бе, а бе то твојо измислен Исус навистина нејќи да слуша баљегзарења, запакувани во ѓоамити молитви, па затоа твојо Исус навистина не прави „нешто„, туку прави „ништо„; непостоечки лик, на кој му упатуваш непостоечка молитва, не ја услишува па затоа децана у Африка уште се голи и боси.[DOUBLEPOST=1476037504][/DOUBLEPOST]
Вистинскиот Христос, Синот Божји Единороден, Кој за тебе е непознаница, ги исполнува молитвите, кои се составени и искажани на соодветен начин.
Он знае што ни треба уште пред да Го помолиме па останува да ја кажеме и соодветната молтива, која ти ем не на знаеш, ем ја немаш.
Патем кажано, од молитвите кои ми се познати, ниту една не се однесува на гладните деца у Африка.
Мики ти бе од Вуду православие да не си па бараш магиски зборови кажани во точно одреден момент со точна интонација и во точен редослед?!
АБРАКАДАБРА
Не бе мики, самио Исус, бог да го прости рече:
12 Вистина, вистина ви велам:
кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13
и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14
Исус, бог да го прости, не спомна нишо за мантрања ни за одредени положаји на тело при молитви (за да фатела) дури ни зборо “молење“ или “молитва“ го нема тука.
Два битни се збора - Верник и посакување.
Верник ќе ги прави делата коои и исус ги правел па и поголеми од него ќе врши!
Обрати пажња Мики - “и поголеми од нив ќе врши“
Ако е то вистина, искрен верник и умрени ќе станува и ќе лекува со полагање на раце и ќе оди по вода и ќе прај вино од вода и со 2 скуши цел град ќе нахрани и уше ќе му остане за дома за мачињата.
Вистински верник ако посака да нема гладни и болни деца - исус Христус то ќе му го исполни.
Таа прикаска за “одредени тајни зборови, познати само на тесен круг на упатените и кои за избвесна финансиска надокнада ќе ги употребат во специјални обредно ритуални престави за умолување на горнио“ е само финта и начин да се земат пари за плати за попој, за регистрација и одржување на возниот парк на црквата и за купување и градење на недвижен имот на црквата.
Значи ВЕРНИК - ПОСАКУВАЊЕ
Ако постои некаде Исус, би требало да упали....