Најекономично греење и ладење

Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Fh ima 792 m3 protok, energetska klasa +++, 3, 6 na minus 10, kolku ima hansol 3. 1 na minus 7, ama ne spored eurovent itn.a toa minus 30 pa ne ziveeme na severen pol.znaci hansol ne deka e losa klima ama sepak ne e podobra od fh.
Според спецификации 696 е проток на fh барем јас така гледам во спецификациите, и да fh има куп предности не реков дека е hansol е подобар, мислењето ми е дали вредат тие 200евра плус.[DOUBLEPOST=1475963992][/DOUBLEPOST]
Zasto stalno koristite ime Daikin kada pricate o klimi Gree ?
Klime Gree koje vi ovde preporucujete ljudima da kupe nemaju bas nikakve veze sa Daikinom.
Zajednicku saradnju imaju i Midea i Toshiba ali svi znaju da Midea klima nije Toshiba klima.
Nije mi jasno zasto stalno manipulisete sa imenom Daikin.
Затоа што DAIKIN и GREE го потврдуваат истото.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Zasto stalno koristite ime Daikin kada pricate o klimi Gree ?
Klime Gree koje vi ovde preporucujete ljudima da kupe nemaju bas nikakve veze sa Daikinom.
Zajednicku saradnju imaju i Midea i Toshiba ali svi znaju da Midea klima nije Toshiba klima.
Nije mi jasno zasto stalno manipulisete sa imenom Daikin.
Eve go ovoj pak....penja mi fati ustava :(
A zasto Finci i Svegjani ne prodaju Midea nego prodaju Gree ?
To sto Midea suraguje sa Toshibom izgleda ne daje bas dobre klime za grijanje kao sto daje suradnja Gree-Daikin.....a ti slobodno preporuci tvojim prijateljima Mideju umesto Gree.
http://www.scanvarm.fi/
http://www.gree.fi/
http://www.wilfa.no/produktkategori/klima-og-varme/varmepumpe/
http://scanmontshop.se/varmepumpar/gree/

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Vi ovo nazivate korisnicko iskustvo --- namontirane slike i spremljena prica u cilju manipulacije.
Друже јас го ценам G1 сподели слики од негова ситуација, а ти освен негативни коментари немаш никаков допринос на форумов. Ако нешто не е по твој вкус одман почнуваш со обвинивања за сечено, лепено, монтирано, манипулации и слично. Дај не биди толку негативен објави нешто од кај тебе моментално, тука сме сите да споделеме искуство и да научеме.[DOUBLEPOST=1475964498][/DOUBLEPOST]
Zasto poredite Hansol u Makedoniji i Hansol iz Skandinavije.U Makedoniji se prodaje drugacija klima hansol.
Правам споредба на тоа што се продава во Македонија и го има на лагер. Хансол -30 го има во Македонија.

• Ми се допаѓа
Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Која инвертер клима предлагате да ја купам ---
1.Haier Tundra 18 (5 Kw) - 39.999 ден
2.Carrier Iplus (5 Kw) - 51.790 ден
3.Gree Hansol (3.5 Kw) - 49.990 ден
4.Gree Hansol (5 Kw) - 61.990 ден
Moj savet je da kupis Japanskog proizvodjaca ili da ides na Carrier 5 kw.Taj Carrier je brendirana Midea .Moras da znas da Carrier brendira samo uredjaje vise klase Midea i nize klase Toshiba klime.
Sve sto brendira Carrier su ipak uredjaji pristojnog kvaliteta.
To je samo za split sisteme.

Sto se tice uredjaja Gree ja sam sokiran ovakvim komentarima i ja ovako nesto jos nisam video.[DOUBLEPOST=1475965186][/DOUBLEPOST]
Друже јас го ценам G1 сподели слики од негова ситуација, а ти освен негативни коментари немаш никаков допринос на форумов. Ако нешто не е по твој вкус одман почнуваш со обвинивања за сечено, лепено, монтирано, манипулации и слично.
Ja nemam nikakve negativne komentare , ja se pitam da li je moguce da se ovde u Makedoniji diskutuje na ovakav nacin ???? Vi pricate o Daikin - u , pokazujete klime iz Norveske , pokazujete test klime gde se ukljucuju meraci u sporet i frizider , ................jedno ludilo, neverovatno kakvim jeftinim manipulacijama se koristite , kako bi varali ovaj narod i ljude koji citaju ovaj forum.Vas cilj nije da informisete ljude i buduce korisnike , nego da prodate vas proizvod a za korisnike vas bas briga.

Последно уредено:
Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Moj savet je da kupis Japanskog proizvodjaca ili da ides na Carrier 5 kw.Taj Carrier je brendirana Midea .Moras da znas da Carrier brendira samo uredjaje vise klase Midea i nize klase Toshiba klime.
Sve sto brendira Carrier su ipak uredjaji pristojnog kvaliteta.
To je samo za split sisteme.

Sto se tice uredjaja Gree ja sam sokiran ovakvim komentarima i ja ovako nesto jos nisam video.[DOUBLEPOST=1475965186][/DOUBLEPOST]

Ja nemam nikakve negativne komentare , ja se pitam da li je moguce da se ovde u Makedoniji diskutuje na ovakav nacin ???? Vi pricate o Daikin - u , pokazujete klime iz Norveske , pokazujete test klime gde se ukljucuju meraci u sporet i frizider , ................jedno ludilo, neverovatno kakvim jeftinim manipulacijama se koristite , kako bi varali ovaj narod i ljude koji citaju ovaj forum.Vas cilj nije da informisete ljude i buduce korisnike , nego da prodate vas proizvod a za korisnike vas bas briga.
Истото го вртеш на разни начини, некој се мачи слика снима да сподели искуство а вие седнати од дома тролате дека користел фрижидер и шпорет за манипулација, од каде вие од дома знаете дали користел фрижидер или шпорет? Бевте таму да видете или пишете на памет што ке ви дојде? Кој е тука манипулатор?

Пак збореш дека правам споредба за нордиска клима која ја нема во МК, и пак те негирам правев споредба со клима која ја има во МК повели линк за моделот со кој правев споредба:
https://klimi.mk/product.php?id=133
Кој е тука манипулатор?

И пак ке ви кажам, доста со негативни коментари дај сподели нешто од лично искуство, мрдни го газот малку извади телефон сликај/сними реална ситуација која ја имаш кај тебе во моментот, немој само да тролаш бидејќи освен тролање и филозофии друго немаш споделено барем јас од кога читам и сум член тука.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Pa da visa klasa ,nece Carrier svaki uredjaj da brendira, odnosno da lepi nalepnicu sa svojim imenom.
Carrier koristi i kompresore Toshiba , Hitachi , Matsushita , Mitsubishi..............ali sve sto je pod njegovim imenom ima i kontrolu kvaliteta tih komponenti po njegovom standardu.

Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Pa da visa klasa ,nece Carrier svaki uredjaj da brendira, odnosno da lepi nalepnicu sa svojim imenom.
Carrier koristi i kompresore Toshiba , Hitachi , Matsushita , Mitsubishi..............ali sve sto je pod njegovim imenom ima i kontrolu kvaliteta tih komponenti po njegovom standardu.
Од каде оваа информација ја имаш? Работиш во Carrier? Си бил во фабриките да видеш како се контролира квалитетот?

Немам ништо против Carrier напротив одличен бренд се ама ме интересира од каде толку прецизни информации имаш за СИТЕ брендови и модели на клими, значи има професионалци кои работат со години и часови на ова поле па немаат толку прецизни информации и не се прават толку паметни како вас. Вие на се имате одговор проследен со цела и детална филозофија. Дане сте масон случано па да работете на светскиот заговор на климатизацијата :)

Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Еве видео на тоа како звучи внатреша и надворешна единица а 18ка VIVAX AECI.

Знам надворешната дека нема гумици но демек другото било ОК монтирано така била бучна фабрички е муабетот од монтерот.

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Definisi pristojni kvalitet
Ako vekje sugerira devojkava da zeme Carrier trebalo da napise odlicen, za pristoen kvalitet tolku galama?
A be idi begaj
Ajde postavi ponudu klima uredjaja Carrier za Makedoniju.Ajde da vidimo sta to prodaje Carrier u Makedoniji -- ja i svi mi ovde na forumu ?
Nemoj ti meni da prodajes te tvoje fore i fazone.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ajde postavi ponudu klima uredjaja Carrier za Makedoniju.Ajde da vidimo sta to prodaje Carrier u Makedoniji -- ja i svi mi ovde na forumu ?
Nemoj ti meni da prodajes te tvoje fore i fazone.
Postavi ti....ti sve znas bollje od svih...kad znas sta Gree prodaje u MK sigurno bolje znas sta ostali prodaju

Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Виваксот или постигна температура и компресорот исклучи или цекна или влезе во некој ултра економичен мод :). Ме мрзи да станам да проверам.

Моментално:

Го пратев од прегеска под 900W не падна и наеднаш го снема. И надвор не брчи сега надворешната единица.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Виваксот или постигна температура и компресорот исклучи или цекна или влезе во некој ултра економичен мод :). Ме мрзи да станам да проверам.
13Wati ako trosi po slikava u OFF mod otisla....tolku trosi i mojata FH35 na iskljuceno
Ali zvukov bese jak moment, multikultivator :)

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom