Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Немаш аргументиран одговор, како што очекував.
Другар, ти си одлепен од реалноста, девојка/жена очигледно никогаш не си ни имал,
ниту ќе имаш во догледно време,
и што и да ти одговориме, за тебе нема да биде одговор.

Другар, ти си одлепен од реалноста, девојка/жена очигледно никогаш не си ни имал,
и што и да ти одговориме, за тебе нема да биде одговор.
Ок ова преминува во лични навреди, очигледно не си способен за да се артикулираш во аргументирана дискусија, тоа е нивото. Жалам ама јас и ти нема повеќе за што да зборуваме. Поздрав

Ок ова преминува во лични навреди, очигледно не си способен за да се артикулираш во аргументирана дискусија, тоа е нивото. Жалам ама јас и ти нема повеќе за што да зборуваме. Поздрав
Супер, поздрав!
И не заборавај да пишеш кога ќе фатиш женска

Немаш аргументиран одговор, како што очекував.
Да зборувавме со аргументирана дискусија, прво требаше да го провериш фактите пред да дојдеш до заклучок дека сите жени ги етикетира со 1-10 и само му се битни женските атрибути, а не и интелектот кои го поседуваат! Алудираш на нешто погрешно и затоа коренот на твоето прашање е апсолутно грешен.

пи.ес. Оди на друга тема, на пример “Цицки за златен медал“ и ќе ја видиш реалноста. Дали сите што коментирале/постирале слика таму се наводно со овој Трамповски синдром за жени со големи атрибути т.е. им даваат „златен медал“ само на атрактивните жени со големи атрибути? Зборуваме за ценење или привлечност во твојот случај?

Да зборувавме со аргументирана дискусија, прво требаше да го провериш фактите пред да дојдеш до заклучок дека сите жени ги етикетира со 1-10 и само му се битни женските атрибути
Одлично. Зборуваме за Трамп, јасно и недвосмислено сам си изјавува дека жените ги цени по големината на цицките или изгледот. Сам се фали со тоа. Џабе да се обидуваме да тврдиме спротивно. Можам еден тон цитати да извадам како вели дека немала да најде работа ако е грда, како ги квалификува жените само по изгледот итн итн.

Во конкретниот пример:
“A person who is very flat-chested is very hard to be a 10.”
ќе ти го преведам дека можеби не разбираш:
Личност што има мали гради тешко да е 10ка.
Под личност подразбира жена, било која жена, сите жени, општа изјава за жените.

Еве уште еден бисер:

Howard Stern: “So you treat women with respect?”
Trump: “Uh, I can’t say that, either.”

Дали ги почитувате жените? Не. не баш.

Одлично. Зборуваме за Трамп, јасно и недвосмислено сам си изјавува дека жените ги цени по големината на цицките или изгледот. Сам се фали со тоа. Џабе да се обидуваме да тврдиме спротивно. Можам еден тон цитати да извадам како вели дека немала да најде работа ако е грда, како ги квалификува жените само по изгледот итн итн.

Во конкретниот пример:
“A person who is very flat-chested is very hard to be a 10.”
ќе ти го преведам дека можеби не разбираш:
Личност што има мали гради тешко да е 10ка.
Под личност подразбира жена, било која жена, сите жени.

Еве уште еден бисер:

Howard Stern: “So you treat women with respect?”
Trump: “Uh, I can’t say that, either.”

Дали ги почитувате жените? Не. не баш.
Чекај дали се заебаваш со мене овие 40-тина минути или си сериозен?

Читаш ли нешто што пишувам или слабо? Тој зборува за АТРАКЦИЈА, а не за вредност. Ти поставив 2 прашања, едното беше за неговата архитектка и едното за менаџерката! Како ги вреднува тој? Дека се 10-ки или квалификувани?! Значи направи малку пауза, размисли, седни и напиши дека не си ме разбрал. 40 минути ти се објаснува засликата меѓу ПРИВЛЕЧНОСТ и ВРЕДНОСТ. Ако седнеш и убаво ги прочиташ коментарите ќе воочиш дека 10-ка (златен медал) е знак за привлечност т.е. му се допаѓаат жени со големи цицки, но никаде не вика дека тоа е основната вредност на жената. Прашањата уште стојат и ако не пранираш да ги одговориш и јас не планирам да одговарам на твоите глупави прашања. :)

Преводот ти е лош (болд).

Момци, пазете се.
Либералите имаат нов наратив - срамота е да сакаш убава жена, уште посрамота ако е со големи цицки.
Сега ние треба да се правдаме зошто мажите сакаат убави жени со големи цицки.
Демек сме прекршиле некој стандард, па сега треба да се срамиме од тоа.
Утре ќе се бунат како тоа сме сакале жени со цицки, требало ко нив - трансексуалци со ташаци да сакаме.

CMD-rLdWgAAEIXq.jpg-large-300x533.jpeg

Ако не ја сакаш оваа на сликава, се знае - фашист.

Последно уредено:
неговата архитектка и едното за менаџерката! Како ги вреднува тој? Дека се 10-ки или квалификувани?!

Јас не ни треба да ти одговарам, самиот Трамп ќе ти одговори:

Изјавува дека неможе да ги смета за 10ка, за максимум, ако немаат големи цицки.
Исто како што ти вели дека не ги респектира баш многу жените.
Исто како што вели дека ако не е некоја убава нема да најде работа.

Тоа ти е одговорот на твоето прашање, што не ти е јасно?

Сам процени дали ќеркати или мајкати би сакал така да е оценета.
Исто можеш сам да си ја прецениш менталната зрелост (10-15 годишник) на некој што дава вакви изјави и како би се однесувал некој на тоа ниво како претседател со нуклеарки во рака.

Последно уредено:
Јас не ни треба да ти одговарам, самиот Трамп ќе ти одговори:

Изјавува дека неможе да ги смета за 10ка, за максимум, ако немаат големи цицки.
Исто како што ти вели дека не ги респектира баш многу жените.
Исто како што вели дека ако не е некоја убава нема да најде работа.

Тоа ти е одговорот на твоето прашање, што не ти е јасно?

Сам процени дали сметаш дека ќеркати или мајкати би сакал така да е оценета.
Исто можеш сам да си ја прецениш менталната зрелост (10-15 годишник) на некој што дава вакви изјави и како би се однесувал некој на тоа ниво како претседател со нуклеарки во рака.
Болд- грешно. Пробај поубаво да преведеш.

А сега одговорите. Каде се?

Мејнстрим вести на денот:

1. СКАНДАЛОЗНО!!! - Трамп пред 40 години и рекол на некоја дебела дека е дебела!
2. НЕМА ДА ВИ СЕ ВЕРУВА! - Трамп пред 15 години пред камера давал знаци дека некоја му се допаѓа.
3. ШОКАНТНО!!! - Трамп кога бил во основно на другарчињата не им давал лист од средина.
4. ОВА Е НЕЧУЕНО!!! - На Трамп му се дига на жени!
5. РАСИЗМОТ ВО АМЕРИКА! - Трамп прегазил црн полицаец! Лежечи полицаец... Но сепак!
6. НАЦИЗМОТ МОРА ДА БИДЕ ЗАПРЕН! - Трамп сака жени со големи цицки!

Момци, пазете се.
Либералите имаат нов наратив - срамота е да сакаш убава жена, уште посрамота ако е со големи цицки.
Сега ние треба да се правдаме зошто мажите сакаат убави жени со големи цицки.
Демек сме прекршиле некој стандард, па сега треба да се срамиме од тоа.
Утре ќе се бунат како тоа сме сакале жени со цицки, требало ко нив - трансексуалци со ташаци да сакаме.

CMD-rLdWgAAEIXq.jpg-large-300x533.jpeg

Ако не ја сакаш оваа на сликава, се знае - фашист.
Баш е секси. :D[DOUBLEPOST=1475955866][/DOUBLEPOST]Oва се ала К
Мејнстрим вести на денот:

1. СКАНДАЛОЗНО!!! - Трамп пред 40 години и рекол на некоја дебела дека е дебела!
2. НЕМА ДА ВИ СЕ ВЕРУВА! - Трамп пред 15 години пред камера давал знаци дека некоја му се допаѓа.
3. ШОКАНТНО!!! - Трамп кога бил во основно на другарчињата не им давал лист од средина.
4. ОВА Е НЕЧУЕНО!!! - На Трамп му се дига на жени!
5. РАСИЗМОТ ВО АМЕРИКА! - Трамп прегазил црн полицаец! Лежечи полицаец... Но сепак!
6. НАЦИЗМОТ МОРА ДА БИДЕ ЗАПРЕН! - Трамп сака жени со големи цицки!
Ова се ала курир вести.[DOUBLEPOST=1475956044][/DOUBLEPOST]Трамп ми остава впечаток дека е човек без капацитет (глуп) за финкцијата прецедател на САД, но сепак навивам за него, а незнам зошто. Можеби од радозналост да видам како би изгледал САД со Трамп за претцедател.

Ајде сериозно да ја разгледаме ситуацијата.

Претседател на САД е сериозна функција, со тоа сите се сложуваме.
Знаеме дека Претседателот на САД има контрола на лансирните кодови за боевите глави.
Тука треба да се постави вистинското прашање, коешто не засега сите нас:
Дали би му ја предале контролата над нуклеарното оружје, на некој што сака жени со големи гради?
Запрашајте се пред да се одлучите да гласате.

Hillary for President 2016
Because Bill the serial rapist.

Jake Tapper CNN :"Would you condemn David Duke and say you don't want his vote or other white supremacists?"
Trump: "I don't know anything about David Duke. I don't know what you're even talking about with white supremacy or white supremacist."
Tapper “The Ku Klux Klan?”
Trump: “You may have groups in there that are totally fine,”

Во слободен превод:
Репортер: Дали би се оградиле од Дејвид Дјук, лидер на нацистичка и расистичка организација, ККК
Трамп: не знам ништо за тоа, појма немам.
Репортер: Да се оградите од Кју Клукс Клан.. (нацистичка и расистичка организација)
Трамп: има многу организации... многу се сосема во ред...

После изјави дека не му работел микрофонот, не слушнал убаво.
Дефинитиво е зрел за нуклеарки во рака.
Ги освои срцата на сите нацисти со ова.

Трамп, расизм, баба рога.
Очекуваа дека ако Трамп го обвинат за расизам, никој нема да гласа за него.
Испадна спротивното - поддршката му се зголеми.
Не поминуваат веќе тие нивни финти, а тоа ме радува повеќе од изборот на Трамп. :D

Ајде сериозно да ја разгледаме ситуацијата.

Претседател на САД е сериозна функција, со тоа сите се сложуваме.
Знаеме дека Претседателот на САД има контрола на лансирните кодови за боевите глави.
Тука треба да се постави вистинското прашање, коешто не засега сите нас:
Дали би му ја предале контролата над нуклеарното оружје, на некој што сака жени со големи гради?
Запрашајте се пред да се одлучите да гласате.

Hillary for President 2016
Because Bill the serial rapist.
Значи само педери или во најлош случај такви што сакаат жени со мали гради може да ја имаат контролата над нуклеарното оружје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom