- Член од
- 26 септември 2016
- Мислења
- 166
- Поени од реакции
- 190
Види јас препознав многу и не планирав да влегувам во дискусија ама кога ме навлече:Само глумците ги препозна во постот!? И не очекував повеќе![DOUBLEPOST=1475877466][/DOUBLEPOST]
1. Споредуваш популарност на глумци со продадени клима уреди. Првен за да бидеш фан не инвеститаш пари туку симпатии кон одредена личност, за да бидеш еден од напродаваните бредндови симпатиите играа многу мала улога, тука е битен соодносот на цена/перформанси бидејќи даваш пари! Немој да мешаш баби и жаби
2. За тоа дека GREE и DAIKIN соработуваат и развиваат е факт потврден од самите нив на МНОГУ нивоа, и DAIKIN и GREE се гордејат на својата соработка. Ако GREE се кинеско ѓубре тогаш и DAIKIN се исто инаку зошто DAIKIN би соработувале со нив и би им доделиле улога да произуведуваат компоненти за нив.
3. Правиш споредба на копирање на некој noname компании за коли и заедничка инвестиција и развој на DAIKIN и GREE ? Немој такви работи. Кина е 10-11 поголема од јапонија со поголем број на фирми, жители итн.. Нормално дека има и идиоти и дека на купче се поголем број од идитиоите во Јапонија ама темата не е кој какви идиоти има туку конкретна споредба на клима уред со клима уред. Споредбата на држави и нации е за во друга тема, не е коректно да дeградираш некој бренд само затоа што е од Кина или да величеме некој само затоа што е од Јанпонија.
4. Самиот велиш дека се битни сите тие параметри на проток, фреон, тежина, економичност итн но набитен дел бил квалитетот. Ок имај послаба клима за повеќе пари па греј се помалку ама подолго. Или сакаш да кажеш дека GREE немаат квалитет? Јас пак ке поставам еден факт само, гаранција на GREE 5год во МК, гаранција на DAIKIN 3год vo MK, ако се толку квалитетни за 100 години зошто не нудат гарација од 10-20 години ? Не им веруваат на своите производи ? Со твојот пост ги направи GREE најлошиот производ од делот на климатизација а DAIKIN најквалитетниот а реалноста воопшто не е таква бидејќи разликите во квалитет се мали а разликите во цена големи.
Последно уредено: