Висла-Веспрем
Тешко гостување за Веспрем,жежок терен е Плок,Висла не е шогоде екипа,имаат сила за изненадување според мене,во најмала рака за интересен меч,со Барса се држеа(додека можеа),со ПСЖ изиграа солидна текма,Веспрем од друга страна сеуште се бара сезонава,килаво делуваат.очекувам овде добар фајт од страна на Висла
Кадетен-ПСЖ
Лесна прошетка за ПСЖ,иако би можеле Швајцарците да направат барем малку неизвесност,колку да не е без ИЧ,не се лоши,имаат солиден тим,Часар,левото крило Линигер,голманот со наочарите за нуркање Мариновиќ

,Пољакот Шиба на десен.
Треба да има доста голови,интересна текма,победа на ПСЖ од 2-5 гола.
Ла Риоха-Прешов
Ла Риоха како оди работата атакува прво место,посебно ако се сопни уште некаде Монпеље,а тие треба да ја анулираат нулата од Чехов,треба сериозно да го рашлапаат денес Татран.
Иако кога се растеретени Словаците знаат да изиграат,со Монпеље во гости дадоа добар фајт во првото,треба да има овде повеќе голови,и победа на Ла Риоха со некоја си разлика од барем 3,4 гола.
Мешков-РНЛ
Ова е дерби на денот,овде типувам на изненадување,мислам дека има сила Мешков да ги акни Швабите,топ екипа имаат.
Им фали само малку среќа во второ,и искуство,паѓаат во второ ептен,а РНЛ е екипа кога повеќе психички ги убива противниците со таа нивна досадна игра.
Гумесбах,доста солиден тим го сведоа на смешни 6 гола во прво,страшна одбрана играат во Бундеслига,во ЛШ се тежок криминал и како друга екипа да излегува на терен,затоа повеќе ми оди оваа на страната на домаќинот.
Ако не влези во машината Мешков ќе има шанси,посебно ако успеат да се ослободат од притисокот и да држат ритам,ако бркаат тешко ќе оди,редно е Мешков да ишлапа некој појјак тим,страшна екипа има Бебешко на лагер.
Кристианстад-Загреб
И оваа е некоја потенцијална мина за гостите,посебно со формата на Загреб,иако рака на срце Загреб ни оддалеку не е на ланското ниво,сеа без Павловиќ како да го изгубија компасот.очигледно е.
Швеѓаните од друга страна не се ни бледа сенка од ланското ниво,цел тим го изгубија,освен Симиќ и Толбринг,но сепак имаат сила за фајт,посебно против Загреб кој не се снаоѓа премногу добро кога има улога на фаворит,епизодата Бешикташ сеуште е свежа.
По мое ќе имаат проблеми денес во Шведска,нема да ме чуди и да изгубат,ако сакаат бодови ќе мора сериозно да изиграат,не можат да се вадат само на крилата и голманите.
Утрешната програма
Мотор-Холестбро
Овде мислам дека ќе тепа домаќинот,појјако ми делуваат некако,добра екипа има Мотор,плус армијата зад себе

,треба да тепаат,Хостебро е идеален противник за првите бодови во групата.
Нант-Брага
Овде треба лесна победа за Нант,но мислам дека Брага има сили за добар меч,солидна екипа се Португалците,техники одлично поткована,брза,треба да има милион голови овде.
Нант ги рашлапа сериозно циркузантите од Истанбул,мислам дека ќе имаат потешка задача со Брага,далеку појјак тим е Брага од Бешикташ,не знам како успеаа да изгубат толку лесно во Турција.
Динамо-Бешикташ
Страшна атмосфера се прај во Букурешт,какво Скопје какви бакрачи,цела армија фудбалски навивачи доаѓа на ракомет,иако мала салата грми внатре,многу сериозна подршка има Динамо,толкму навивачите ги носеа минатата текма со Мотор,кога успеаа да се вратат по негатива,треба да е лаганица кец оваа.
Топ екипа има Динамо,дуото Ецтеки,Вранковиќ+дузина Романски играчи,опасен тим,нема да ме чуди да се замешаат во борба за бараж за 1/8 финале,јак тим се.
Силкеборг-Кил
Кил треба лесно да ги затепа Данците,разликата во класи е очигледна,во форма е Кил,страшна екипа се спрема за брзо.

Овие според мене се во ТОП3 за освојување на ЛШ,.барем засега.

Импресивно делуваа против светскиот клубски шампион Фуше,досега непоразениот тим во Бундес лигата,среде Берлин ги силуваа,и тоа каква екипа има Фуше сезонава,за Силкеборг не треба да се прај муабет.
Сегед-Киелце
Дерби на викендот дефинитивно,Пик Сегед со победата во Загреб заврши голема работа,сега следи најголемиот предвизвик,
Страшна екипа е Киелце,без Јурецки се да потсетам,иако засега освен во Мешков немаа некој сериозен испит,сега ќе се види до каде се навистина.
Ама со Бомбач сеа во ростер добиваат есктра играч, плус Јуркевиќ полека се враќа,Ивиќ партали прај на голот.,
Треба да е одличен меч,на две јаки екипи,Сегед ќе ја има предноста на домашниот терен и публиката,сепак мислам дека Киелце е во подобра форма и генерално е појјак тим од Сегед,и дека ќе успеаат да слават во некој тесен меч.
Елверум Монпеље
По двата порази во серија од Иври и Ла Риоха Монпеље конечно доби некого,со победата над Сесон Рен ја прекинаа лошата серија.
На овој меч се фаворити,Елверум не е екипа која може да замрси сметки,ама со Французите ништо не се знае,навистина се непредвидливи,иако квалитетот е очигледно на страната на тимот на Канаје,мора да тепаат за да се вратат во нормала,заебано е шо можат да калкулираат,зошто освен Ла Риоха не гледам екипа која би можела да ги загрози,ептен слаба група е оваа,најслаба според мене,па и да бидат втори на крај не е страшно,иако ќе налетаат на Нант кој би требало да ја освои другата лузерска група,како и да е,треба да тепа Монпеље,за класа се појјаки од Елверум.
Цеље-Вардар
За крај,дербито на Балканот,Вардар лесно го поремети Цеље пред некоја недела,не ми се верува повторно да се случи вакво сценарио.
Сепак Цеље не е курташак екипа,беа пред победа во Германија,тешко дека ќе изиграат така криминално и на домашен терен,иако Вардар фати залет.
Цеље е многу опасна млада екипа,ако добијат простор ќе те рашлакаат,ќе мора Вардар да е внимателен.
Проблем за Цеље е и малиот број на гледачи,да е полна ЗЛАТОРОГ АРЕНА како на времето тешко дека некој ќе ги тепа лесно таму,посебно како шо играат накурчено со јаките екипи.
Вардар е фаворит,нема дилема овде,ама очекувам фајт од Цеље,не исклучувам можност и за изненадување,посебно ако се прибери Цеље во одбрана и не скрни повеќе од 30 комада.
Тесен меч треба да е,некоја победа на Вардар од 1-4 гола ми оди најмногу на памет.