- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.698
- Поени од реакции
- 7.585
Na koi poniski ? Gleas deka na -26 gree ko kaloriferDruze denovive ke ja poracam samo me interesira dali dobro ke ja stopli prostorija od 33 m2 na poniski temperaturi ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Na koi poniski ? Gleas deka na -26 gree ko kaloriferDruze denovive ke ja poracam samo me interesira dali dobro ke ja stopli prostorija od 33 m2 na poniski temperaturi ?

Ne mislev na ponisko od -26Na koi poniski ? Gleas deka na -26 gree ko kalorifer![]()
vo prilep pajga nekade do kaj -15 nego prasanjevo mi e za kvadraturava od 33 m2 dali ke ja stopli solidno25C solidno li e ? Ako e pomalce da im ja vratisNe mislev na ponisko od -26vo prilep pajga nekade do kaj -15 nego prasanjevo mi e za kvadraturava od 33 m2 dali ke ja stopli solidno
Внатрешната единица е реално прилично поскапа поради материјал и изработка, плус е поголема па транспорт и слично и се прави разлика. Тука е и делот на производителот да заработи повеќе но и делот дека производствениот квантитетот е помал што ја качува цената, кога ке се собере да испаѓа до 20-30% поскапа што и не е секогаш толку . Пример моделите на грее и вивакс сега немаат баш голема разлика. Но кога ке го ставеш ефектот на греење дека е прилично поголем се исплати многу.
За проблемот со мало дете искрено не го гледам јас, луѓето имаат шпориња на дрва сред соба каде може страшно да се повреди мало дете па ги внимаваат, од климава нема опасност, малку повеќе внимавање да не направи повеќе беља одколку повреда и тоа е тоа.
AUX Eurovent Series
A na Eurovent od AUX ni traga - tipicen marketing za naivci.
http://splitsystema48.ru/images/doc/Daikin/SM_SiBE041029_A_FTX-G_tcm135-291463.pdf
Power Consumption Rated (Min. ~ Max.) = 1,600 (400 ~ 2,530)
Sto da ti odgovori ko ke se obruka, ti fino si kaza, 400W pisuva minimum, Rated e 1600.
Види делот кај производителот не го негирам но не е толку голем за да створа нервоза. ПримерTemava e "najekonomicno greenje" i zatoa parapetnite edinici seuste nemozat da doprat. Jasno e za proizvodstveniot del i spomnato e istoto i porano na temava, mene me nervira toj "delot na proizvoditelot" koj znaeme deka e pogolem i od koj ne se otkazuvaat samo zatoa sto kaj mnogu lugje seuste se gleda na konzolnata kako na nesto prestizno i top moderno a veke ne e..me razbirate sto sakam da kazam se nadevam..
Problemot so malo dete ne go gledate zasto dovolno ne go razbirate i poprofesionalno ke bese da dadete nekoe tehnicko objasnuvanje na zastitata na parapetnata edinica vo smisol na child-safe zasto nastapuvate kako profil na kompanija tuka na forumov pa komparacijata so kjumbeto i so luge gi vnimavaat decata vi e zdrav Biser!
Nisi me razumeo ocigledno, na ovo gore se odnosi da cekam odgovor..?
AUX Eurovent Series
A na Eurovent od AUX ni traga - tipicen marketing za naivci.
Ima li vakva fabrika Aux ?
http://www.gd-mold.com/index.asp
Ima li AUX edna edina klima sto ova moze da go napravi na -26 ?
Прегледај го приврзокот 157443 Прегледај го приврзокот 157442 Прегледај го приврзокот 157445
A i ja lici mame i
Прегледај го приврзокот 157444[DOUBLEPOST=1475791427][/DOUBLEPOST]
http://splitsystema48.ru/images/doc/Daikin/SM_SiBE041029_A_FTX-G_tcm135-291463.pdf
Power Consumption Rated (Min. ~ Max.) = 1,600 (400 ~ 2,530)
Sto da ti odgovori ko ke se obruka, ti fino si kaza, 400W pisuva minimum, Rated e 1600.
Na koi poniski ? Gleas deka na -26 gree ko kalorifer![]()

Ima li vakva fabrika Aux ?
http://www.gd-mold.com/index.asp
Ima li AUX edna edina klima sto ova moze da go napravi na -26 ?
Прегледај го приврзокот 157443 Прегледај го приврзокот 157442 Прегледај го приврзокот 157445
Tako se i testiraju klime.Jedan merac postavis u zamrzivac a drugi merac u sporet .Posle sve to slikas i strucnjaci za marketing i manipulaciju to objave.
@Strelec ,,poceo si da otkrivas i svoje tajne i trikove marketinga.
Ajde sada slikaj i taj zamrzivac i sporet , da vidimo i to...[DOUBLEPOST=1475829055][/DOUBLEPOST]
Nema AUX takve strucnjake za marketing i manipulaciju.
Nadvoresnata edinica e vo kuferot zatvorena za da najbrzo se napravi simulacija na niska nadvoresna T koja vo slucajov e -26C .[
некако на сликава не ми се гледа дека е поврзана внатешната(дека работи).
ме интересира од каде се тие -26 степени?
внате во поросторијата е -26 а она дава на издув 42 степени?![]()
ili da se ima klima komora sto e skapa rabota.
)