Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Имам машко тигрица, више година дена. Не знам што е проблемов со него, али многу вришти без оглед дали му е отворен кафезот, затворен. Значи сабајлечки само шо удира прв зрак одма вриштење. На моменти вришти, па збори, па ќе свирне, али вриштењево доминира преку денот. Едини спас е ако нема светло, али не е тоа работа. Ги испробав сите играчки шо ги имам купено и со нив и без нив истиот си е. Некое советче што може да се напраи за да намали со вриштење ?
:confused:И смотаниов мој буквално истото.Доаѓа утро ,ќе почне да пишти,ВРИСКА.,крева и спушта криља и наеднаш ќе одлета, како да е исплашен делува.Истото однесување го има,кога го ставам на прозор.Вриска,дига криља и ќе избега.Но не го разбирам однесувањето.Кога го ќе одам да го ставам на прозор,абе самиот ми отскокнува од рака дека сака на прозор и ќе отскокне,таман мине 2 мин еве го пишти и ќе избега.:unsure:

Прекрасно видео :aplauz: Реакцијата прајслесс
Веќе земав ѓаол,уше куче да зеам сакам, ќе бидам среќен,не треба ништо.
Дечково има убаво нешто:):):)

Оној какаду во золошката го има донесено некоја постара госпоѓа, го чувала многу години но и го демолирал целиот стан. Со клунот како клешта и го изгризал целиот мебел и ѕидовите:vozbud:

Не е се така розево со папагалите:icon_lol:

14555997_769500709858319_30750299_n.jpg

Значи оваа караконџула не попушта. Не знам што да правам веќе. Не го пушта да спијат заедно на нишалката. Многу го тепа. Не знам што е работата. Ај не се спарија шо не се спарија. Туку барем да се здружеа.

Кажи како се држи папагалчето

Папагалчето си е исто, тоа на мешето уште си му стои така, а иначе весело си е.
Го виде друг ветеринар пред два дена, рече дека можно било глисти да има да му дадам неоситол. Денес го виде и друг, тој вели дека е тумор, и го фати папагалчево му ги истрижа пердувите на тоа ко грутче што му стои и рече да го намачкам со црна маст тука, тоа требало да узрее и да распука само и ќе излегло, ако неможело само да излезе да му помогнам да го тргнам јас и дека ќе си живеело после тоа немало гајле, важно било да излези тоа оти му ги притискало органите.
Ама мене стварно многу ми е страв, како да го направам тоа, и незнам за оваа црна маст дали може на папагалче, да не му се деси нешто :(

Attachments

• DSC_0206.JPG
    DSC_0206.JPG
    497,8 KB · Прегледи: 25
  • DSC_0184.JPG
    DSC_0184.JPG
    702,5 KB · Прегледи: 25
  • DSC_0203.JPG
    DSC_0203.JPG
    248 KB · Прегледи: 24
Греотка, се надевам дека се ќе испадне во ред на крај...

Жално што се претрпува[DOUBLEPOST=1475710735][/DOUBLEPOST]
14555997_769500709858319_30750299_n.jpg

Значи оваа караконџула не попушта. Не знам што да правам веќе. Не го пушта да спијат заедно на нишалката. Многу го тепа. Не знам што е работата. Ај не се спарија шо не се спарија. Туку барем да се здружеа.
Само да ги разделиш е лекот

37486aaefda40985b36a56beade9904b.jpg

Од што може вака да му е околу окото? Некој искуство? Во расположение нема промени.

И една бонус слика [emoji3]
ae29727d119c248b39ef3775454d495f.jpg

некоја кожна болест, но не верувам дека некој од нас нае за што се работи. најдобро е да го носиш на ветеринар[DOUBLEPOST=1476479216][/DOUBLEPOST]

Budgie123-новости некои околу стомачето?

некоја кожна болест, но не верувам дека некој од нас нае за што се работи. најдобро е да го носиш на ветеринар[DOUBLEPOST=1476479216][/DOUBLEPOST]

Budgie123-новости некои околу стомачето?
Предлог за ветеринар кој прима и прегледува папагали? Било каде нека е низ Скопјево..
Машала спремна е за парење :D
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

дечки сакам да му праам aviary на тигаров дома у дневна со цел да го шириме семејството. Има некој нацрт план нешто...читав мрежата мора да е челична зошто другото било канцерогено?? тоа стварно ? даскички/летви кај има да не е у пм илинден или не знам каде негде по на Скопје ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom