Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, да ве прашам после земјотресиве како ви се папагалите?
Мојов дента одма го изнесов надвор со нас и си го земав со мене кај што спиев една недела. Во неделата го вратив, вака си е супер, цело време збори и си летка и си е расположен како претходно ама многу му паднаа пердувите. Не знам сега дали е редовно паѓање на пердувите или малце од стрес.

Не верувам дека е од стрес... Види го времево, ден топло, ден ладно. А мислам дека сега овој период меѓу септември и октомври кога почнуваат папагалите да се митарат :)

Кај мене на времето само тигриците ги предосеќаа земјотресите. овие другиве врсти немам сетено дека ги претчуствуваат

Вечерва моето дете несакајќи му ја згази ногата на папаглот, кој во тоа време се плеткал по паркетот...вечерва кривеше на таа нога, а малку покасно како да почна да застануваа и на повредената нога.

Се надевам дека не му е скршена

Знаете ли некој што може да му биде ова на моево папагалче? Како испакнато да му е мешето нанапред, цврсто му е тука :( Иначе весел е си јаде, игра, зборува но ова почнува да ме плаши веќе една недела е вака.. Прашавме ветеринар кажа да му ставам сода бикарбона во водата, блокоран желудник од што било пренајадено хм..И еве два дена му ставам во водата сода, но е сеуште исто. Планирам да одам кај друг ветеринар :(

Attachments

• IMG_20160925_215211.JPG
    IMG_20160925_215211.JPG
    883,2 KB · Прегледи: 26
Знаете ли некој што може да му биде ова на моево папагалче? Како испакнато да му е мешето нанапред, цврсто му е тука :( Иначе весел е си јаде, игра, зборува но ова почнува да ме плаши веќе една недела е вака.. Прашавме ветеринар кажа да му ставам сода бикарбона во водата, блокоран желудник од што било пренајадено хм..И еве два дена му ставам во водата сода, но е сеуште исто. Планирам да одам кај друг ветеринар :(
Што да ти очекуваш друго да каже ветеринар
Јас воопшто немам доверба во нив од како еден ми рече па купи си друго пиле

Кај кокошки сум гледал вака да се јавува неснесено јајце...е сега кај папагали??????

Не сакам да те плашам ама мислам дека е тумор..се отстранува само со хируршка интервенција..имам читано као демек се лечи со хидроген пероксид, јаболкова киселина и давај му повеќе зеленчук..папагалите можат да живеат нормален живот со тумор и до неколку години..се надевам дека не сум во право и дека папагалчето ќе оздрави..дај боже да е обична инфекција и да се излечи со антибиотици

Фала на искрениот одговор
Само ако е тумор не дај боже кај ќе го носам :facepalm:

Фала на искрениот одговор
Само ако е тумор не дај боже кај ќе го носам :facepalm:
Што направи? Има нешто ново? Машко е или женско?

Ако е женско пробај да го напипаш да не е евентуално јајце.

пробај пиши им на овој линк, можеби ќе ти одговорат нешто

http://moj.pet-centar.hr/Ptice/Ptice/

@gjoko-mkd Нема уште ништо, уште така си му стои :( Иначе не е женско, машко е папагалчево.
Фала многу за линкот

Имам машко тигрица, више година дена. Не знам што е проблемов со него, али многу вришти без оглед дали му е отворен кафезот, затворен. Значи сабајлечки само шо удира прв зрак одма вриштење. На моменти вришти, па збори, па ќе свирне, али вриштењево доминира преку денот. Едини спас е ако нема светло, али не е тоа работа. Ги испробав сите играчки шо ги имам купено и со нив и без нив истиот си е. Некое советче што може да се напраи за да намали со вриштење ?

Имам машко тигрица, више година дена. Не знам што е проблемов со него, али многу вришти без оглед дали му е отворен кафезот, затворен. Значи сабајлечки само шо удира прв зрак одма вриштење. На моменти вришти, па збори, па ќе свирне, али вриштењево доминира преку денот. Едини спас е ако нема светло, али не е тоа работа. Ги испробав сите играчки шо ги имам купено и со нив и без нив истиот си е. Некое советче што може да се напраи за да намали со вриштење ?

Можда ги слуша птиците надвор па вришти... А впрочем такви се тигриците, ептен бучни на моменти :)

Папагалче е другар..мора да пишти

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom