Не се сложувам со ова.дури можам да ти кажам дека референтни вредности се од 3,1 до 6,5 и ТИ СИ ВО НОРМАЛА![]()
Долго време веќе докторите расправаат дека треба да се намали горната граница која се смета за нормална.
5.5 е.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не се сложувам со ова.дури можам да ти кажам дека референтни вредности се од 3,1 до 6,5 и ТИ СИ ВО НОРМАЛА![]()
нормално дека е штетно ... немање гликоза што е храна на мозок , срце на сите ткива и клетки нема нормална функција клетката , нагло намален шеќер во крв е опасност по живот колабираш веднаш , за разлика од висок шеќер во крв кој е штетен но со денови покачен ќе направи штета ...[DOUBLEPOST=1475596867][/DOUBLEPOST]Дали и низок шеќер е штетен?
http://zaslike.com/files/e070yjtdtdk35kvex9vj.jpgНе се сложувам со ова.
Долго време веќе докторите расправаат дека треба да се намали горната граница која се смета за нормална.
5.5 е.
Провери ги синуситеЧим дојде ваков ладен период (читај есен, зима) мене одма почнува носот да ми тече, па да ми се затнува, па да кашлам, да фаќам бронхопневмонии, да кревам температура... Иначе сега пијам едно до две апчиња Витамин Ц на ден, но гледам дека не помага нешто посебно.
Нешто како да се заштитам од настинкиве?
Подобри го имунитетот.Нешто како да се заштитам од настинкиве?
Ги имам проверено пред една две години и тоа правев и компјутер на синуси и риноскопија (ако така се викаше тоа што ти влегуваат во носот со едно цревце и ти ги гледаат синусите), но ми рекоа дека нема ништо. Гледам да се пазам, гледам и имунитетот да го зајакнам барем преку исхраната, како што вика @Anon, но сепак си тера оваа шема на континуирана настинка во овој ладен период. Од кога ја фатив уртикаријата последниве две три години се ми е вака преку зима и навистина незнам како да го спречам тоа.Провери ги синусите![]()
... не разбирам што подразбираш ,, да се пазиш ,, ? и зајакнување на имунитетот преку исхрана е со резултат само ако е паднат имунитетот од слаба исхрана па сега ќе појачуваш ...ако исхранта ти е нормална ?? што ќе појачуваш? како влегува во уста ...така излегува , телото не сака вишок на ниеден елемент...Ги имам проверено пред една две години и тоа правев и компјутер на синуси и риноскопија (ако така се викаше тоа што ти влегуваат во носот со едно цревце и ти ги гледаат синусите), но ми рекоа дека нема ништо. Гледам да се пазам, гледам и имунитетот да го зајакнам барем преку исхраната, како што вика @Anon, но сепак си тера оваа шема на континуирана настинка во овој ладен период. Од кога ја фатив уртикаријата последниве две три години се ми е вака преку зима и навистина незнам како да го спречам тоа.
... не разбирам што подразбираш ,, да се пазиш ,, ? и зајакнување на имунитетот преку исхрана е со резултат само ако е паднат имунитетот од слаба исхрана па сега ќе појачуваш ...ако исхранта ти е нормална ?? што ќе појачуваш? како влегува во уста ...така излегува , телото не сака вишок на ниеден елемент...
дали си размислил дека најдобро имунитет се стекнува со на пример туширање со топла па средно ладна вода , на пример со пешање во студено време а ? ..дали тоа твое ,,пазење,, баш овие работи ги избегнува?![]()
+ боси нози со чик кумановo папучиКако ќе го подобриш имунитетот ако пешачиш на -10?
Здраво на сите
сакам да прашам дали некој имал проблем како мојот и како го решил,
пред околу еден месец сечејќи го ноктот на палецот на ногата сум го исекол многу длабоко, и сега местото околу него ми е потечено, ноктот не ми расте внатре во прстот туку не може да расте нормално од потеченото место го притиска и при допир чувствувам болки. Бев на болница ми дадоа хидроген од 3%, бетадине и антибиотик, но немам никакво подобрување и покрај тоа што сеуште користам хидроген и бетадине.