Сакам да знам!

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.026
Поени од реакции
12.700
Од кога во пошта покрај повикување на број, за плаќање на сметка е потребно и матичен број? Јас колку што знам или едното или другото е потребно. Ми стига сметката на домашна адреса со веќе пополнето поле со повикување на број, ми се запнале во пошта и матичен дека ми треба. Знам дека во банка не е вака, ме интересира зошо овие слепциве се фаќаат за ова?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Од кога во пошта покрај повикување на број, за плаќање на сметка е потребно и матичен број? Јас колку што знам или едното или другото е потребно. Ми стига сметката на домашна адреса со веќе пополнето поле со повикување на број, ми се запнале во пошта и матичен дека ми треба. Знам дека во банка не е вака, ме интересира зошо овие слепциве се фаќаат за ова?
Зависи ако е сметка за радиодифузна оди и матичниот број на налогот. За други сметки не треба матичен.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.026
Поени од реакции
12.700
Зависи ако е сметка за радиодифузна оди и матичниот број на налогот. За други сметки не треба матичен.
Ne e za radiodifuzna,plus uplatnicata mi stiga vekje popolneta...me fati inaet poso me napravi glupa toj na shalter, se iskarav cel den mi se sjeba.

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
За 3 недели идам со дечко ми во Барселона. Неговиот пасош истекува на 30ти декември. Тоа значи дека при посетата неговиот пасош ќе има уште малку повеќе од 2 месеци до истекувањето. Државите во ЕУ (ако не грешам сите) имаат правило при нивна посета пасошот да има барем 3 месеци рок на трајност. Поради тоа, деновиве ќе вади нов. Ме интересира, дали стариот пасош ќе го поништат? Или такво нешто не постои, па ќе мора да патува со 2?

Уште ги немам чекирано авио-билетите, не знам кои информации од пасош ќе треба да ги внесам за неговиот билет.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Нормално дека ќе го поништат. Ќе мора да почекаш за новиот пасош и да го внесеш бројот на новиот.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
А колку порано можеш да го смениш пасошот кога ти е пред истекување? Некој со вакво искуство?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А колку порано можеш да го смениш пасошот кога ти е пред истекување? Некој со вакво искуство?
Јас го имам сменето во јануари а ми истекуваше во август. Сакав да искористам кога нема гужви, да го мењав летно време никогаш немаше да го сменам а требаше да идам на одмор. Закажи си термин и прај се будала ако ти речат нешто мада не верувам :D

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Јас го имам сменето во јануари а ми истекуваше во август. Сакав да искористам кога нема гужви, да го мењав летно време никогаш немаше да го сменам а требаше да идам на одмор. Закажи си термин и прај се будала ако ти речат нешто мада не верувам :D
Значи може да го сменам порано..мене исто ми е летоска (Јуни) ќе го сменам порано кога ќе идам мк :D во сезона и се чека доста заради гужви, вака на брза постапка е биде за некој ден.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Како да стигнам до Матка? Има некој организиран превоз?
Само внимавај за викенд 60 од матка до центар по 16 часот ќе треба да ја чекаш во долна матка затоа што до горна не одат автобуси.

Kajgana Shop

На врв Bottom