Миленко и плочата на Кајмакчалан

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.360
Поени од реакции
21.790
Прво чисто се сомневам дека споменикот бил изграден без дозвола затоа што досеега ниту една релевантна институција не излезе и не го потврди тоа, друго против дебелава свиња треба да се поднесе кривична пријава за оштетување туѓи предмети, трето како што кажа некој погоре ако толку има муда дај те му чук и нека оди нека крши УЧК споменици кои се само на неколку километри од неговиот дом во Скопје, ова тие е само продавање магла од свињава неваспитана
Ако ја чуваш главата пикната во газот, никогаш нема да дознаеш дали некоја релевантна македонска институција излегла и го потврдила тоа.

Бараш кривична пријава за македонец кој искршил нелегално поставена дивоградба од страна на бугари, додека истите тие бугари те понижуваат во секоја можна прилика, на секаков можен начин. Ти играат оро и ти веат бугарски знамиња додека палиш свеќа на загинат македонски војвода. Јавно пред камери те прават од гомно подолу, за да ти се смее цела бугарска јавност, и буквално те мочаат од ѓерамиди додека молиш како просјак за да се пишеш бугарин.

Доколку свињата не ја искршеше плочата, ќе велевте: "мееее, кај се патриотите да ја искршат нелегално поставената плоча. Ги нема, немаат ли муда, мееее?" Сега кога некој ја искршил, бараш кривична пријава за него.

Да искршел шиптaрски споменик, ќе велевте: "мееее, тендер-коалицијата сака да предизвика меѓуетнички тензии за да си го спаси газот, ја дефокусираат јавноста од бомбите на Заев, мееее! Како смее свињата да крши албански споменици, нели и албанците се легитимни граѓани на оваа држава, мееее!? Соживот, мееее!"

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Zosto nadleznite ? Nadleznite od Bg da pobaraa dozvola sve ke zavrsese bez gluposti vo ramkite na nadlznite, vaka celiot slucaj zapocnuva necivilizirano bez nadlezni I taka zavrsi.
Затоа си има процедура, ако е нелегално Македонските власти одат и ја дислоцираат, а не вака да продава магла свиња неваспитана незнам што не ти е јасно.[DOUBLEPOST=1474958005][/DOUBLEPOST]
Ако ја чуваш главата пикната во газот, никогаш нема да дознаеш дали некоја релевантна македонска институција излегла и го потврдила тоа.

Бараш кривична пријава за македонец кој искршил нелегално поставена дивоградба од страна на бугари, додека истите тие бугари те понижуваат во секоја можна прилика, на секаков можен начин. Ти играат оро и ти веат бугарски знамиња додека палиш свеќа на загинат македонски војвода. Јавно пред камери те прават од гомно подолу, за да ти се смее цела бугарска јавност, и буквално те мочаат од ѓерамиди додека молиш како просјак за да се пишеш бугарин.

Доколку свињата не ја искршеше плочата, ќе велевте: "мееее, кај се патриотите да ја искршат нелегално поставената плоча. Ги нема, немаат ли муда, мееее?" Сега кога некој ја искршил, бараш кривична пријава за него.

Да искршел шиптaрски споменик, ќе велевте: "мееее, тендер-коалицијата сака да предизвика меѓуетнички тензии за да си го спаси газот, ја дефокусираат јавноста од бомбите на Заев, мееее! Како смее свињата да крши албански споменици, нели и албанците се легитимни граѓани на оваа држава, мееее!? Соживот, мееее!"
Очигледно несакаш да ме разбереш или пак толку ти сече секирата, барам кривична за секого кој се понаша како погоре споменатата свиња неваспитана било Македонец, Албанец, Србин, Бугарин и немој да се надовржуваш на свињава како демек направил добар потег, затоа што сите знаеме дека потегот му е само продавање на магла...

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Во Македонија има илјадници мега огромни нелегални без дозвола споменици со орли некои во комшилукот на Миленко што не оди со чукот да ги исчука разруши нив или му е страв тоа токмакот да не му заврши во некое темно место сонце што не го огреало ,му кажал другар му Тодор Петров како е.
Се заинтересирав да прочитам набрзина за битката на кајмакчалан читам началник на првата бугарска армија која ја водела борбата против српската амија бил некој си генерал Климент Бојаџиев од Охрид уште 33 илјади доброболци претежно илинденци од Македонија со него и некој си Миленко најде да да скрши една плоча нелегална жално.
Сакале ние да си признаеме имаме заедничка историја со Бугарите пред 100 години има илјадници заеднички работи.
Наместо тие работи да не поврзуват да ни се од полза ние станавме најомразени.
Кои доброволци бе бугарофил глуп, насилно биле мобилизирани.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Кои доброволци бе бугарофил глуп, насилно биле мобилизирани.
Глуп сум што дискутирам со такви паметни како тебе.
Едно прашање до тебе кој е Христо Чернопеев пред некое време му ставија име на улица во Скопје.
Кај е роден, како загинал.
Сакам такви како теме да ме просветлат бидејќи не ми се јасни некои работи.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Затоа си има процедура, ако е нелегално Македонските власти одат и ја дислоцираат, а не вака да продава магла свиња неваспитана незнам што не ти е јасно.[DOUBLEPOST=1474958005][/DOUBLEPOST]
Очигледно несакаш да ме разбереш или пак толку ти сече секирата, барам кривична за секого кој се понаша како погоре споменатата свиња неваспитана било Македонец, Албанец, Србин, Бугарин и немој да се надовржуваш на свињава како демек направил добар потег, затоа што сите знаеме дека потегот му е само продавање на магла...
не знам тебе што не ти е јасно, има процедура ама Бугарите не ја испочитувале, него во стил на шерифи ( како што викаш ти за Миленко) си поставиле споменик, и сега ти смета тебе што Миленко постапил во нивни стил.
Друга работа викаш државата требало а не Миленко, да може требало ама тогаш циганиве ќе се се лигавеа низ ЕУ, ке тераа пропаганда, нека одат сега нека се жалат дека миленко го направил истото што и тие.[DOUBLEPOST=1474967847][/DOUBLEPOST]
Во Македонија има илјадници мега огромни нелегални без дозвола споменици со орли некои во комшилукот на Миленко што не оди со чукот да ги исчука разруши нив или му е страв тоа токмакот да не му заврши во некое темно место сонце што не го огреало ,му кажал другар му Тодор Петров како е.
Се заинтересирав да прочитам набрзина за битката на кајмакчалан читам началник на првата бугарска армија која ја водела борбата против српската амија бил некој си генерал Климент Бојаџиев од Охрид уште 33 илјади доброболци претежно илинденци од Македонија со него и некој си Миленко најде да да скрши една плоча нелегална жално.
Сакале ние да си признаеме имаме заедничка историја со Бугарите пред 100 години има илјадници заеднички работи.
Наместо тие работи да не поврзуват да ни се од полза ние станавме најомразени
.
ние сме најмалку виновни што станавме најомразени, тие ја злоупотребуваат таа некоја заедничка историја за анти Македонска пропагнада со манипулирање на таа заедничка историја, и после тоа ние треба да се обвинуваме за тоа, дај не заебавај.

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
не знам тебе што не ти е јасно, има процедура ама Бугарите не ја испочитувале, него во стил на шерифи ( како што викаш ти за Миленко) си поставиле споменик, и сега ти смета тебе што Миленко постапил во нивни стил.
Друга работа викаш државата требало а не Миленко, да може требало ама тогаш циганиве ќе се се лигавеа низ ЕУ, ке тераа пропаганда, нека одат сега нека се жалат дека миленко го направил истото што и тие.[DOUBLEPOST=1474967847][/DOUBLEPOST]
ние сме најмалку виновни што станавме најомразени, тие ја злоупотребуваат таа некоја заедничка историја за анти Македонска пропагнада со манипулирање на таа заедничка историја, и после тоа ние треба да се обвинуваме за тоа, дај не заебавај.
Као сега тоа не го прават, сега политички ако сакаат да имаат добрососедски односи треба да се покрене кривична постпака против дегенериков и соодветно да се казни

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Као сега тоа не го прават, сега политички ако сакаат да имаат добрососедски односи треба да се покрене кривична постпака против дегенериков и соодветно да се казни
тие ако сакаат може и говна да јадат, во случајов не ја испочитувале процедурата и бадијала да се жалат.

Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
Свињава одела по ЖИР и налетала на плочата, и сега има добра емисија за дебили ќе објаснува како стасал.... за гледачи со коефициент 0.

Да не заборам плочата секако требала да се отстрани, бидејќи нема потреба да стои таму поставена од некои серковци тоа дефинитивно, но институционално не како со однесеување како месопотамец.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.360
Поени од реакции
21.790
Потегот на бугарите со нелегално поставување плоча на туѓа територија, е провокација. И тоа една од многуте, покрај недозволувањето да се поклониш пред гробот на Јане Сандански, играњето оро и веењето бугарски знамиња додека палиш свеќа на македонски војвода, јавното понижување на македонци кои вадат бугарски пасош, и тн.

Кршењето на плочата е само соодветна реакција на една таква провокација. Ако институционално им ја отстраниш плочата, ќе плачат за нарушени меѓусоседски односи. Ако им ја отстраниш во Миленко-стил, пак ќе цвикаат како пичиња за нарушени меѓусоседски односи. Ако ги толерираш, ќе продолжат да те понижуваат и да ти се смеат во фаца.

Ако некој треба да се извини и да се казни, тоа се бугарите. За нареден пат ќе знаат, ако сакаат да постават плоча, прво ќе побараат дозвола, па после ќе поставуваат. Во спротивно, голема е веројатноста повторно да заигра токмакот. :toe:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Потегот на бугарите со нелегално поставување плоча на туѓа територија, е провокација. И тоа една од многуте, покрај недозволувањето да се поклониш пред гробот на Јане Сандански, играњето оро и веењето бугарски знамиња додека палиш свеќа на македонски војвода, јавното понижување на македонци кои вадат бугарски пасош, и тн.

Кршењето на плочата е само соодветна реакција на една таква провокација. Ако институционално им ја отстраниш плочата, ќе плачат за нарушени меѓусоседски односи. Ако им ја отстраниш во Миленко-стил, пак ќе цвикаат како пичиња за нарушени меѓусоседски односи. Ако ги толерираш, ќе продолжат да те понижуваат и да ти се смеат во фаца.

Ако некој треба да се извини и да се казни, тоа се бугарите. За нареден пат ќе знаат, ако сакаат да постават плоча, прво ќе побараат дозвола, па после ќе поставуваат. Во спротивно, голема е веројатноста повторно да заигра токмакот. :toe:
Jaс тебе те разбирам што сакаш да ми кажеш, но ти мене не мее разбираш, ако веќе се нарушуваат меѓусоседски односи нека биде инстуционално како што се прави во ссекоја нормална држава, а не овој да си билда публицитет и да пројде нееказнет, затоа сега опни го кривично ем бугарите ке се смират, ем плочата ке ја нема, ем на овој ке му го дотерат паметот, незнам што е толку тешко да се свати ситуацијата.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.360
Поени од реакции
21.790
Jaс тебе те разбирам што сакаш да ми кажеш, но ти мене не мее разбираш, ако веќе се нарушуваат меѓусоседски односи нека биде инстуционално како што се прави во ссекоја нормална држава, а не овој да си билда публицитет и да пројде нееказнет, затоа сега опни го кривично ем бугарите ке се смират, ем плочата ке ја нема, ем на овој ке му го дотерат паметот, незнам што е толку тешко да се свати ситуацијата.
Очигледно ти мене не ме разбираш. Ако си цел на провокација, без разлика дали институционално или во Миленко-стил, пак ќе бидеш виновникот и лошиот сосед кој нарушува меѓусоседски односи.

Ти сакаш ваквата конфликтна ситуација да се реши институционално, на цивилизиран начин, како луѓе. Те разбирам. Но ако другата страна има за цел да те испровоцира, џабе ти е, пак ќе бидеш кривецот.

Ако некое бугарче кај тебе во двор изгради мермерен киклоп со два кура, ти имаш апсолутно право да го срушиш, и едниот мермерен кур да му го закачиш во газ, а другиот во уста.

Не знам што е толку тешко да ме сфатиш. Објаснувам читко, концизно, како на мало ретардирано сунѓер бобче со Даунов синдром. :toe:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Демек, легална процедура за обичен камен кој некој го оставил таму додека се шетал. Се шетал Миленко, наишол на некаква плоча која нема никаква причина да биде таму и сметајќи дека со тоа некој ја повредил неговата држава, ја искршил.
Процедурата требало некој друг да ја спроведе, да побара од државата дозвола за плоча на паднатите војници. Јас немам против, луѓето погинале пред 100-на години, од некакви причини биле таму, на фронт, па редно е нивната држава да им даде почит. Ама вака да понижуваат друга држава, па уште да се силат, мочковци кои до вчера не знаеа Кока Кола каков вкус има.
Џабе им се заканите дека нема да не „пуштат“ во НАТО и ЕУ. Прво, ние нема да сме членка таму, од други причини, не бугарски. Второ, ако некој реши да ја „пикне“ МК таму (а тој е 1000 пати помоќен од БГ), Бугарија нема ни да ја праша дали се согласува, туку истата ќе праша „дали треба уште нешто да прифатам“... Кога некој е безобразен, тоа нервира.

А видете го дебилов што закани праќа http://www.bgdnes.bg/Article/5780941#
Миленко, набави си пиштол и ако (во што не верувам) овој со дебилен лик се приближи... право меѓу очи.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Луѓе како што кажав продавање на магла, која е свињава да крши или да оштетува нешто па уште гледам по фб вмровците го восхитуваат како херој, сега кога ми кажавте дека немало добиено никаква дозвола за тоа поставување на плочата, требале надлежни органи да ја одстранат, а не на некоја свиња неваспитана да и се дозволи да изиграва шериф у една држава...
Еј немам намера да разглабам со тебе прости ствари,а и немам време.Оди коментирај си во фан клуб Звезда,тука нема потреба сите да изигравате Мајка Тереза.

Ај со ред да пробам да ти објаснам иако погоре гледам ти објасниле надолго и нашироко.

Значи официјално како што знам,бугарите си имаат поставено спомен плоча уредно и со документи.Пред таа спомен плоча си поставија цвекиња и се поклонија со свечена делегација.Та плоча не е ни допрена,ни камче не фали од неа.

Другата плоча неколку метри од неа е поставена НЕЛЕГАЛНО без документри и без барање до соодветните министерства и општини.И ајде кажи ми која е логиката тука да се натегаме со некои монголци неразбрани.Згора на Се додај и дека некојси таму министер на прес конференција изјавил дека тие војници што ја поставиле таа спомен плоча ќе биделе наградени.Логика не гледам тука,па затоа постапил Миленко како што е најлесно,со кршење на таа плоча.
Кој и да беше на местото на Миленко ќе му беше оправдан потегот,доволно време Македонија веднеше глава,сама се мачкаше со вазелин и чекаше да биде изебена,дали од Србија,дали од Грција или од Бугарија.
Ниту во Грција,ниту во Бугарија Македонците немаат основни човекови права,секојдневно се малтретирани и угнетувани и никој не се зазема за нив,што ми требаат мене наводни добрососедски односи со некој што прави како му одговара,кога тие добрососедски односи се еднострани.

Кој ги ебе веќе,преку кур ми е од тие дволични добрососеди кога Македонија за нив е добра само кога треба да се ќути и да се трпи

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
Слаба ср'бска провокација, намесиха Македонија, покрај Босна ...
Внучката на Караджорджевич на кафе во Охрид.
Македонци и б'лгари се псуват по Фејсбук, Миленко, две црвени, цирк голем.
С'рби и г'рци гледат сеир.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Слаба ср'бска провокација, намесиха Македонија, покрај Босна ...
Внучката на Караджорджевич на кафе во Охрид.
Македонци и б'лгари се псуват по Фејсбук, Миленко, две црвени, цирк голем.
С'рби и г'рци гледат сеир.
српска ? не сум сигурен

ќе да беше бугарска провокација, да побараше бугарија дозвола ќе имаше и плоча и мир, вака читаме само глупости по медиуми и форуми

Kajgana Shop

На врв Bottom