Stom pocinjas so muabetot gree bolja od daikin,jasna e rabotava. Otvaras sajt klimi.mk,a nemas pojma za niedna druga firma osven za kineskava a? Vtora faza e rasfrlanje so dijagramite i COP ovite?
Пријателе, незнам што ме нападна веднаш. Имаш упла нешто ти од GREE па ако спомне некој нешто за GREE веднаш се палиш ?!
Ако го прочита постот пишав дека немам искуство големо со DAIKIN и на лист хартија моделот на GREE е подобар што е факт. За тоа и посочив дали го проверил и направил споредба во пракса или да дади некој мислење кој имал искуство со двете.
А за споредбите Кинези, Јапонци колку што знам добар период GREE произведуваше за DAIKIN одредени модели (
https://www.google.com/search?q=Daikin+and+gree&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab ) . DAIKIN ја развиваше технологијата а GREE ги произведуваше, така да многу се измешани работите помеѓу сите производители, со што не е битен брендот бидна е конкретната споредба од модел до модел и цената која ја плаќаш дали вреди за нешто да платеш многу повеќе само заради името или заради нијансите разлика во перформанси/квалитете .
И за % кои толку ги спомнуваш.
Да земаме % од секоја клима која ке ја продадеме на GREE
Да земаме % од секоја клима која ке ја продадеме на DAIKIN
Да земаме % секоја клима која ке ја продадеме на VIVAX, HYUNDAI, PANASONIC, TESLA, AUX, VOX ...
Тоа е основата на водење бизнис. Сакаш да купеш DAIKIN нема проблем повели, нема да ве спречам. Јас го споделувам само нашето искуство и мислење, незнам што е тука лошо и што толку ве навредува.