Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
9 август 2008
Мислења
218
Поени од реакции
109
Ве молам некој да ми каже како најлесно да ја заборавам старата љубов т.е да ја искоренам од мене некоја алтернатива еве барам помош од вас.Но тоа повеќе беше како мамка во која паднав и така натаму,да не раскажувам многу.

Ви благодарам однапред

Поздрав
Батка клин со клин се вади.
Најди си друга бе друже, што чекаш? :back:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ве молам некој да ми каже како најлесно да ја заборавам старата љубов т.е да ја искоренам од мене некоја алтернатива еве барам помош од вас.Но тоа повеќе беше како мамка во која паднав и така натаму,да не раскажувам многу.

Ви благодарам однапред

Поздрав
Убаво ти рекоа...клин со клин се избива..а можеб и не..ете ја имам друга женска и пред тоа уше 2-3 мувачици имав па џабе е...едносавно треба или да помине подолг временски период или ептен ептен да те повреди па да ја забораиш секундарно ко она мене шо ме забораи...(таа шо ја сакам де):smir:

Член од
9 август 2008
Мислења
218
Поени од реакции
109
Убаво ти рекоа...клин со клин се избива..а можеб и не..ете ја имам друга женска и пред тоа уше 2-3 мувачици имав па џабе е...едносавно треба или да помине подолг временски период или ептен ептен да те повреди па да ја забораиш секундарно ко она мене шо ме забораи...(таа шо ја сакам де):smir:
Епа ти изгледа имаш срце од памук.

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190

Ви благодарам однапред

Поздрав
Љубовта не се заборава лесно.
Еве ќе ти кажам нешто од искуство, вака јас го поминав најтешкиот период кога требав да заборавам една личност:
-плачев со денови, недели...и ми помогна-веќе немам солзи да трошам на него.
-почнав да пишувам, наместо на него-на лист хартија кажав се што имав да му кажам.
-зборував со другарките, тие ми беа од најголема помош.
-почнав да си барам друг, излегував, флертував и сл.
И не е nothing hard туку е very hard, можеш да успееш само ако ти сакаш и најбитното-да сфатиш дека има уште многу риби во морето.
Поздрав и се надевам дека ќе ја искорениш од тебе што побрзо.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
ЕЕЕЕ Дон,

Тука само ти можеш да си помогнеш ... од таа замка можеш само ти да излезеш ... не е лесно ... посебно ако си имал големи чуства ... ако можеш гледај на завршената љубов како убаво животно искуство и како предизвик да најдеш подобра личност на која ќе ја дадеш сета твоја љубов ... не се разочарувај ... зошто животот носи и потешки предизвици со кои треба да се носиме ...

Поздравче и пиши како си

Р

~~РубинРед~~

Гостин

Ви благодарам однапред

Поздрав

Слушај ваму синко,ти мораш да се потрудиш да ја заборавиш,па што сака нека биде,ние тука не знаеме како да ти помогнеме побрзо да ја заборавиш,ама бар обиди се,за проба не се плака.
Таа ти е бивша и мораш да го запомтиш ова,се додека мислеш на неа не можеш да ја заборавиш.Троши го времето на други работи,најди нешто што те прави срекен,јас така успеав,ама секако сите сме различни.

-почнав да пишувам, наместо на него-на лист хартија кажав се што имав да му кажам.
И не е nothing hard туку е very hard, можеш да успееш само ако ти сакаш и најбитното-да сфатиш дека има уште многу риби во морето.
Се е во ред,само тоа за плачењето,и јас плачев,се убивав во солзи за на крај да сватам дека не заслужува ниту една моја солза.
Има една поговорка,да те сакал немало да те натера да плачеш,настрана од тие филозофии,ама ниту едно машко не заслужува да плачи девојка за него а исто и обратно,пошто ние жените знаеме да бидеме кучки и да си го дигаме егото,после машките вака машките онака.
И она за второто,јас не пишувам на лист,туку што имам да кажам си го кажувам за да не се каам подоцна за пропуштената шанса што му немам кажано.

Тоа е тоа.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Љубовта не се заборава лесно.
Еве ќе ти кажам нешто од искуство, вака јас го поминав најтешкиот период кога требав да заборавам една личност:
-почнав да си барам друг, излегував, флертував и сл.
Поздрав и се надевам дека ќе ја искорениш од тебе што побрзо.
Ne si trebala da places,so placenjeto nisto nema da smenis,samo ke go zgolemis nivoto na vekje i onaka prepolniot Vardar,zatoa imase izlivi od koritoto pred 2 meseca,cccc,se zafrkavam,no bidete malce pocvrsti,ne se resava nisto so placenje:):):):):):nesvest::pipi:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ne si trebala da places,so placenjeto nisto nema da smenis,samo ke go zgolemis nivoto na vekje i onaka prepolniot Vardar,zatoa imase izlivi od koritoto pred 2 meseca,cccc,se zafrkavam,no bidete malce pocvrsti,ne se resava nisto so placenje:):):):):):nesvest::pipi:
Колку толку олеснува верувај....тоа се емоции и неможеш да не плачеш, има некои 1 месец , некои 2 дена зависи од карактер, ама сепак има што плачат и се олеснуваат некако и исто така во такви моменти ти треба добро друштво...

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Колку толку олеснува верувај....тоа се емоции и неможеш да не плачеш, има некои 1 месец , некои 2 дена зависи од карактер, ама сепак има што плачат и се олеснуваат некако и исто така во такви моменти ти треба добро друштво...
A be normalno,ne za dzabe vikaat "placi,ke ti olesni,ali na nekoj/a sto ne mu e dojdeno do tebe,ne zasluzuva za nego/nea da places,no sekoj si ima svoi nacini so spravuvanje na bolkata,no edno e sigurno,deka podobar lek od vremeto nema,bez razlika dali ke se konzumira so placenje ili bez:):):):):pipi:

A

Auditore

Гостин
A be normalno,ne za dzabe vikaat "placi,ke ti olesni,ali na nekoj/a sto ne mu e dojdeno do tebe,ne zasluzuva za nego/nea da places,no sekoj si ima svoi nacini so spravuvanje na bolkata,no edno e sigurno,deka podobar lek od vremeto nema,bez razlika dali ke se konzumira so placenje ili bez:):):):):pipi:
Брате, ти си машко, затоа никад нема да го сфатиш плачењето на женските.
И јас сум машко, до денешен ден уште неможам да сфатам зошто плачат а знаат дека тој не заслужува солзи.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Oлеснува,точно,ама исплачи се еднаш а не секој ден,од толку нервози ке заkaчиш некоја болест,верувај ми знам за што зборам,ама и плачењето нeма да ја врати изгубената личност.
И јас сум машко, до денешен ден уште неможам да сфатам зошто плачат а знаат дека тој не заслужува солзи.
Значи има некои кои стварно плачаат и тие солзи се искрени,за разлика од некои други кои глумаат лудило и мислат дека партнерот ке се сожали и ке им се врати.

Ова женско ви го зборува и верувајте дека е така.:)

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
A be jas gi sfajkam,ali nemozam da gi razberam:),kako ednas mozat da bidat surovi,ladni bescuvstvitelni,da ne gi boli za nisto,a drug pat,placat so denovi za nekoj,e aj najdi sea tuka NZS:):toe::pipi::nesvest:

S

Shellshock nam67

Гостин
Oлеснува,точно,ама исплачи се еднаш а не секој ден,од толку нервози ке заkaчиш некоја болест,верувај ми знам за што зборам,ама и плачењето нeма да ја врати изгубената личност.

Значи има некои кои стварно плачаат и тие солзи се искрени,за разлика од некои други кои глумаат лудило и мислат дека партнерот ке се сожали и ке им се врати.

Ова женско ви го зборува и верувајте дека е така.:)
Првиот пат кога ќе те остави девојката зборувам за првата лубов или кога и да дојде тоа нормално е дека е тешко, ама со тек на време се поминува точно треба со разум да се гледа на лубовта а не со емоции емоции за емоции ама животот оди понатаму затоа животото не е лесен се минува низ искушенија ама на крај е Hapy end :), секој си ја наоѓа лубовта што ја бара.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Првиот пат кога ќе те остави девојката зборувам за првата лубов или кога и да дојде тоа нормално е дека е тешко, ама со тек на време се поминува точно треба со разум да се гледа на лубовта а не со емоции емоции за емоции ама животот оди понатаму затоа животото не е лесен се минува низ искушенија ама на крај е Hapy end :), секој си ја наоѓа лубовта што ја бара.
Абе јес да е така,ама никој не заслужува ниту една пролеана солза,ех со тој памет да бев порано поарно ке беше,јас разбирам дека е тешко,зошто сум била во таква ситуација,заплачи ама ако мислиш дека вреди,олесни се,а не со денови месеци и да се затвараш и да се тешиш со зборовите ке му вратам како и да е,се врти тркалото.
Заплачи ако мислеш дека навистина ке ти олесни,ама да плачеш до толку ко да ти умрел некој близок не.
Ехеее јас низ што сум поминувала,не си свесен,ама за тоа нареден пат,и за една недела сум ко нова,не заслужува да се замарам,живот иде даље.
Сега сумповозрасна и размислувам така а и со помош на мојата мајка го стекнав тоа мислење.
Можеби некој нема да се согласи со моето мислење ама сепак тоа е од моја гледна точка.

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Не е можно на љубовта да се гледа со разум. А како тоа емоции за емоции? Ако нема емоции тогаш не може да се нарече љубов.

Kajgana Shop

На врв Bottom