Кучиња (грижа, општи дискусии)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Фала, сега одма ќе пробам со кашкавал па понатака и со другото :).

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Дечки, каде кај нас може да се купи онаков градник на кој што се прикачува каишот напред кај градите?

Кучево успеав колку-толку да го научам да не влече ама тоа бар сега за сега делува само во позната средина и кога е мирно. Но во останатите случаеви - нова средина, мириси, итн.. многу силно влече и ми е страв дека ќе си го повреди вратот и душникот. Не сакам да ѝ ставам обичен градник зашто тоа само ќе и даде сила и мотивација повеќе да влече.

На вакво нешто мислам:

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Дечки, каде кај нас може да се купи онаков градник на кој што се прикачува каишот напред кај градите?

Кучево успеав колку-толку да го научам да не влече ама тоа бар сега за сега делува само во позната средина и кога е мирно. Но во останатите случаеви - нова средина, мириси, итн.. многу силно влече и ми е страв дека ќе си го повреди вратот и душникот. Не сакам да ѝ ставам обичен градник зашто тоа само ќе и даде сила и мотивација повеќе да влече.

На вакво нешто мислам:
Леле има и мали деца со вакви ги шетаат! :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Па добро де нека шетаат што сакаат, кај ги има да се купат мене ме интересира :)

Член од
20 септември 2016
Мислења
4
Поени од реакции
1
ke moze li nekoj da mi kaze kako da se zastiti kuceto ako dobie kuceska tenija? poveke od 4 meseci ne e procisteno od glisti. kakvi se posledicite?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
ke moze li nekoj da mi kaze kako da se zastiti kuceto ako dobie kuceska tenija? poveke od 4 meseci ne e procisteno od glisti. kakvi se posledicite?
Се дава таблета за прочистување. Доколку по давањето забележите глисти, за една недела пак се дава. Се додека не се очисти. Потоа на секои три до четири месеци, ако е возрасно. Кај кутриња се препорачува секој месец до една година.

Член од
20 септември 2016
Мислења
4
Поени од реакции
1
Се дава таблета за прочистување. Доколку по давањето забележите глисти, за една недела пак се дава. Се додека не се очисти. Потоа на секои три до четири месеци, ако е возрасно. Кај кутриња се препорачува секој месец до една година.

denes prv pat tatko mi primetil pa se plasam da ne e nesto seriozno.od mart nema primeno tableta. i kazete mislenje poveke luge me sovetuvaa deka stetna bila vakcinata protiv besnilo da se prima, moeto e staro 2ipol sega vo dekemvri 3 godini. kako moze da mu nasteti tenijata nego a voedno i nas? da go nosam vednas na veterinar?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
denes prv pat tatko mi primetil pa se plasam da ne e nesto seriozno.od mart nema primeno tableta. i kazete mislenje poveke luge me sovetuvaa deka stetna bila vakcinata protiv besnilo da se prima, moeto e staro 2ipol sega vo dekemvri 3 godini. kako moze da mu nasteti tenijata nego a voedno i nas? da go nosam vednas na veterinar?[DOUBLEPOST=1474387285][/DOUBLEPOST]

Вакцината беснило не е штетна, туку е со закон задолжителна да се прима. Не е ништо страшно, идете сикај матичниот ветеринар ќе би објасни и ќе ви даде таблетки.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Другари мала помош имам куче Лабрадор женка стара околу 5 години и дојдено и време за парење ама не ја парам овој период решив.Сабајлето околу 1 саат почна како да кашла и цело време како да има нешто у хранопровод или душник како сака да поврати прееска малце да ја прошетам поврати што и дадов јогурт има апетит весела е пие вода ама цело време како нешто да ја мачи одвнатре на период ке и дојде нагон да поврати и пак ке престане

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.806
Поени од реакции
44.121
Ме интересира дали има такси во Скопје што ќе прими куче во кола, без транспортер? :)

Член од
16 септември 2012
Мислења
51
Поени од реакции
1
Здраво ке може ли некоја да ми објасни како иде со новороденчиња за педигре, родновник.

Kajgana Shop

На врв Bottom