Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ова напишав:

„И не вдишувам стотина илјади пати дневно... практикувам јога, дишам многу поспоро за разлика од тебе и твоето запенето срце.“

Сето друго што го изнапиша, сам си го додаде за да ми кажеш што можам и што знам и твоите идеи за хата јога, раџа јога, џнана јога....?

Браво, па мораше некаде да „испукаш“. :)

П.С. И после толку пишување, сепак можам да не вдишувам и издишувам сто илјади пати дневно, без разлика што тебе јогата ти е срање и што за некои е опсесија.
Впрочем ти сакаше да кажеш дека он е анскиозен и нервозен, полн со гнев и мржња, а ти смирен и полн со љубов, дишењето беше делумно симболика за вашите различни темпераменти и состојби на умот.
Ама смешно ми беше да ти се убацам за комплетно рандом реченица која нема благе везе со целиот муабет и да ја извадам од контекст.
So I did it. :D

Но го расипа муабетот на темата Ислам со тоа... веќе не ми се муабети таму :)
Членот кажа дека јас дишам 100 000 пати во ден (подели 100 000 со 3600) ќе добиеш дека ако така дишам - ќе умрам, ќе пукнам) :)
Јас само му реков дека поспоро дишам од тоа... морав малку јога да внесам за да ги потсетам муслиманите дека постои „поисток“ и од нивниот исток.

Сите нешто претпоставувате дека другиот сакал да каже и врз база на тоа „тешки ујдурми“ спремате :)
Не оди така...

Во Liber Oz си пишува дека секој човек има право да живее според свој сопствен закон, но исто така пишува дека човекот има право да ги убие оние што му ги спречуваат правата наведени во Liber Oz.

Самите запишувате дека имате право да убивате и самите се повикувате на она кое самите сте го запишале како „право„,. така? „Циркуларна логика„ беше тоа, така?

„Сами свои мајстори„? Ама не! Затоа, полна ти е устата со критика ако некој убие затоа што Бог му заповедал!

Тоа го нарекуваат „двоен аршин„: за вас „може„, ама за другите „не може„.

Самите запишувате дека имате право да убивате и самите се повикувате на она кое самите сте го запишале како „право„,. така? „Циркуларна логика„ беше тоа, така?

„Сами свои мајстори„? Ама не! Затоа, полна ти е устата со критика ако некој убие затоа што Бог му заповедал!

Тоа го нарекуваат „двоен аршин„: за вас „може„, ама за другите „не може„.
Циркуларна логика е кога доказот за валидноста на еден текст го гледаш во пораката на самиот текст. На пример - ,,Бог постои бидејќи во библијата пишува така, а тоа што го пишува во библијата е точно бидејќи Бог го напишал." Ова е циркуларна логика.
Liber Oz од друга страна нема врска со вакво резонирање, напротив, секогаш нејзината валидност ја посочував со конкретните и очигледни промени што човештвото ги доживеа одкако тие принципи и правила беа промовирани во 1904-та година. Ако и јас тврдев дека таа е валидна само затоа што во неа пишува дека е, тогаш ќе стануваше збор за циркуларна логика и двојни аршини, но тоа не беше случај кога е Liber Oz во прашање.

Циркуларна логика е кога доказот за валидноста на еден текст го гледаш во пораката на самиот текст. На пример - ,,Бог постои бидејќи во библијата пишува така, а тоа што го пишува во библијата е точно бидејќи Бог го напишал." Ова е циркуларна логика.

Ова напиши им го на протестантите, оти Црквата има поинаков пристап кон Писмото.[DOUBLEPOST=1474214049][/DOUBLEPOST]
Liber Oz од друга страна нема врска со вакво резонирање, напротив, секогаш нејзината валидност ја посочував со конкретните и очигледни промени што човештвото ги доживеа одкако тие принципи и правила беа промовирани во 1904-та година. Ако и јас тврдев дека таа е валидна само затоа што во неа пишува дека е, тогаш ќе стануваше збор за циркуларна логика и двојни аршини, но тоа не беше случај кога е Liber Oz во прашање.

Liber Oz, ај што нема врска со таквото резонирање, туку нема врска со умот и во краен случај, нема врска со животот.

Пошто самиот напиша дела „Либерот„ допуштал убивање на лик кој не ви бил по мерак, тоа значи дека:
-„Либерот„ паднал од небото или
- „Либерот„ е напишан од за вас суперироен лик, на кој треба да му се потчините, или
- „Либерот„ самите сте си го напишале, самите се повикувате на напишаното и самите тврдите дека сте во право затоа што така било напишано во „Либерот„.

Тоа самоповикување на самонапишаното, нормално, НЕ Е циркуларна логика, но кога други ја користат истата логика, е тогаш е‘ циркуларна логика.

Логично, не?...

Последно уредено:
Liber Oz, ај што нема врска со таквото резонирање, туку нема врска со умот и во краен случај, нема врска со животот.

Пошто самиот напиша дела „Либерот„ допуштал убивање на лик кој не ви бил по мерак, тоа значи дека:
-„Либерот„ паднал од небото или
- „Либерот„ е напишан од за вас суперироен лик, на кој треба да му се потчините, или
- „Либерот„ самите сте си го напишале, самите се повукувате на напишаното и самите тврдите дека сте ви право затоа што така било напишано во „Либерот„.

Тоа самоповикување, нормално, НЕ Е циркуларна логика, но кога друго ја користат истата логика, е тогаш е‘ циркуларна логика.

Логично, не?...
Тешка глупост. Сите правила потенцирани во Liber Oz денес се основа на правниот, законодавниот и уставниот систем на земјите и нациите од современиот свет. Тоа е она што му дава валидност на овој текст а не циркуларната логика дека некој текст е вистина затоа што во него пишува дека е вистина.

Што се однесува до убивањето, тоа е правото на самоодбрана, правото што го славиш секој 2-ри август, секој 11- ти октомври. Правото на кое се повикувале сите оние што се фатиле за оружје против угнетувачите и поробувачите наназад во историјата. Истите оние што поради тоа државата денес ги слави со почести, именува улици, училишта, населби според нив.

Тешка глупост. Сите правила потенцирани во Liber Oz денес се основа на правниот, законодавниот и уставниот систем на земјите и нациите од современиот свет. Тоа е она што му дава валидност на овој текст а не циркуларната логика дека некој текст е вистина затоа што во него пишува дека е вистина.
.

Ма секако; целиот правен поредок со води по Liber Oz, затоа што така пишува во Liber Oz, но тоа НЕ Е циркуларна логика!

На страна што повеќе пати имам напишано дека правниот поредок според „Либерот„ не може да се операционализира, но што е тоа битно-битно е дека така пишува во Liber Oz, но и тоа е не е циркуларна логика.[DOUBLEPOST=1474216212][/DOUBLEPOST]
Што се однесува до убивањето, тоа е правото на самоодбрана, правото што го славиш секој 2-ри август, секој 11- ти октомври.

Црквата ги слави Бога и Светиите, а не деновите сами по себе, понајмалку световните празници.

Јас ќе те потсетам што имаш самиот напишано неколку постови претходно, а сега го извртуваш во облик од ѓоамити самоодбрана:

„..Во Liber Oz си пишува дека секој човек има право да живее според свој сопствен закон, но исто така пишува дека човекот има право да ги убие оние што му ги спречуваат правата наведени во Liber Oz....„.

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-648#post-7828869

Но, и ова НЕ Е циркуларна логика; неа ја користат „другите„.

Ма секако; целиот правен поредок со води по Liber Oz, затоа што така пишува во Liber Oz, но тоа НЕ Е циркуларна логика!

На страна што повеќе пати имам напишано дека правниот поредок според „Либерот„ не може да се операционализира, но што е тоа битно-битно е дека така пишува во Liber Oz, но и тоа е не е циркуларна логика.
Тоа е факт, денес мажите и жените се равноправни, пред 1904-та не биле. Денес хомосексуалноста не се казнува, пред 1904-та се казнувала. Денес може секој јавно да си го искаже своето мислење без да биде казнет ако истото не е во согласност со мнозинството, пред 1904-та неможел. Денес може да се облекуваш како ти е волја, без да бидеш казнет и осуден за тоа, пред 1904-та не си можел. итн, итн. Ова не се нечии уверувања или празни зборови на хартија, ова се сурови факти и колку и да се пенавиш да го прикажеш тоа поинаку, залудно ќе ти биде.
Црквата ги слави Бога и Светиите, а не деновите сами по себе, понајмалку световните празници.

Јас ќе те потсетам што имаш самиот напишано неколку постови претходно, а сега го извртуваш во облик од ѓоамити самоодбрана:

„..Во Liber Oz си пишува дека секој човек има право да живее според свој сопствен закон, но исто така пишува дека човекот има право да ги убие оние што му ги спречуваат правата наведени во Liber Oz....„.

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-648#post-7828869

Но, и ова НЕ Е циркуларна логика; неа ја користат „другите„.
Па не е циркуларна логика, објаснив и зошто не е, дали ти неможеш или несакаш да сватиш е твој проблем.
Ќе беше циркуларна логика доколку доказот за пишаното го гледав во тоа што е пишано. Јас никогаш не сум се повикувал и не сум тврдел дека Liber Oz е вистина бидејќи така пишува во Liber Oz, туку затоа што она што е напишано, подоцна се остварува, се материјализира и денес луѓето живеат според тие правила и според тие вредности.

Последно уредено:
Во Liber Oz е запишан и стих од Книгата на Законот. Нешто што би требало да ги засега оние кои што се против Законот на Телема, многу повеќе од „Човекот има право да ги убие оние што му ги оспоруваат овие права“

“Робовите ќе служат” -AL II.58

:)

Тоа е факт, денес мажите и жените се равноправни, пред 1904-та не биле. Денес хомосексуалноста не се казнува, пред 1904-та се казнувала. Денес може секој јавно да си го искаже своето мислење без да биде казнет ако истото не е во согласност со мнозинството, пред 1904-та неможел. Денес може да се облекуваш како ти е волја, без да бидеш казнет и осуден за тоа, пред 1904-та ме си можел. итн, итн. Ова не се нечии уверувања или празни зборови на хартија, ова се сурови факти и колку и да се пенавиш да го прикажеш тоа поинаку, залудно ќе ти биде.

Се пре-пре-преповторуваш...

Не е никаков факт: факт е дека гревот постои откога постои и човекот, а огревовеноста стана „правна„ категорија, каде законот го легализира гревот и со тоа, гревот автоматски стана „нешто друго“, кое се крие со правни еуфемизми, што ќе рече дека и лажењето стана „правна„ категорија.[DOUBLEPOST=1474220367][/DOUBLEPOST]
Па не е циркуларна логика, објаснив и зошто не е, дали ти неможеш или несакаш да сватиш е твој проблем.
.

И ја‘ то‘ ти велам: „циркуларната„ ја има само кај „другите„, а само кај вас ја нема, иако постои.[DOUBLEPOST=1474220484][/DOUBLEPOST]
Јас никогаш не сум се повикувал и не сум тврдел дека Liber Oz е вистина бидејќи така пишува во Liber Oz, туку затоа што она што е напишано, подоцна се остварува, се материјализира и денес луѓето живеат според тие правила и според тие вредности.

Аааа, сега имаме и видовитост како категорија за разгледување; прво ќе напишеме предвидување, можеби и пророштво, па ќе причекаме истото да се оствари.

Во светалата будуќност од антихристот.[DOUBLEPOST=1474220606][/DOUBLEPOST]
Во Liber Oz е запишан и стих од Книгата на Законот.
:)

А Книгата на законот вели што треба да пишува во Liber Oz...:)
Или, како што вели блажениот Серафим (Роуз): една теорија се докажува со друга теорија....:pos:

Последно уредено:

Не е никаков факт: факт е дека гревот постои откога постои и човекот, а огревовеноста стана „правна„ категорија, каде законот го легализира гревот и со тоа, гревот автоматски стана „нешто друго“, кое се крие со правни еуфемизми, што ќе рече дека и лажењето стана „правна„ категорија.
Ти можеш колку сакаш со глава у ѕид да одиш, нема црното да го направиш бело. Тоа што ти го доживуваш како ,,грев" е твој став, твое уверување, а не факт. Факти се постовите погоре, денес религиите се одвоени од државите, а државите се темелат на вредности што се идентични со оние на Liber Oz. Тоа е факт, ти можеш да пукнеш од мака, џабе ти е, нема да го смениш светот.
И ја‘ то‘ ти велам: „циркуларната„ ја има само кај „другите„, а само кај вас ја нема, иако постои.
Побарај дефиниција што е циркуларна логика, немора мене да ми веруваш. Посочи ми пример каде вистинитоста на текст ја поткрепувам единствено со содржината на текстот и докажи дека имало циркуларна логика кај мене.
Аааа, сега имаме и видовитост како категорија за разгледување; прво ќе напишеме предвидување, можеби и пророштво, па ќе причекаме истото да се оствари.

Во светалата будуќност од антихристот.
Остварено е. Тоа што ти ќе го негираш очигледното и ќе си ги затвораш очите пред реалноста, нема да ја смени реалноста. Вредностите што Телемата ги промовира преку Liber Oz не биле реалност пред 1904-та, денес се. Факт што неможеш да го смениш, можеш само очајно да плукаш и да шириш клевети, ништо повеќе.

Не е никаков факт: факт е дека гревот постои откога постои и човекот, а огревовеноста стана „правна„ категорија, каде законот го легализира гревот и со тоа, гревот автоматски стана „нешто друго“, кое се крие со правни еуфемизми, што ќе рече дека и лажењето стана „правна„ категорија.[DOUBLEPOST=1474220367][/DOUBLEPOST]

И ја‘ то‘ ти велам: „циркуларната„ ја има само кај „другите„, а само кај вас ја нема, иако постои.[DOUBLEPOST=1474220484][/DOUBLEPOST]

Во светалата будуќност од антихристот.[DOUBLEPOST=1474220606][/DOUBLEPOST]

А Книгата на законот вели што треба да пишува во Liber Oz...:)
Или, како што вели блажениот Серафим (Роуз): една теорија се докажува со друга теорија....:pos:

Прочитај ја Книгата на Законот еднаш и ќе знаеш што вели. Прочитај го и нејзиниот коментар доколку заглавиш со некој стихови кои ти се чинат неразбирливи или одбивни. Прочитај ја Liber Oz и кажи ми кој од наведените права на човекот се лоши и зошто? Зарем ти не би убил некого кој пример на сила би сакал да те направи сунет? Зарем ти не би убил некого доколку дојде и да ти каже, од денес сте Грци ќе зборувате грчки, државата ќе ви се вика Грција. А твојата национална свест ти вели дека си македонец и дека живееш во Македонија. ;)

Луѓето во времето на Хитлер нели се спротиставија на фашизмот и тоа преку револуции со убиства, во турско време исто? Истото би го направиле и православни христијани, ќе земат пушки и ќе одат да ги бранат своите права, зарем не? :)

Што има толку мистериозно во Liber Oz? Зарем е страшно да се знае дека никој нема да дојде и да не спаси, дека животот е 100% наша одговорност? :)

Зарем е страшно да се знае дека никој нема да дојде и да не спаси, дека животот е 100% наша одговорност? :)
Ништо пострашно од тоа нема за некои луѓе.

Људмила Павличенко, родена во Киев, СССР, во 1941 година се бореше против фашизмот и беше единствената жена која што има убиено 309 германски фашисти, а потоа својот живот го продолжи како професорка по стрелање во универзитети во СССР и Америка. :)

Lyudmilapavlichenko-222.jpg

*Доколку оваа жена се плашеше од грев, оставајќи окупаторот да ги угнетува нејзините права и правата на нејзиниот народ, денес ниту ќе беше позната како народен херој, ниту пак никој немаше да и гарантира дека немало да биде депортирана во Германија, силувана и да робува на некој миленик на Хитлер.

И да, Liber Oz секако дека се надоврзува на Книгата на Законот. Како што важат правата на човекот објавени во Liber Oz за мажите, така важат и за жените. Затоа што е запишано:

„Секој маж и секоја жена е ѕвезда" - Книга на Законот, Поглавје I, стих III

Људмила Павличенко, родена во Киев, СССР, во 1941 година се бореше против фашизмот и беше единствената жена која што има убиено 309 германски фашисти, а потоа својот живот го продолжи како професорка по стрелање во универзитети во СССР и Америка. :)

А мојш да ни кажиш како си поминал по смртта, соочувајќи се со праведниот Судија? :)

Убивањето, па нека е тоа и убивање непријатели, не е баш пофална особина, со оглед на тоа што некои искуства од овде, од Македонија, посочуваат дека безумното убивање непријатели (во случајов, заробени германци при нивното повлекување од Грција на крајод од II Св. војна), значи и истребување на нивните убијци (во случајов: македонци) до степен од исчезнување на цели фамилии и нивните наследници.[DOUBLEPOST=1474229908][/DOUBLEPOST]
Прочитај го и нејзиниот коментар доколку заглавиш со некој стихови кои ти се чинат неразбирливи или одбивни. Прочитај ја Liber Oz и кажи ми кој од наведените права на човекот се лоши и зошто?

За т.н. „права„ и нивната неупотребливост и Богоборност, веќе имам пишувано, така да не би се преповторувал.[DOUBLEPOST=1474230046][/DOUBLEPOST]
Ти можеш колку сакаш со глава у ѕид да одиш, нема црното да го направиш бело. Тоа што ти го доживуваш како ,,грев" е твој став, твое уверување, а не факт. Факти се постовите погоре,

Гревот е факт сам по себе; за твоја (не)среќа, гревот е лесно проверлив во неговата бесцелност и погубност во последиците.
Секако, до смрт можеш да се инаетиш дека гревот е „нешто друго„ и дека не е она за кое е именуван.[DOUBLEPOST=1474230166][/DOUBLEPOST]
денес религиите се одвоени од државите, а државите се темелат на вредности што се идентични со оние на Liber Oz.

Откога масоните упејаа да ја одвојат државата од религијата, државата, било која, вклучувајќи ја и скапанава Македонија, личи на збирка од корисни идиоти, кои треба да ги исполнат задачите кои им ги дава „сивата еминенција„, позната како„јудео-масонеирија„.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom