Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

A

Auditore

Гостин
Izvinete sto ne pisuvam kirilica - neznam kako :toe: Kazete mi kako? :back:
Inace za problemov moj ne mozam da si najdam resenie, pa mi treba mala pomos!
So decko mi sme skoro 1 godina zaedno, i bas sega za NG mi izleze problemov i mn se nerviram!
Imeno, na gospodinot mu dosle rodnini od stranstvo (barem taka toj veli - koj go znae) i mi veli
deka mnogu sakal NG da ja slavi so mene, no im vetil na negovite bracedi i drugari uste od poodamna
deka NG ke ja slavel so niv! I toa vo kafana na pevaljka!
Iskreno, se cuvstvuvam razocarano i mu se skarav (ama ne raskinav, tuku sum samo so status : mn ljuta)
Ne me ni vikna da ja slavam NG so nego! I sega celo vreme mi pisuva kako vcera bil so niv, utre, pozadutre
itn i na kraj mi pisi, te sakam znaj.......I to e..celo vreme so niv, a jas nikade!
:place:(I ne sme pilistari ...tuku 23 godinki):tapp:
1 година врска е прилично долг период, за тој период би требало добро да го знаеш дечко ти и да му веруваш..Секој човек има потреба некогаш да се издува колку може, има потреба од слобода, немој да го гушиш, сепак размисли дека то се негови братучеди и не гледам ништо лошо да одат во кафана, зарем после 1 година сумњаш у него?
Не си требала да се караш, си треба да поразговараш со него за тоа, не те викнал затоа што само ти ќе си женско во машкото друштво, дали би сменило нешто ако те викнел?
Па зарем немаш и ти братучетки и другарки да отидеш некаде да се излудуваш и утре дента ко да не било ништо..

--- надополнето ---

Ne mi uspeva ova so kirilicava (moram da povezbam)
Fala na sovetite, ama ne poznavam nikoj drug decko sto ima pogolema sloboda od mojot!
Se gledame 2 pati nedelno, a toj e 24/7 so drustvoto! Znaci sloboda ima premnnogu!
A za mene ne moze da oddeli eden specijalen den.......i posle ke mi rece, za 2 vecer da se
vidime! E togas :bip: vakvo ke dobie! ......Lele stvarno neznam so da pravam.....
Ко што ти реков, разговарај, не се карај, првин си му дала толкава слобода и сега ти е криво шо си ја користи максимално? Твоја грешка..
И размисли на кого водиш инат..

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Jas imam doverba vo decko mi, zatoa i mu davam licen prostor! No toj e sekoj den so drustvoto i bracedite
i za praznikot pak ke e so drustvoto! Jas ispagam kako 13 prase,zapostaveno......I neznam kako da se spravam
so toa! Inaku ke si slavam so drugarkite kako sekoja godina taka i ovaa!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Jas imam doverba vo decko mi, zatoa i mu davam licen prostor! No toj e sekoj den so drustvoto i bracedite
i za praznikot pak ke e so drustvoto! Jas ispagam kako 13 prase,zapostaveno......I neznam kako da se spravam
И да не дозволуваш да те силат другарките да му се скараш, оти такви се другарките кога се работи за ваков случај, има да ти напраат мозокот каша и да те натераат да му се скараш, ако одат на таа тема а тебе ти е непријатна кажи му дека е Нова Година и зборувајте за нешто многу позабавно.....:smir:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Еми паметно де..од тоа по убоо има ли..незнам шо се траќате за нова година..боже...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ne mi uspeva ova so kirilicava (moram da povezbam)
Ај малце хаќер да те напрајме... клик тука, и читај шо пишеле луѓето. Објаснето е со слики како да го средиш машинчето да пеј ко шо сакаш ти.

штета шо не смислиле како да го “наштеловаш“ дечкоти за да пеј по твое. Ваљда ќе седните на преговори за да дојдите до некој разумен компромис. Ако не ви оди со преговорите, тури му ембарго на сексот :smir: и чекај го на кондиција.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Јееееееее фала Џиш!:smir:
Е вака ке си резимирам :pipi:, не сум умрена да ја поминам НГ со дечкото ми!
Ниту пак му вршам притисок...Дај бе да славиме НГ заедно! Тоа не, сфаќам дека
е детска работа! Само се нервирам, поради тоа што тој не помисли на моите
чувства, овие денови, тој е стално со неговите, а јас како да исчезнав во времето
и просторот и како да не постојам ( само ќе видам во 23 часот порака, еј ваму бев,
таму бев, ти знајси дека те сакам), е тогаш ме фаќа огромна желба за одмазда:violent1::violent1::violent1::devil2:
Јас сфаќам да сме 1 месец заедно нема да правам галама, ама 1 година сме заедно!
И сега испаѓа нема да се видиме до 1 ви...на 1ви вечерта ќе ме викне да се видиме - знам дека ќе е така!
Е тоа не е фер......испаѓам како со мене да си пополнува време како 2ра виолина...
Иначе многу ви благодарам, што одвоивте време и нерви за ваквиве глупости што ми се случуваат !

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Јееееееее фала Џиш!:smir:
Е вака ке си резимирам :pipi:, не сум умрена да ја поминам НГ со дечкото ми!
Ниту пак му вршам притисок...Дај бе да славиме НГ заедно! Тоа не, сфаќам дека
е детска работа! Само се нервирам, поради тоа што тој не помисли на моите
чувства, овие денови, тој е стално со неговите, а јас како да исчезнав во времето
и просторот и како да не постојам ( само ќе видам во 23 часот порака, еј ваму бев,
таму бев, ти знајси дека те сакам), е тогаш ме фаќа огромна желба за одмазда:violent1::violent1::violent1::devil2:
Јас сфаќам да сме 1 месец заедно нема да правам галама, ама 1 година сме заедно!
И сега испаѓа нема да се видиме до 1 ви...на 1ви вечерта ќе ме викне да се видиме - знам дека ќе е така!
Е тоа не е фер......испаѓам како со мене да си пополнува време како 2ра виолина...
Иначе многу ви благодарам, што одвоивте време и нерви за ваквиве глупости што ми се случуваат !
Мене не ми е јасно како е тоа „нормално“ да не те викне на нова година?

Освен тоа нели сте планирале од поодамна, ако се менуваат планови ти требало да бидеш информирана а ако испаднало нешто ново спонтано, требало да си поканета.

Во краен случај ако нешто не ти се свиѓа треба јасно и гласно да си кажеш, најчесто преминување преку работи кои не ти се свиѓаат само ги напластува проблемите наместо да ги реши.

Инаку дали си прва или втора виолина ти најдобро си знаеш бидејќи се приметува на ситници. Ако е новава година само кулминација (на такви ситници) збори со дечко ти како се чувствуваш за целата ситуација.

Сепак ти си знаеш најдобро каква ви е врската и како треба да се поставиш.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Izvinete sto ne pisuvam kirilica - neznam kako :toe: Kazete mi kako? :back:
Inace za problemov moj ne mozam da si najdam resenie, pa mi treba mala pomos!
So decko mi sme skoro 1 godina zaedno, i bas sega za NG mi izleze problemov i mn se nerviram!
Imeno, na gospodinot mu dosle rodnini od stranstvo (barem taka toj veli - koj go znae) i mi veli
deka mnogu sakal NG da ja slavi so mene, no im vetil na negovite bracedi i drugari uste od poodamna
deka NG ke ja slavel so niv! I toa vo kafana na pevaljka!
Iskreno, se cuvstvuvam razocarano i mu se skarav (ama ne raskinav, tuku sum samo so status : mn ljuta)
Ne me ni vikna da ja slavam NG so nego! I sega celo vreme mi pisuva kako vcera bil so niv, utre, pozadutre
itn i na kraj mi pisi, te sakam znaj.......I to e..celo vreme so niv, a jas nikade!
:place:(I ne sme pilistari ...tuku 23 godinki):tapp:
Извини ама една година врска и не е малку. Зошто да не те покани и да славиш нова година со него и неговите братучеди? Зошто да не те покани и ти да излезеш со нив? :uvo:
Цела ситуација ми е чудна искрено, а и статусот на многу љута туку треба да го смениш со крај на врска.....нормално ако се цениш себе :toe:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Цела ситуација ми е чудна искрено, а и статусот на многу љута туку треба да го смениш со крај на врска.....нормално ако се цениш себе :toe:
Македонка чекк бе одма со карање, не треба вака, нека земи нека прај муабет со него за врската, не се мали деца ебаго.......Нека напраат муабет и нека одлучи дали ќе му се скара или не.........Јас мислам да му даде за празнициве Слобода малку у потоа има да летаат заедно - ГАРАНТИРАНО...... Издувајте се малку двата.......после 1на година заедно, избистрете го умот двајцата, тој нека шета со другари ти со другарки , малце различно и потоа ќе видите дали оди или не, според мене потоа има да Лета....:back:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
не сум умрена да ја поминам НГ со дечкото ми!
Ниту пак му вршам притисок...
А зошто сте во врска ако празниците не ги поминувате заедно? Да е на студии/работа во странство ајде де, ама у државава е а не славите Нова година заедно? :uvo:
Ми изглеа како сама да се тешиш дека е нормално заљубените да слават празници секој со свое друштво, а уствари ни самата не веруваш во таа своја лага.
Дај бе да славиме НГ заедно! Тоа не, сфаќам дека
е детска работа!
Никој никого не треба да тера за ништо, бидејќи врска во која треба да тераш некој да те сака не ја бива.
Типот треба да сака да слави празници со тебе, а не да го тераш да сака :helou:

--- надополнето ---

Македонка чекк бе одма со карање, не треба вака, нека земи нека прај муабет со него за врската, не се мали деца ебаго.......Нека напраат муабет и нека одлучи дали ќе му се скара или не.........Јас мислам да му даде за празнициве Слобода малку у потоа има да летаат заедно - ГАРАНТИРАНО...... Издувајте се малку двата.......после 1на година заедно, избистрете го умот двајцата, тој нека шета со другари ти со другарки , малце различно и потоа ќе видите дали оди или не, според мене потоа има да Лета....:back:
Мислам дека сите нормални знаат како треба да се поминуваат празниците кога се во врска :toe:
Нормално дека треба да направат муабет и да одлучат заедно што понатаму. Ама врска не се гради со прикривање на проблеми, туку со комуникација и заедничко решавање на проблемите.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
А зошто сте во врска ако празниците не ги поминувате заедно? Да е на студии/работа во странство ајде де, ама у државава е а не славите Нова година заедно? :uvo:
Ми изглеа како сама да се тешиш дека е нормално заљубените да слават празници секој со свое друштво, а уствари ни самата не веруваш во таа своја лага.
Никој никого не треба да тера за ништо, бидејќи врска во која треба да тераш некој да те сака не ја бива.

--- надополнето ---

Мислам дека сите нормални знаат како треба да се поминуваат празниците кога се во врска :toe:
Нормално дека треба да направат муабет и да одлучат заедно што понатаму. Ама врска не се гради со прикривање на проблеми, туку со комуникација и заедничко решавање на проблемите.
Фала Богу дека треба да се решаваат проблемите, затоа и реков нека направат прво муабет и самите да одлучат што ќе биди понатаму, сепак возрасни се :smir: :back:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Не можеме да знаеме дека е се тоа баш така, може си имале недоразбирања и од пред тоа така да тешко е да се даде совет од страна а да е 100% исправен.

Сепак ако е напишаното точно (да речеме дека е) мислам дека она знае што треба да прави ама дали може тоа да го направи? Нема секој сила или храброст да му раскине на тој што искрено го сака а се гледа дека го сака и не и е сеедно.

Со други зборови шах-мат ситуација (у нејзин случај) :wink:.

Член од
15 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
1
:D Izleguvavme dva meseci, neso taka od prilika....A pred toa se znaevme edno 5-6 meseci... Nemam nikakvi zabeleski vo vrska so nego osven so mi preci deka e od selo(nemozam preku toa I NIKOGAS NEMA DA MOZAM ubedena sum) i pocnav kao nesakam veke niso so tebe kazuvav nekoj bezvezni izgovori(pricini) pa mi pukna filmot i mu kazav sho me maci :D normalno e navreden i se custvuvam mn loso radi toa iako sepak iame i sega nekoj prijatelski odnos.. PA SAKAM DA MU SE IZVINAM NA NEKOJ POSEBEN NACIN? STO BI MOZELA DA NAPRAVAM NESTO POKREATIVNO ?:D fala mnogu :D

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
:D Izleguvavme dva meseci, neso taka od prilika....A pred toa se znaevme edno 5-6 meseci... Nemam nikakvi zabeleski vo vrska so nego osven so mi preci deka e od selo(nemozam preku toa I NIKOGAS NEMA DA MOZAM ubedena sum) i pocnav kao nesakam veke niso so tebe kazuvav nekoj bezvezni izgovori(pricini) pa mi pukna filmot i mu kazav sho me maci :D normalno e navreden i se custvuvam mn loso radi toa iako sepak iame i sega nekoj prijatelski odnos.. PA SAKAM DA MU SE IZVINAM NA NEKOJ POSEBEN NACIN? STO BI MOZELA DA NAPRAVAM NESTO POKREATIVNO ?:D fala mnogu :D
Уби се! не го сакала затоа што бил од село....шо ти пречи? да не ти дое со магаре пред куќа за во чаршија да те вика..неможеш на никаков начин да му се извиниш...и по твоево пишување никаде не гледам дека сакаш да се извиниш искрено од срце..па уште се смешка...очајна си!

Член од
15 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
1
Уби се! не го сакала затоа што бил од село....шо ти пречи? да не ти дое со магаре пред куќа за во чаршија да те вика..неможеш на никаков начин да му се извиниш...и по твоево пишување никаде не гледам дека сакаш да се извиниш искрено од срце..па уште се смешка...очајна си!
Eii :D fala na NErazbiranjeto :D pa sakam da se izvinam zaso ako iam nekoj nedostatok mi e toa sho nemozam i ne sakam da iam decko od selo ama imam mn prijateli i gi pocituvam beskrajno ne gi dvojam lugeto na toj nacin...STVARNO SAKAM OD SRCE DA SE IZVINAM ZOSTO ZNAM NE SUM FER A I E MNOGUUUU POVREDEN!

Kajgana Shop

На врв Bottom