ЕделпромДа не знае некој каде во Ск. можам да најдам огледало за ретровизор, ама не обично туку такво, сферно?
Лептокарија или Сити мол ти се најблиску.Дали во близина на хотел Карпош, или во близина на Гете институт и Мида Моторс бидејќи се тие блиску едни до други, дали во околината има некоја книжара на Просветно дело.
Не сум од Скопје.
Сакам да го купам овој речник на Македонско-Германски јазик од авторите Ранка Грчева Петер Рау http://www.kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=2582
и веројатно речникот бидејќи е издаден од Просветно дело го има во нивни книжари. Сега во Скопје има можеби и 10 нивни книжари, дали некој може да одговори и објасни каде е најблиската книжара на Просветно дело од споменатите локации. Јас на споменатите места ќе одам во Петок, па сакам да знам каде има и книжара од Просветно дело.
Треба да биде забрането, ама тешко е да се спроведе таков закон во пракса. А за сликање веројатно како и сите, на личен документ лицето треба да е препознатливоДодека седев надвор видов две жени Чкљ/муслиманки кои личеа дури језиво, цели покриени, само очите им се гледаа. Па чисто ме интересира како истите тие се сликаат за лична карта или за пасош? И зар не треба да биде законски забрането тоа, затоа што можат да направат многу кривични работи без подоцна да им се знае идентитетот?
Ова беше тема и на медиумска расправа кога се сликаа сите за лични карти па тогаш издејстуваа батркиве да може да се сликат со шамија мене едно не ми е јасно како ги идентификува полиција на пример? Неможе да и нареди да го тргне фереџетоДодека седев надвор видов две жени Чкљ/муслиманки кои личеа дури језиво, цели покриени, само очите им се гледаа. Па чисто ме интересира како истите тие се сликаат за лична карта или за пасош? И зар не треба да биде законски забрането тоа, затоа што можат да направат многу кривични работи без подоцна да им се знае идентитетот?
Ова беше тема и на медиумска расправа кога се сликаа сите за лични карти па тогаш издејстуваа батркиве да може да се сликат со шамија мене едно не ми е јасно како ги идентификува полиција на пример? Неможе да и нареди да го тргне фереџетоДодека седев надвор видов две жени Чкљ/муслиманки кои личеа дури језиво, цели покриени, само очите им се гледаа. Па чисто ме интересира како истите тие се сликаат за лична карта или за пасош? И зар не треба да биде законски забрането тоа, затоа што можат да направат многу кривични работи без подоцна да им се знае идентитетот?
Зависи може и повеќе да е 200 е само вторник бар така беше ако не смениле.Луѓе 200денари е 2д филм во киноно во ситимол?
Sent from my SM-J200H using Tapatalk
Треба да биде забрането, ама тешко е да се спроведе таков закон во пракса. А за сликање веројатно како и сите, на личен документ лицето треба да е препознатливо![]()
А постои ли закон кој кажува дека не смее да се сокрива идентитетот? Зошто колку што знам они тврдат дека тоа верата им го наложува и не дозволуваат да се откријат дури и за сликање за лична карта, пасош и други документи, а не па некој друг да побара да се откријат за да ги идентификува. Зар тоа не доаѓа како нарушување на идентитетот или како да имаш лажна лична карта? Под тие шамии или што и да се може и маж да се крие, а да се претставува како жена. Тоа доаѓа исто како да се маскираш со перики и триста други работи за да не личиш на себе и како таков да одиш да се сликаш за лична карта.Ова беше тема и на медиумска расправа кога се сликаа сите за лични карти па тогаш издејстуваа батркиве да може да се сликат со шамија мене едно не ми е јасно како ги идентификува полиција на пример? Неможе да и нареди да го тргне фереџетобарем не кај нас во Македонија.
Фала ти.Лептокарија или Сити мол ти се најблиску.