Во врска сум веќе 5 месеци...баш вчера ги направивме тие 5 месеци. Се беше во најдобар ред, излеговме, бевме заедно како и секогаш. Знаете по некоја солза радосница, ништо не е сменато од првиот миг. Којзнае колку пати ми изјави љубов, а и ја видов во нејзините очи...истиот поглед што го имаше и првиот пат и секогаш кога ќе ги изговореше тие зборови... И наеднаш неколку часа потоа ми пишува дека тоа што го чувствува не е исто повеќе, дека се веќе поминало. Нормално не и верувам, ни разумот ни срцето не и веруваат на нејзините зборови. Прашувам што може да се смени за неколку часа.. но не добивам одговор... Не знам како може да биде така. Можеби во друго време би поверувал дека е вистина, но сега едноставно НЕМОЖАМ!! Знаете ова што го чувствувам е од оние ретки случаи кога ние машките сме пронашле се во една девојка, и вложуваме се во врската... Досега сме немале ни една караница, а и таа се однесувше исто како и јас.. Беше идеално...Знам дека беше вистинска љубов покрај сите разочарувања кои ги имав во минатото...за првпат почувствував љубов...возвратена љубов. Сега се плашам, од секое утро што доаѓа.. Се плашам и се прашувам што понатаму... Може ли за неколку часа да исчезне она што си го градел со сето срце...она што таа еден час пред да го речи ова ми го изјави...и и го видов во очите беше реално и искрено... ТЕ САКАМ.....?
Види синко, мене ми е жал што си се нашол во ваква ситуација, и дека пред се си збунет, и не ти се јасни некои работи затоа дозволи ми мене да пробам да ти ги објаснам. Сине жените се раководат по други мерки отколку кај нас. Претпоставувам дека ти си тргнал по некоја логика дека треба да вложуваш во врската, да ја сакаш и почитуваш малата за да опстане, затоа што тие се параметри кои ти ги очекуваш за возврат, и тука грешиш. Болдираните зборови се поконкретно грешките.
Прво и основно запамти ја следната реченица, и запамти ја добро, девојка задржуваш се додека постои интерес(но). По твои зборови-се било супер, не сте се карале, си ја сакал-катастрофална грешка. Жени не бараат почит и љубов-бараат интересно, да ја држиш во неизвесност, да и даваш предизвици. Што мислиш ти сине зошто сите копуци, билдери, ќељавици, скапанци, и идиоти имаат топ женски. Затоа што се баш такви. Си требало да ја нервираш почесто, да и кажуваш маче јас вечер излагам со 5 пички на сепаре, така во месецот одбери интервал од 7 дена и не ја барај воопшто. Се додека она има нешто што не исцицала од тебе, се додека знае дека не и припаѓаш целосно, се додека има нешто кај тебе што треба да се смирува, скротува, преобратува по нејзин вкус, се дотогаш ќе остане со тебе. Кога ќе дојде до фазата идеално-ти си мислиш сега супер е се, она мисли веќе не е интересно. Веќе си ти пробиен, веќе во неа нема адреналин и неизвесност, знае како размислуваш, што музика слушаш, кога во денот ќе и праќаш пораки и веќе она губи интерес за тебе. Мораш да сфатиш дека за нив интерес=љубов. Може се свесни може не ама тоа што они го дефинираат како (јас го сакам него=мене ми е интересно со него). И затоа веќе не те сакала. Сега она ќе прејде на други дечковци (жена без 5 кура не умира) и ќе ги ротира се додека и се интересни, се додека еден ден не почне биолошкиот часовник да ја гази па да посака дом и семејство, да сфати дека треба што би рекле поетите гнездо да свие, е тогаш ќе си го побара својот трофеј од маж, најчесто нема да го најде, оти веќе секој асален е зафатен, и ќе си ја чука главата за каков дечко испуштила во минатото. Ако тогаш ти дојде и сака пак да се видите и проба да ти ја ували најпедерската прича дека уште мисли на тебе, дека тогаш си се појавил во погрешно време (кога она сеуште не се издонаебала во животот), немој да бидеш вол него отерај ја у на мајка и. И запамти за идните женски-они не се за почит, они се за секс. Остави ти што тупат на форумот-сакам дечко да ме почитува, вреднува, сака. Тоа они така мислат дека треба да биде, кога ќе најдат таков, не им е забавна врската. Затоа во иднина-прави си ќејф и не се затрескувај. Искористи го моментот со неа за леп проводод (квалитетно клецање) и забављај се оти да знаеш еден ден ќе добијеш СМС не е тоа што беше, имам чувства кон тој колега ми од факултет, не се чувствувам исто према тебе итн... Абе синко они косата ја кратат, фарбаат, пуштаат, сечат шишки, лакираат со различни лакови, имаат милион шминки и козметики, на секои 2 дена од што не знаат што сакаат од себе, а не па со еден дечко да остане па нека е и најдобар на свет. Само билдерски менталитет, културна дрскост, суптилно непочитување, и не ебавање 2% за нив. Оти тогаш ги ставаш во прашалници, леле зошто вака мисли за мене, зошто вака се пионаша со мене, зошто го снемува, морам да му го сменам мислењето, морам да му докажам каква сум, да го натерам да ме сака. Е така можеш да си ја држиш ко морковот со магарето долго време. И не ги читај коментарите после мојот ќе те лажат сите. Добро знам дека нема да ме послушаш и дека џабе везам, ама ете везам да не речеш после мене никој ништо не ми кажа.