Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
8 декември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
6
Еве официјално ти се заблагодарувам за советот,но некако тешко ми паѓа да речам да,така е.Тоа е веројатно поради фактот што не би сакала да одам против себе си,а достоинството е мнооогу битна работа во мојов живот.
Инаку баш ти беше шармантно она последното што го напиша.:smir:

A

Auditore

Гостин
Епа вака луѓе....после 1 месец љубов..дојде време да се поткараме со љубенава..вака беше...Во понеделникот излегов со неа...се си беше таман и се договоривме за во Вторник(за вчера) да можеме да излеземе..она ми рече дека можело да излегуе со другарки...и јас вака и реков...Ако излегуваат другарките твои излези со нив пошо ја сум уше сеа договорен со другарите да седиме кај еден...а ако НЕ излегуваат ако треба да седиш дома..кажи ми ќе им откажам на другариве ќе излеземе јас и ти...и ми вика добро...и вчера ја си идам од школо и ја прашувам шо праиш вечер..и ми вика ми рекоа другаркиве за излегуење ама глава ме боли дома ќе седам...(фактички нели и со мене немаше да излезе чим ја болело глава)и јас и викам одам кај другаров ајде..и ваа ми вика шо сакаш праи...и немав време да се расправам пошо каснев отидов...и сеа кај другаров се опивме троа поеќе се замачкавме..дома кај 2 саатот ноќеска стасав..и ми имаше пишано нешто..јас и реков ај уморен сум одам да спијам..и толку беше..и стануам сабајлево и почнуе прикаски да ми реди...Ја вчера со другарки не излегов да бидам со тебе...вчера вечер коа ти пишав ти не ми врати....тапа ми беше цела вечер дома..шо сакаш веќе праи....и ми вика..за разлика од тебе ја не копирам на другари шо си пишуеме...( а некна коа си чатував со неа другарот беше кај мене дома) и пошо некна ваа се лутеше нешо вој и рекол дека многу се лутела и излегуе дека ја сум му копирал него....и продолжуе..сум ја повредил многу, не го очекуела воа од мене...не ми веруела.....и 100 пати и реков да каже се шо има да решиме...и коа ја прашуам зошто не ми веруе ми вика оти така сакам....тоа е све народе...кажујте совет сеа...ме боли највеќе шо не ми веруе..а стварно вчера ќе откажев со другарите ќе идев со неа..ама погрешно сум ја сватил
1. Никад ама никад немој да зависиш од неа, немој да откажуваш планирано ради неа, не и давај до знаење дека зависиш од неа во спротивно ќе те мота како сака.
2. Никад не се карај, секогаш биди на ниво, биди џентлмен и се решавај со разговор, али тоа не значи да попушташ туку на фин начин да и го кажеш она што ќе треба со карање и пак остани џентлмен до крај.
3. Секогаш ислушувај ги нејзините приказни, нека се испуца до крај и после демантирај ја со факти.
4. Секогаш треба да ја знаеш границата што да кажуваш и покажуваш на другарите, за тоа е тотално во право што ти се лути - твоја грешка, извини и се.
5. Не ти верува заради тоа под (3), кога другпат ќе ти каже дека не ти верува и дека е тоа поради затоа што така сака кажи и дека секоја врска се гради врз доверба и дека ако сака да трае вашата врска мора да пронајде начин да ти верува, ако не бива така - дај и време, на некои девојчиња им е потребно време за да стекнат доверба, а ако по одредено време(не мислан на денови, недели туку на месеци 1,2) уште не ти верува раскини и, затоа што на секој проблем ќе испаѓаш ти крив дури и кога не си, за се нешто тебе ќе те обвинува.
Се надевам дека ти помогнав.:icon_cool

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Во врска сум веќе 5 месеци...баш вчера ги направивме тие 5 месеци. Се беше во најдобар ред, излеговме, бевме заедно како и секогаш. Знаете по некоја солза радосница, ништо не е сменато од првиот миг. Којзнае колку пати ми изјави љубов, а и ја видов во нејзините очи...истиот поглед што го имаше и првиот пат и секогаш кога ќе ги изговореше тие зборови... И наеднаш неколку часа потоа ми пишува дека тоа што го чувствува не е исто повеќе, дека се веќе поминало. Нормално не и верувам, ни разумот ни срцето не и веруваат на нејзините зборови. Прашувам што може да се смени за неколку часа.. но не добивам одговор... Не знам како може да биде така. Можеби во друго време би поверувал дека е вистина, но сега едноставно НЕМОЖАМ!! Знаете ова што го чувствувам е од оние ретки случаи кога ние машките сме пронашле се во една девојка, и вложуваме се во врската... Досега сме немале ни една караница, а и таа се однесувше исто како и јас.. Беше идеално...Знам дека беше вистинска љубов покрај сите разочарувања кои ги имав во минатото...за првпат почувствував љубов...возвратена љубов. Сега се плашам, од секое утро што доаѓа.. Се плашам и се прашувам што понатаму... Може ли за неколку часа да исчезне она што си го градел со сето срце...она што таа еден час пред да го речи ова ми го изјави...и и го видов во очите беше реално и искрено... ТЕ САКАМ.....?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Во врска сум веќе 5 месеци...баш вчера ги направивме тие 5 месеци. Се беше во најдобар ред, излеговме, бевме заедно како и секогаш. Знаете по некоја солза радосница, ништо не е сменато од првиот миг. Којзнае колку пати ми изјави љубов, а и ја видов во нејзините очи...истиот поглед што го имаше и првиот пат и секогаш кога ќе ги изговореше тие зборови... И наеднаш неколку часа потоа ми пишува дека тоа што го чувствува не е исто повеќе, дека се веќе поминало. Нормално не и верувам, ни разумот ни срцето не и веруваат на нејзините зборови. Прашувам што може да се смени за неколку часа.. но не добивам одговор... Не знам како може да биде така. Можеби во друго време би поверувал дека е вистина, но сега едноставно НЕМОЖАМ!! Знаете ова што го чувствувам е од оние ретки случаи кога ние машките сме пронашле се во една девојка, и вложуваме се во врската... Досега сме немале ни една караница, а и таа се однесувше исто како и јас.. Беше идеално...Знам дека беше вистинска љубов покрај сите разочарувања кои ги имав во минатото...за првпат почувствував љубов...возвратена љубов. Сега се плашам, од секое утро што доаѓа.. Се плашам и се прашувам што понатаму... Може ли за неколку часа да исчезне она што си го градел со сето срце...она што таа еден час пред да го речи ова ми го изјави...и и го видов во очите беше реално и искрено... ТЕ САКАМ.....?
Само искрен разговор во 4 очи може да ви помогне :toe:

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Не знам веќе ни како да стигнам до тој разговор во 4 очи... Мислам дека се е само еден лош сон....

H

HITCH

Гостин
Nova sum na forumov!! :helou:
Epa ajde so ovaa temava da go skrsham mrazot.Imam eden problem:
Tipot koj veke necela godina mi se dopaga sebe si se deklarira kako multilover (ne moze da bide samo so edna).Se ima obideno da me smuva,no jas fino lepo go odbiv iako puknav od maka podocna.Nikogash mi nema onaka apla pokazano deka mu se dopagam,osven faktot shto denonokno 'kisnevme' na msn i moabetite ne sekogash ni bea iskluchivo prijatelski.Treba da se vidime da razgovarame za toa shto ponatamu (po moja inicijativa).Mnogu mi stana biten vo zivotov a ne znam na shto sum bidejki ostana na toa on da mi kaze koga i kade da se vidime,pa da razgovarame.Me buni i ona multilover...zarem jas bi bila ushte edna na negovata lista-devojki?Sega se odnesuva rezervirano_Odbegnuva da zboruvame na msn a ima muvatorka megu drugoto...Na momenti e zainteresiran, a na momenti e laden i kako da ne postoi nishto pomegu nas.Ja odlozuva sredbata i izbegnuva da razgovara za toa...ednash mi spomna zimski raspust!Verojatno za togash 'me chuva'.Veke ni samata ne znam kako stojat rabotite i kako da postapam.
Ajde ve molam HELP!:cry:
Multiover?! Леле, години ли се години легнале та натежнале. :pos: Кој може веќе да ви ги следи изразиве... Штом те „чува“ за зимски распуст значи сте средно или основно. Ако дечкото те чува, фино лепо чувај го и ти него, ама за летен, потопло е тогаш. Сега е ладничко побрзо ќе се ладите, а летно време ќе бидете загреани нон стоп. :smir:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Не знам веќе ни како да стигнам до тој разговор во 4 очи... Мислам дека се е само еден лош сон....
Претпоставувам врската не ви се одвивала преку коминикација со писма по гулаб :icon_lol:
Јави и се, покани ја да излезете и разговарајте.

--- надополнето ---

Nova sum na forumov!! :helou:
Epa ajde so ovaa temava da go skrsham mrazot.Imam eden problem:
Tipot koj veke necela godina mi se dopaga sebe si se deklarira kako multilover (ne moze da bide samo so edna).Se ima obideno da me smuva,no jas fino lepo go odbiv iako puknav od maka podocna.Nikogash mi nema onaka apla pokazano deka mu se dopagam,osven faktot shto denonokno 'kisnevme' na msn i moabetite ne sekogash ni bea iskluchivo prijatelski.Treba da se vidime da razgovarame za toa shto ponatamu (po moja inicijativa).Mnogu mi stana biten vo zivotov a ne znam na shto sum bidejki ostana na toa on da mi kaze koga i kade da se vidime,pa da razgovarame.Me buni i ona multilover...zarem jas bi bila ushte edna na negovata lista-devojki?Sega se odnesuva rezervirano_Odbegnuva da zboruvame na msn a ima muvatorka megu drugoto...Na momenti e zainteresiran, a na momenti e laden i kako da ne postoi nishto pomegu nas.Ja odlozuva sredbata i izbegnuva da razgovara za toa...ednash mi spomna zimski raspust!Verojatno za togash 'me chuva'.Veke ni samata ne znam kako stojat rabotite i kako da postapam.
Ajde ve molam HELP!:cry:
Интересна си му додека има добиено муваторката, а ладен е со тебе кога ќе и заврши.....шо има тука да не е јасно, освен ти шо се малтретираш околу мултиловерот :)
Колку се цениш, толку ќе те ценат.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.139
Поени од реакции
25.698
Види синко, мене ми е жал што си се нашол во ваква ситуација, и дека пред се си збунет, и не ти се јасни некои работи затоа дозволи ми мене да пробам да ти ги објаснам. Сине жените се раководат по други мерки отколку кај нас. Претпоставувам дека ти си тргнал по некоја логика дека треба да вложуваш во врската, да ја сакаш и почитуваш малата за да опстане, затоа што тие се параметри кои ти ги очекуваш за возврат, и тука грешиш. Болдираните зборови се поконкретно грешките. Прво и основно запамти ја следната реченица, и запамти ја добро, девојка задржуваш се додека постои интерес(но). По твои зборови-се било супер, не сте се карале, си ја сакал-катастрофална грешка. Жени не бараат почит и љубов-бараат интересно, да ја држиш во неизвесност, да и даваш предизвици. Што мислиш ти сине зошто сите копуци, билдери, ќељавици, скапанци, и идиоти имаат топ женски. Затоа што се баш такви. Си требало да ја нервираш почесто, да и кажуваш маче јас вечер излагам со 5 пички на сепаре, така во месецот одбери интервал од 7 дена и не ја барај воопшто. Се додека она има нешто што не исцицала од тебе, се додека знае дека не и припаѓаш целосно, се додека има нешто кај тебе што треба да се смирува, скротува, преобратува по нејзин вкус, се дотогаш ќе остане со тебе. Кога ќе дојде до фазата идеално-ти си мислиш сега супер е се, она мисли веќе не е интересно. Веќе си ти пробиен, веќе во неа нема адреналин и неизвесност, знае како размислуваш, што музика слушаш, кога во денот ќе и праќаш пораки и веќе она губи интерес за тебе. Мораш да сфатиш дека за нив интерес=љубов. Може се свесни може не ама тоа што они го дефинираат како (јас го сакам него=мене ми е интересно со него). И затоа веќе не те сакала. Сега она ќе прејде на други дечковци (жена без 5 кура не умира) и ќе ги ротира се додека и се интересни, се додека еден ден не почне биолошкиот часовник да ја гази па да посака дом и семејство, да сфати дека треба што би рекле поетите гнездо да свие, е тогаш ќе си го побара својот трофеј од маж, најчесто нема да го најде, оти веќе секој асален е зафатен, и ќе си ја чука главата за каков дечко испуштила во минатото. Ако тогаш ти дојде и сака пак да се видите и проба да ти ја ували најпедерската прича дека уште мисли на тебе, дека тогаш си се појавил во погрешно време (кога она сеуште не се издонаебала во животот), немој да бидеш вол него отерај ја у на мајка и. И запамти за идните женски-они не се за почит, они се за секс. Остави ти што тупат на форумот-сакам дечко да ме почитува, вреднува, сака. Тоа они така мислат дека треба да биде, кога ќе најдат таков, не им е забавна врската. Затоа во иднина-прави си ќејф и не се затрескувај. Искористи го моментот со неа за леп проводод (квалитетно клецање) и забављај се оти да знаеш еден ден ќе добијеш СМС не е тоа што беше, имам чувства кон тој колега ми од факултет, не се чувствувам исто према тебе итн... Абе синко они косата ја кратат, фарбаат, пуштаат, сечат шишки, лакираат со различни лакови, имаат милион шминки и козметики, на секои 2 дена од што не знаат што сакаат од себе, а не па со еден дечко да остане па нека е и најдобар на свет. Само билдерски менталитет, културна дрскост, суптилно непочитување, и не ебавање 2% за нив. Оти тогаш ги ставаш во прашалници, леле зошто вака мисли за мене, зошто вака се пионаша со мене, зошто го снемува, морам да му го сменам мислењето, морам да му докажам каква сум, да го натерам да ме сака. Е така можеш да си ја држиш ко морковот со магарето долго време. И не ги читај коментарите после мојот ќе те лажат сите. Добро знам дека нема да ме послушаш и дека џабе везам, ама ете везам да не речеш после мене никој ништо не ми кажа.

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Секако дека го ценам твоето мислење. Впрочем сигурен сум дека доаѓа од некој поискусен. Сите овие зборови што сега ги прочитав всушност постојано биле околу мене, но сум бил слеп да ги погледнам, или сум се плашел од суровата реалност, каде нема безрезервна љубов. Верувал или не овие зборови многу ми значат, ја разбудија онаа храбра страна на мојата личност. Почнав да верувам во себе. Бев убеден дека беше различна од другите затоа што не покажа со ниеден гест дека е таква, туку напротив... Е сега како да добијам самодоверба, и како да реагирам на ова... Како да се надминам себеси и да изгледам силен.. Сакам да се променам....

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.139
Поени од реакции
25.698
Секако дека го ценам твоето мислење. Впрочем сигурен сум дека доаѓа од некој поискусен. Сите овие зборови што сега ги прочитав всушност постојано биле околу мене, но сум бил слеп да ги погледнам, или сум се плашел од суровата реалност, каде нема безрезервна љубов. Верувал или не овие зборови многу ми значат, ја разбудија онаа храбра страна на мојата личност. Почнав да верувам во себе. Бев убеден дека беше различна од другите затоа што не покажа со ниеден гест дека е таква, туку напротив... Е сега како да добијам самодоверба, и како да реагирам на ова... Како да се надминам себеси и да изгледам силен.. Сакам да се променам....[/QUOTE]

Прво, не и се јавувај, фејсбукирај, мснирај, СМС-ирај никако, ни под точка разно. Ако не ти се јави во рок од максимум 2 недели јас на прва наредна збиранка те частам чаша Чивас. Знаеш зошто? Затоа што така ја ставаш во прашалнци. Како тоа сега јас му раскинувам на него а он мирно го прифаќа тоа, и го снемува? Не може да се помири со тоа, жива ќе се изеде, ќе се превртува во кревет ноќе, и на крај ќе ти се јави демек нешто одоколу (еј да те чујам како си, што правиш) за да надушка у какво ментално стање си и ти нормално ќе бидеш во расположено стање.

Даклем, ќе си собереш стара багра, другари, луѓе што не си ги видел одамна, девојки што порано те симпатишале или ти нив, и ќе почнеш малце да се ашкаш низ градот. Ем ќе поднаучиш некоја животна лекција, ем со луѓе поинтересно и побрзо проаѓа време. И нормално ќе си резервираш кафанче, ќе собереш пара од дома, ќе си нарачаш песни и ќе се отчукаш квалитетно (ама немој и најквалитетно). Нареден ден ќе се разбудиш со заебана глава, кислени во стомак ама и помирна душа. И зимај тоа другарките за флерт, пофали ги дека имаат убави гради, посмеј ги малце нека се релаксирани во твое друштво, и земи бави се со активност теретана оди, роуд трип до Делчево, и ќе видиш битно е да направиш реставрација на системот на секојдневни навики, што сега ти е нарушен. Останатото е лесно.

Член од
8 декември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
6
Multiover?! Леле, години ли се години легнале та натежнале. :pos: Кој може веќе да ви ги следи изразиве... Штом те „чува“ за зимски распуст значи сте средно или основно. Ако дечкото те чува, фино лепо чувај го и ти него, ама за летен, потопло е тогаш. Сега е ладничко побрзо ќе се ладите, а летно време ќе бидете загреани нон стоп. :smir:
Da da...MuLtilover*.Toa e veke postoechki izraz.Nishto novoizmisleno.Inaku dvajcata sme sredno (da ne doaga do zbunki).:smir:

Член од
8 декември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
6
Претпоставувам врската не ви се одвивала преку коминикација со писма по гулаб :icon_lol:
Јави и се, покани ја да излезете и разговарајте.

--- надополнето ---

Интересна си му додека има добиено муваторката, а ладен е со тебе кога ќе и заврши.....шо има тука да не е јасно, освен ти шо се малтретираш околу мултиловерот :)
Колку се цениш, толку ќе те ценат.
Za cenenje,dovolno me ceni kako lichnost...ne se raboti za toa.Seushte go nema zgazeno moeto dostoinstvo,a se somnevam deka toa ke se obide da go stori.:smir:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Za cenenje,dovolno me ceni kako lichnost...ne se raboti za toa.Seushte go nema zgazeno moeto dostoinstvo,a se somnevam deka toa ke se obide da go stori.:smir:
Внимавај да не го стори тоа,доколку го стори ке биде тешко за вракање назад.Да не те користи додека си му интересна а штом му здосадиш да те остави и да си уште една на неговата листа

Good Luck:smir:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ма кој те цени како личност чим те чувал за зимоска....бегај понастрана од тие таквите...и се чудам чим знаеш дека е"мултиловер" и уште напињаш....батали го..слушни ме ,тие таквите цело време си играат така,ќе те измува и ќе те фрли настрана...мислам може да го направиш воа пошо може и ти си мултиловерка шо те знам

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ма кој те цени како личност чим те чувал за зимоска....бегај понастрана од тие таквите...и се чудам чим знаеш дека е"мултиловер" и уште напињаш....батали го..слушни ме ,тие таквите цело време си играат така,ќе те измува и ќе те фрли настрана...мислам може да го направиш воа пошо може и ти си мултиловерка шо те знам

Kajgana Shop

На врв Bottom