Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Епа вака луѓе....

Кај си бе Неон?! Сега сеир да ти тераме?! Само една работа ќе ти кажам, ништо на светот не боли толку многу како читање на нејзините пораки пред било кој на глас, покажување нејзини слики и давање лозинка на некој друг за да чита таа што ти пишала. Не можеш ни да замислиш колку и е мачно тоа. Со тоа си ја навредил и си ја повредил. Немој да се ставаш себе цело време во прв план, застани и бар еднаш помисли како и е нејзе. Таа дремела на нет и чекала да си дојдеш, а ти кога си дошол имала што да прочита, уште и крива испаднала. Од каде знаеш зш ја болело глава?! Човеку, таа штом е со тебе те сака! Двајцата зборите македонски, па мајку му слушај ја кога ти зборува. Прашај ја ако не ја разбереш, не мора одма да донесуваш заклучоци. Многу боли кога некој не ти дозволува да му покажеш дека искрено го сакаш. Седни со неа и направи си муабет, кажи и дека не си ја сфатил. Кажи и ја вистината! Не и терај инат, инатот ја повредува!
Извини и те сакам од драга личност значат многу :smir: Немој да дозволиш гордоста и инатот да бидат посилни од љубовта!

Кај си бе Неон?! Сега сеир да ти тераме?! Само една работа ќе ти кажам, ништо на светот не боли толку многу како читање на нејзините пораки пред било кој на глас, покажување нејзини слики и давање лозинка на некој друг за да чита таа што ти пишала. Не можеш ни да замислиш колку и е мачно тоа. Со тоа си ја навредил и си ја повредил. Немој да се ставаш себе цело време во прв план, застани и бар еднаш помисли како и е нејзе. Таа дремела на нет и чекала да си дојдеш, а ти кога си дошол имала што да прочита, уште и крива испаднала. Од каде знаеш зш ја болело глава?! Човеку, таа штом е со тебе те сака! Двајцата зборите македонски, па мајку му слушај ја кога ти зборува. Прашај ја ако не ја разбереш, не мора одма да донесуваш заклучоци. Многу боли кога некој не ти дозволува да му покажеш дека искрено го сакаш. Седни со неа и направи си муабет, кажи и дека не си ја сфатил. Кажи и ја вистината! Не и терај инат, инатот ја повредува!
Извини и те сакам од драга личност значат многу :smir: Немој да дозволиш гордоста и инатот да бидат посилни од љубовта!

ЗНАЕВ ...види...за тоа дека покажувам нејзини слики или пораки на други не е точно....тогаш разговаравме јас и она т.с си пишуевме на чат..и и викам ќе дојде другар сеа кај мее..и она ми рече само океј и продолжи муабетот.....и сеа пошо тогаш коа си пишуевме се лутеше она нешо..и другаров вчера и ја напраил многу се лутиш ......коа си пишуеле..:tapp:

Извини вака, едно прашање.
Во повеќето твои совети го кажуваш она твоето „Чим е со тебе - те сака“ а пак, кај од ти знаеш дали го сака него или џебот (општо зборам не е за никој ова)

Пошто твоите мудрувања како секоја жена е поштена веќе не се in, па затоа ме интересира, некаква сатисфакција ти преставува тоа да ги правиш сите жени поштени или?

ЗНАЕВ ...види...за тоа дека покажувам нејзини слики или пораки на други не е точно....тогаш разговаравме јас и она т.с си пишуевме на чат..и и викам ќе дојде другар сеа кај мее..и она ми рече само океј и продолжи муабетот.....и сеа пошо тогаш коа си пишуевме се лутеше она нешо..и другаров вчера и ја напраил многу се лутиш ......коа си пишуеле..:tapp:

Види вака, јас сум во право, а ти не си. Најпаметно ти е да си ја викнеш девојка ти на кафе, ама со време додека не сте налутиле повеќе и ќе и кажеш: маче, јас и ти многу си се сакаме, ама јас и ти не сме се разбрале вчера. Ти ми рече те боли глава и ќе седиш дома, а јас помислив дека нема да сакаш да излезеш ниту со мене. Двајцата сме криви што не го довршивме муабетот, дај да закопаме секирите тука и да почнеме да јадеме од медот. Многу е лошо да оставиш недовршена работа, не можеш да продолжиш понатаму, ќе те прогонува цело време. :smir:

--- надополнето ---

Извини вака, едно прашање.
Во повеќето твои совети го кажуваш она твоето „Чим е со тебе - те сака“ а пак, кај од ти знаеш дали го сака него или џебот (општо зборам не е за никој ова)

Пошто твоите мудрувања како секоја жена е поштена веќе не се in, па затоа ме интересира, некаква сатисфакција ти преставува тоа да ги правиш сите жени поштени или?

Па види вака, многу убаво ќе ти одговорам, во овој случај, двајцата се средношколци и ги трошат парите од мама и од тато, па заедно се од љубов. Јас немам другарки ниту другари кои трчаат по пари, јас не знам вие каде налетувате на такви (ако не се дружам не значи дека не постојат, секогаш и секаде имаш секакви луѓе). Јас давам совет и пример од мој аспект или од мое искуство. Јас не трчам по пари, мене ме интересира нешто многу повеќе! Јас не сакам броеви во мојот живот, јас не им го правам на луѓето она што не сакам да ми го прават (и јас грешам, не сум безгрешна, но кога увидам или ако ми укажат дека сум погрешила знам да се извинам). Ич не ми е гајле какво мислење имаш ти за жените, јас со сигурност ти кажувам, дека не трчаат сите жени по пари. Дали некогаш си помислил дека можеби девојката има многу повеќе пари од дечкото?! Љубов и пари не се мешаат. Љубовта е за двајцата, парите се за едниот! Ако тој има пари, таа нема никаква корист од тоа. ТОА СЕ НЕГОВИ ПАРИ!

Премногу материјално ја гледате љубовта!

Во врска сме 2 години. Се гледавме секој ден, се сакавме многу. На почетокот шетавме секаде потоа постепено се прибиравме само по дома, често сме останувале по чели денови заедно и кога ке се вратев дома се стававме одма на скајп се пишувавме и се гледавме повторно. Не сум посветил толку време на себе си колку што сум посветил на неа, мислам дека и таа го правеше истото. Премногу сум се вљубив во неа, и кажував постојано дека ја сакам и дека ке ја сакам засекогаш и секогаш сум велел ДА за се што ке посака. Сум ја гушкал постојано сум бил во близина до неа и во последно време се осетив дека се повеке и повеке ми фали. Ми фали и во момент кога ке бидам со неа а најмногу кога ке треба да си оди дома. Осекав голем страв за тоа што чувствувам. Тоа и и го кажав на неа. Ми вети дека секогаш ке ме сака и дека никогаш не би ме оставила. Викаат да си вљубен е најубаво нешто но изгледа е грешка. И сега ми кажува дека не ме осека како порано, ме осека многу близок но не може да биде интимна со мене и нема замисла за иднина како што имаше порано. Ми вели да ја поштедам да и дадам време па ке видиме што ке правиме. Помина 3 месеци и изгледа како се да стои во место. Ми вели не сака да ме изгуби, и плаче постојано.

--- надополнето ---

Незнам што да направам. Дали да и глумам дека не ми значи толку па можеби ке се освести за тоа што би го изгубила или пак може уште полошо да направам. Вели ме сака таков како што бев до сега и би направила се да ме врати, но не знае да ми одговори зошто не ме сака. Едноставно е збунета и вели нема причина да не ме сака, а ми вика дека не мисли на мене и кога ке ми се јави на сабајле е само навика од порано. А со сигурност ви велам дека нема никој друг умешано :S

Во врска сме 2 години. Се гледавме секој ден, се сакавме многу. На почетокот шетавме секаде потоа постепено се прибиравме само по дома, често сме останувале по чели денови заедно и кога ке се вратев дома се стававме одма на скајп се пишувавме и се гледавме повторно. Не сум посветил толку време на себе си колку што сум посветил на неа, мислам дека и таа го правеше истото. Премногу сум се вљубив во неа, и кажував постојано дека ја сакам и дека ке ја сакам засекогаш и секогаш сум велел ДА за се што ке посака. Сум ја гушкал постојано сум бил во близина до неа и во последно време се осетив дека се повеке и повеке ми фали. Ми фали и во момент кога ке бидам со неа а најмногу кога ке треба да си оди дома. Осекав голем страв за тоа што чувствувам. Тоа и и го кажав на неа. Ми вети дека секогаш ке ме сака и дека никогаш не би ме оставила. Викаат да си вљубен е најубаво нешто но изгледа е грешка. И сега ми кажува дека не ме осека како порано, ме осека многу близок но не може да биде интимна со мене и нема замисла за иднина како што имаше порано. Ми вели да ја поштедам да и дадам време па ке видиме што ке правиме. Помина 3 месеци и изгледа како се да стои во место. Ми вели не сака да ме изгуби, и плаче постојано.

--- надополнето ---

Незнам што да направам. Дали да и глумам дека не ми значи толку па можеби ке се освести за тоа што би го изгубила или пак може уште полошо да направам. Вели ме сака таков како што бев до сега и би направила се да ме врати, но не знае да ми одговори зошто не ме сака. Едноставно е збунета и вели нема причина да не ме сака, а ми вика дека не мисли на мене и кога ке ми се јави на сабајле е само навика од порано. А со сигурност ви велам дека нема никој друг умешано :S

Ние треба да знаеме зошто не те сака? Можеби, треба да оставите простор за да си фалите, и да се разгори искрата меѓу вас.. За друг ти никогаш нема да знаеш дали има или нема, само она ќе си знае. Или згаснала љубовта што ја имала према тебе или е само период, сите имаме такви периоди, кога не знаеме што чувствуваме, јас мислам дека треба малце да си оставите простор, за да сфати она некои работи

Па види вака, многу убаво ќе ти одговорам, во овој случај, двајцата се средношколци и ги трошат парите од мама и од тато, па заедно се од љубов. Јас немам другарки ниту другари кои трчаат по пари, јас не знам вие каде налетувате на такви (ако не се дружам не значи дека не постојат, секогаш и секаде имаш секакви луѓе). Јас давам совет и пример од мој аспект или од мое искуство. Јас не трчам по пари, мене ме интересира нешто многу повеќе! Јас не сакам броеви во мојот живот, јас не им го правам на луѓето она што не сакам да ми го прават (и јас грешам, не сум безгрешна, но кога увидам или ако ми укажат дека сум погрешила знам да се извинам). Ич не ми е гајле какво мислење имаш ти за жените, јас со сигурност ти кажувам, дека не трчаат сите жени по пари. Дали некогаш си помислил дека можеби девојката има многу повеќе пари од дечкото?! Љубов и пари не се мешаат. Љубовта е за двајцата, парите се за едниот! Ако тој има пари, таа нема никаква корист од тоа. ТОА СЕ НЕГОВИ ПАРИ!

Премногу материјално ја гледате љубовта!

Не, јас не. Верувај од 10 жени 6 се такви, 4 во тајност, 2 веќе сите ги знаат.
Значи само 4 искрено сакаат.

Ај ќе кажеш, кој сум па јас да правам неадекватни статистики на општеството, односно жените.
Ама извини, не дека јас завршувам со такви жени, туку, тоа е реалноста.

Не реков дека ги потценувам сите жени, не напортив, јас ги сакам жените, без разлика какви се.
Е сеа, дали дека и јас сум бил многу разочаран во љубовта, па ме тера да мислам вака, тоа е веќе мистерија.

Ми беше мило што поразговаравме, и се надевам не се налути и овој пат.

Не глуми ништо, само ќе ја изгубиш. Таа те знае како дишеш, затоа седи мадро, да не биде модро. :smir: Штом ти рекла дека и треба време дај и време. Убаво е што со муабет си се разбирате. Не се замарај со ништо периодов, уживај само и не прави глупости. Кога некој ќе ти рече дека му треба време, дај му време!
If you love somebody, let them go. If they return, they were always yours. If they don't, they never were.

--- надополнето ---

Не, јас не. Верувај од 10 жени 6 се такви, 4 во тајност, 2 веќе сите ги знаат.
Значи само 4 искрено сакаат.

Ај ќе кажеш, кој сум па јас да правам неадекватни статистики на општеството, односно жените.
Ама извини, не дека јас завршувам со такви жени, туку, тоа е реалноста.

Не реков дека ги потценувам сите жени, не напортив, јас ги сакам жените, без разлика какви се.
Е сеа, дали дека и јас сум бил многу разочаран во љубовта, па ме тера да мислам вака, тоа е веќе мистерија.

Ми беше мило што поразговаравме, и се надевам не се налути и овој пат.

Статистикава воопшто не ти е издржана, ама нема да зборувам за броеви. Јас не сакам броеви! Премногу класифицираш, олади си ја главата, не мисли толку негативно и се` ќе биде ок. Не се сите жени исти, исто како што не се сите мажи исти. Ако некој некого сака заради пари тогаш оној што сака вистински не е губитник. Оној што сака искрено секогаш е победник, бидејќи неговото срце останало чисто. Штом ти не сакаш површни девојќи нема ни да идеш со такви. Во животот секој бира со кого му одговара да се дружи и излегува, а со кого не му одговара.
Јас не се лутам толку лесно :smir:

п.с. Just like the Nigerian couple in London that gave birth to a white baby, a Chinese couple in Ikoyi Nigeria gave birth to a black baby and the husband ask the wife.... CHU why baby black? CHU replied... we live in Nigeria... no electricity. You hot, me hot, sex hot, baby burnt...

Nova sum na forumov!! :helou:
Epa ajde so ovaa temava da go skrsham mrazot.Imam eden problem:
Tipot koj veke necela godina mi se dopaga sebe si se deklarira kako multilover (ne moze da bide samo so edna).Se ima obideno da me smuva,no jas fino lepo go odbiv iako puknav od maka podocna.Nikogash mi nema onaka apla pokazano deka mu se dopagam,osven faktot shto denonokno 'kisnevme' na msn i moabetite ne sekogash ni bea iskluchivo prijatelski.Treba da se vidime da razgovarame za toa shto ponatamu (po moja inicijativa).Mnogu mi stana biten vo zivotov a ne znam na shto sum bidejki ostana na toa on da mi kaze koga i kade da se vidime,pa da razgovarame.Me buni i ona multilover...zarem jas bi bila ushte edna na negovata lista-devojki?Sega se odnesuva rezervirano.Odbegnuva da zboruvame na msn a ima muvatorka megu drugoto...Na momenti e zainteresiran, a na momenti e laden i kako da ne postoi nishto pomegu nas.Ja odlozuva sredbata i izbegnuva da razgovara za toa...ednash mi spomna zimski raspust!Verojatno za togash 'me chuva'.Veke ni samata ne znam kako stojat rabotite i kako da postapam.
Ajde ve molam HELP!:cry:

--- надополнето ---

Чувствата понекогаш се губат исто како што и луѓето се менуваат. Нема гаранција за вечна љубов а тоа што сте си го обеќале можеш да го заборавиш, ветувања и постојат за да се кршат.

Она најверојатно ги изгубила чувствата за тебе или има некој сериозен проблем но како и да е спремај се психички дека може и да не биде како порано и дека најверојатно ќе раскинете. Не знам која е причината може си згрешил у понашање некои работи (многу веројатно), може сте се угушиле што сте биле толку заедно, може изгубила возбуда и страст со тебе, а може и воопшто не е причината во тебе така да се може да биде. Сепак и тоа што не сака веќе да биде интимна и ти рекла дека веќе не те мисли, многу ти кажала ако сакаш да читаш меѓу редови. Можеш да пробаш да ја вратиш љубовта ама ако видиш не бива не се мачите двајцата. Подобро ти да ставиш крај како машко него да чекаш апла да ти каже не сакам повеќе.

Сега и немаш што многу да правиш освен да чекаш и да видиш што ќе бидне. Надевај се на најдобро но биди спремен и за најлошо за да не припаднеш ако ти раскине...

Tipot koj veke necela godina mi se dopaga sebe si se deklarira kako multilover (ne moze da bide samo so edna).Se ima obideno da me smuva,no jas fino lepo go odbiv iako puknav od maka podocna.Nikogash mi nema onaka apla pokazano deka mu se dopagam,osven faktot shto denonokno 'kisnevme' na msn i moabetite ne sekogash ni bea iskluchivo prijatelski.Treba da se vidime da razgovarame za toa shto ponatamu (po moja inicijativa).Mnogu mi stana biten vo zivotov a ne znam na shto sum bidejki ostana na toa on da mi kaze koga i kade da se vidime,pa da razgovarame.Me buni i ona multilover...zarem jas bi bila ushte edna na negovata lista-devojki?Sega se odnesuva rezervirano.Odbegnuva da zboruvame na msn a ima muvatorka megu drugoto...Na momenti e zainteresiran, a na momenti e laden i kako da ne postoi nishto pomegu nas.Ja odlozuva sredbata i izbegnuva da razgovara za toa...ednash mi spomna zimski raspust!Verojatno za togash 'me chuva'.Veke ni samata ne znam kako stojat rabotite i kako da postapam.

Како убаво те вртка а ти го чекаш, продужи така :).

Ќе постапиш како и секое женско. Нормално дека треба да се смуваш со него. Нормално дека ќе ти стане битен во животот, он мува многу женски, фраер е, не треба да испушташ прилика со таков човек, ќе ти завидуваат другарките, а и ти ќе бидеш горда на својот успех и тоа ќе те исполнува тебе и твоето его, а всушност тоа и се бара. Ич не му се секирај ако те извара, секогаш постои некој добродушен, наивен, добар дечко на кој што ќе му ја испиеш душата садистички како многу успешен дел од твојата пост трауматик стрес дисордер терапија како резултат на варањето и разочарувањето од првиот. Ова е твој живот а ти си девојка, прави го тоа што во моментот те инспирира, последиците и луѓето што ќе бидат инволвирани in the long run се тотално небитни и ќе му ги мислиш кога ќе дојде до нив.

Have fun (because that's what you really waaaaant-Cindi Lauper)...

Како прво добредојде на форумов. :smir: Мој совет за тебе е да го заборавиш него, немој многу да се надеваш. Зашто сигурно со него нема да имаш стабилна врска.(а сигурно тоа и го сакаш) И самата кажа дека не е многу заинтересиран, и дека ти си таа која презема иницијатива. Ти сега се нервираш иако не сте во врска а замисли како би било да бидеш со таков дечко, цело време ќе мислиш што прави тој, дали се мува со некоја ... Не се разочарувај There are plenty more fish in the sea !

Епа вака луѓе....после 1 месец љубов..дојде време да се поткараме со љубенава..вака беше...Во понеделникот излегов со неа...се си беше таман и се договоривме за во Вторник(за вчера) да можеме да излеземе..она ми рече дека можело да излегуе со другарки...и јас вака и реков...Ако излегуваат другарките твои излези со нив пошо ја сум уше сеа договорен со другарите да седиме кај еден...а ако НЕ излегуваат ако треба да седиш дома..кажи ми ќе им откажам на другариве ќе излеземе јас и ти...и ми вика добро...
Грешка 1... не дозволувај твоите планови да зависат од друг. Кога сте се договориле да не излегувате, нема излегување. Ако пропадни плано, јебига, ќе си сејш дома.
и вчера ја си идам од школо и ја прашувам шо праиш вечер..и ми вика ми рекоа другаркиве за излегуење ама глава ме боли дома ќе седам...(фактички нели и со мене немаше да излезе чим ја болело глава)и јас и викам одам кај другаров ајде..и ваа ми вика шо сакаш праи...и немав време да се расправам пошо каснев отидов...и сеа кај другаров се опивме троа поеќе се замачкавме..дома кај 2 саатот ноќеска стасав..и ми имаше пишано нешто..јас и реков ај уморен сум одам да спијам..и толку беше..и стануам сабајлево и почнуе прикаски да ми реди....Ја вчера со другарки не излегов да бидам со тебе...вчера вечер коа ти пишав ти не ми врати....тапа ми беше цела вечер дома..шо сакаш веќе праи....
Сеа глата ја болеше за да не излези, или не излезе со другарките за да биди со тебе? Од двете едно е, мада ко шо разбрав од твоето напишано, ќе да е првото.
Тргнувајќи од мене, кога ме боли гла нејќам никој да видам, највероватно и јас би седел дома во таква ситуација, незнам зошто се буни...
и ми вика..за разлика од тебе ја не копирам на другари шо си пишуеме...( а некна коа си чатував со неа другарот беше кај мене дома) и пошо некна ваа се лутеше нешо вој и рекол дека многу се лутела и излегуе дека ја сум му копирал него....и продолжуе..сум ја повредил многу, не го очекуела воа од мене...не ми веруела.....и 100 пати и реков да каже се шо има да решиме...и коа ја прашуам зошто не ми веруе ми вика оти така сакам....тоа е све народе...кажујте совет сеа...ме боли највеќе шо не ми веруе..а стварно вчера ќе откажев со другарите ќе идев со неа..ама погрешно сум ја сватил
Е ова е веќе нешто трето, тука треба да си го клајш прстот на гла и да се замислиш... шо треба да остани помеѓу вас и шо треба да знај остатокот од светот. Исто така треба да се подзамислиш шо другар имаш, кога веќе си му кажал нешто од доверба требало да си ќути и да свирка, не да коментира натаму наваму.

Како прво добредојде на форумов. :smir: Мој совет за тебе е да го заборавиш него, немој многу да се надеваш. Зашто сигурно со него нема да имаш стабилна врска.(а сигурно тоа и го сакаш) И самата кажа дека не е многу заинтересиран, и дека ти си таа која презема иницијатива. Ти сега се нервираш иако не сте во врска а замисли како би било да бидеш со таков дечко, цело време ќе мислиш што прави тој, дали се мува со некоја ... Не се разочарувај There are plenty more fish in the sea !
Апсолутно:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom