Стомачни мускули

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Зошто јаглехидрати јок ???
За да извади стомачни.
Почетник е и ако му кажам оди со ротации ќе ја дозаебиме работата, вака нека ги тргне или ептен минимум (50-80 гр на ден) нема да има гајле.

ај кажи ја финтата за стомачните како на лазар ангелов
Еве ја! Клик 1, Клик 2,
Посликовито е описот на бугарите: „Без бодеж, њама растеж“

Не сакам да ве разочарувам, али формата како кај лазета е генетски. И да ги имате, ќе ги имате онакви какви што ви ги дале генетски, може една плочка поголема друга помала, една погоре, друга подолу....плочки за бања се нарачуваат, овие потешко.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Подетално треба да кажеш за тебе, ако сакаш подетален одговор. А општ одговор ти е калориски дефицит, јаглехидрати јок, зголемен протеински внес и остатокот 30-35% од вкупен калориски внес нека ти бидат масти (извор на истите ленено семе, ленено масло, бадеми, ореви..).
4-5 тежински тренинзи неделно, 3-4 кардио тренинзи во траење секој не повеќе од 30тина минути, пред да се стегаш и да се сликаш 2 дена пиши да ти кажиме финта за стомачните да ти личат како од лазета ангелов ;)
Лененото семе е скоро бескорисно ако се зима за omega 3, конверзијата на ALA во DHA/EPA е многу не-ефикасна, поефтин и поефикасен начин за квалитетна и исхрана која нуди многу бенефит од конзумирање на саридни нема, и не постои, поготово ако се свежи - не од конзерва, мада и конзервите се ок ако се отцедат, или ако се со маслиново масло или вода.

Ниедни омега 3 апчиња не доаѓаат ни блиску, како по количина на omega 3/грам исто така заради тоа што сардините содржат голема количина на фосфор, B12, и селениум кој е особено важен, а го нема во омега 3 апчињата/ленено семе - маст. Исто така и орасите иако имаат други бенефити, содржат ALA, која не-ефикасно се конвертира.....

На кратко од масти,

Јајца, маслиново и кокосово, тука би го додал и тешлешкиот џигер кој за мене е крал на месата.....но да не се конзумира повеќе од 50-100 грама на ден, оваа количина е доволна, како од аспект на протеин, така и заради фактот што содржи ретинол, најквалитетна форма на витамин А, бета каротенот е смешка во спроедба со ова....многу цинк, и многу B12.

Исто така, мора во секој оброк да има вклучено масти, дали се јајца, или нешто она што го набројав горе не е битно, маснотијата со било каков оброк, ја подобрува осетно абсорцијата и синтезата на витамините/минералите во телото.

И се разбира, број еден post workout минерал, и број 1 pre workout минерал.

Последно уредено:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не сакам да ве разочарувам, али формата како кај лазета е генетски. И да ги имате, ќе ги имате онакви какви што ви ги дале генетски, може една плочка поголема друга помала, една погоре, друга подолу....плочки за бања се нарачуваат, овие потешко.
Да се надоврзам, и да потврдам дека е точно.

На времето кога идев во теретана кога почнаа да се познаваат изгледаа несиметрично, лева страна и десна страна. Мислев дека нешто погрешно сум работел со вежбите па после дознав дека таква предиспозиција имаат некои луѓе, и не може да се промени никогаш истото.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
Kaj мене се скроз симетрични, ама не е тоа проблемот.. Како кај Лазе никој од ние што сме природни не може да има зашто Лазе зима јака доза на витаминчиња :).

C

cige

Гостин
Сериозно @Psyside би те замолил да напишеш некој начин на исхрана, ова со овошјево баш ме зачуди. Освем јајца, пилешко, кокосово масло, што друго да внесуваме? Би сакал да напишеш еден дневен оброк како би изгледало тоа за добар резултат.
Каде се продава Кокосово масло?

Член од
21 јануари 2015
Мислења
54
Поени од реакции
73
Веќе одамна планирам не многу, така малце да ми се оцртани стомачните.
Летово ми беа малце, но сакам секако повеќе. Ама не внимавав на исхрана и сл.
Дали за да се познаваат треба ептен да се внимава? Дали храната ја има главната улога или повеќе вежбањето?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Дали храната ја има главната улога или повеќе вежбањето?
Нема тука главна, споредна улога. Се е битно поддеднакво, и не можи да се издвојуваат едно од друго ако сакаш напредок, се тоа оди во пакет заедно.

Kajgana Shop

На врв Bottom