А1 Македонија

Имеи бројот е под батеријата на секој телефон или *#06# па се покажува на дисплеј
Да, но тој број требаше да им го дадам на Вип, за со тој број да ми дадат некој код од неколку бројки со што ќе може да се декодира.

Да, но тој број требаше да им го дадам на Вип, за со тој број да ми дадат некој код од неколку бројки со што ќе може да се декодира.
Porano edinstveniot operator mobimask bese oznacen so 294-01.
Vip i One imaa drugi codovi i mislam deka toj kod treba da se decodira sim karticata
Proveri po forumov ima tema za dekodiranje i nekoi clenovi tuka gi imaat dekodirano telefonite
Ili se prakase imei pa tie ti prakaa cod.
Sepak proveri po forumov sigurno ke ja najdes temata

Porano edinstveniot operator mobimask bese oznacen so 294-01.
Vip i One imaa drugi codovi i mislam deka toj kod treba da se decodira sim karticata
Proveri po forumov ima tema za dekodiranje i nekoi clenovi tuka gi imaat dekodirano telefonite
Ili se prakase imei pa tie ti prakaa cod.
Sepak proveri po forumov sigurno ke ja najdes temata
Завршив работа, односно ми завршија од Vip кога се објаснив на подрзок начин, пред околу три-четири месеци. Сепак, фала ти, но ќе ги имам овие информации во предвид доколку ми затребаат пак.

Компанијата ВИп распиша оглас за вработување за позиција за која не е задолжително работно искуство.

Оператор за техничка подршка

Одговара на сите видови дојдовни повици и врши основен мониторинг на услугите со цел дијагностицирање на дефектот. Врши комплетна услуга на барања за секаков вид информации и вклучување на услуги, помага во решавање на технички проблеми со услугите на друштвото

Потребни квалификации:
Технички факултет/телекомуникации и информатика
Одлично познавање на англиски јазик (пишан и говорен)
Познавања од областа на дигитална телевизија, интернет, фиксна и мобилна телефонија ќе се земе во предност
Со или без работно искуство

Пријавување на kariera@onevip.mk

Активен до: 30.09.2016
Извор: Економски.мк
Туу, штета, немам таков факс, иначе другово не ми се гледа тешко: „дали ти свети сијаличката на модемот, го ресетираше рутерот, ја извади ли картичката од ресирверот“ ми се како „Оче наш“ научени. :D

Шега на страна, на кој/а му/ѝ треба работа, еве му/ѝ оглас. :)

А платата колку е, 12-че или 13-че?[DOUBLEPOST=1474041678][/DOUBLEPOST]И треба ли партиска врска:icon_mrgr:

да не знае некој како пресметуваат бонус или што и да е при обновување на договор?

да не знае некој како пресметуваат бонус или што и да е при обновување на договор?
Ништо не ти пресметуваат, нити бонус нити попуст. Го продолжуваш договорот под исти услови како и нов корисник.

Незнам како пресметуваат, денес бев да видам што телефони имаат да ми понудат и ми беше кажано дека имам субвенција од 4,500 денари, меѓутоа таа можам да ја искористам само ако купувам телефон по цената за посебни ислуги. Не важела субвенцијата доколку купувам телефон по веќе одредените цени на самата тарифа. Математички повеќе би го платил телефонот доколку ја искористам субвенцијата. Фактички ја имаш, како да ја немаш, ти продаваат ветер и магла, пола телефони ги немаат на лагер ниту пак знаат дали некогаш повторно ќе ги имаат.

Од мрежата и интернетот сум задоволен, ама од овие мизерни понуди за да им продолжиш договор сум крајно разочаран. Втор договор ми истече, третиов не планирам да го потпишам се додека мислат дека ќе ме ,,купат,, со такви понуди.

Ништо не ти пресметуваат, нити бонус нити попуст. Го продолжуваш договорот под исти услови како и нов корисник.
Незнам како пресметуваат, денес бев да видам што телефони имаат да ми понудат и ми беше кажано дека имам субвенција од 4,500 денари, меѓутоа таа можам да ја искористам само ако купувам телефон по цената за посебни ислуги. Не важела субвенцијата доколку купувам телефон по веќе одредените цени на самата тарифа. Математички повеќе би го платил телефонот доколку ја искористам субвенцијата. Фактички ја имаш, како да ја немаш, ти продаваат ветер и магла, пола телефони ги немаат на лагер ниту пак знаат дали некогаш повторно ќе ги имаат.

Од мрежата и интернетот сум задоволен, ама од овие мизерни понуди за да им продолжиш договор сум крајно разочаран. Втор договор ми истече, третиов не планирам да го потпишам се додека мислат дека ќе ме ,,купат,, со такви понуди.

Jas ne znam sto zborite.

Telefonot ako e 20.000, so posebni uslugi go dobivas za 18. T.e ako go prodolzis dogovorot. (varira od 1.000 do 3.000)

Sto znaci imas popust kako star korisnik. Subvencijata pak zavisi od tarifata, konkretno od rodendenskite imas popust + 5.000 denari.

Dozvoleno e i spojuvanje broevi. Edino finta imaat, ako iskoristis subvencija ne moze na rati da go plakas uredot, mora vo kes ostatokot.

Pred edna nedela prodolzuvav.

Jas ne znam sto zborite.

Telefonot ako e 20.000, so posebni uslugi go dobivas za 18. T.e ako go prodolzis dogovorot. (varira od 1.000 do 3.000)

Sto znaci imas popust kako star korisnik. Subvencijata pak zavisi od tarifata, konkretno od rodendenskite imas popust + 5.000 denari.

Dozvoleno e i spojuvanje broevi. Edino finta imaat, ako iskoristis subvencija ne moze na rati da go plakas uredot, mora vo kes ostatokot.

Pred edna nedela prodolzuvav.
Немаш никаков попуст како стар корисник. За иста цена ќе го земе телефонот и оној кој за првпат склучува договор.

Не се нормални,имам 3 броја на претплата и сега треба да го продолжам договоро, и му викам сакам да земам телефон, конкретно самсунг с7 еџ, 2 претплати имам пониски и една повисока и сакам сите 3 да бидат на 600 ( значи 2 зголемвам ) колку бонус ќе имам, колку ќе треба да доплатам? И ми вика 33.000 :D:D:D:D:D Значи никаков бонус нема само лажат. Телефонот во продавница нов да го купиш е исто 550е.

Не се нормални,имам 3 броја на претплата и сега треба да го продолжам договоро, и му викам сакам да земам телефон, конкретно самсунг с7 еџ, 2 претплати имам пониски и една повисока и сакам сите 3 да бидат на 600 ( значи 2 зголемвам ) колку бонус ќе имам, колку ќе треба да доплатам? И ми вика 33.000 :D:D:D:D:D Значи никаков бонус нема само лажат. Телефонот во продавница нов да го купиш е исто 550е.
Правац у мобилара си го зимаш за 30к рамни нов со гаранција, и плус нема да си на 24 месеци договор ако утре искочат подобри тарифи ќе си се префрлиш.

Во Телеком само уредот ти е 47.990, наспроти 49.999 во Вип. Незнам што ти е чудно што треба да доплатиш 33.000 кога не си на некоја бизнис тарифа или пак од повисоките претплати. Одсекогаш цените во нашите провајдери биле доста повисоки за разлика од приватните мобилари кои телефоните ги носат по црни канали, каде што не плаќаат нит царина нит ддв. Да ги земеме за репер и Нептун, кај нив телефонот е 47.999, моментално промотивно за нијанса пониска цена.

Заклучок, и Телеком би ти побарале доплата слична на онаа на Вип.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom