UEFA Champions League 2016/17

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
За греота Селтик, Барса ко на ПЕС им изнадава голчиња, Иниеста ама ја закова по по по.
Кавани смрдле види го Суарез и глеј као се прима лопта на груди и се дава гол све ти ебам најмило.

У Саул убав гол закачи. (y)

Облак пенал одбрани :busi:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.615
Поени од реакции
6.415
Има видео зошто судијата им даде црвени на Жиру и Верати?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
За греота Селтик, Барса ко на ПЕС им изнадава голчиња, Иниеста ама ја закова по по по.
Кавани смрдле види го Суарез и глеј као се прима лопта на груди и се дава гол све ти ебам најмило.

Никад попредвидливо прво коло, само Наполи мислев дека ќе киксне а тепаа.

Селтик е дно на фудбалот. Дербито со Ренџерс исто лично ми е преценето одувек, а сеа е дно во квалитет секако. Ростов, кој кур се тие па против Баерн на Босот да играат на Алијанц.

ПСЖ ќе повторам, Унаи Емери е добар тренер али братот почетоците на сезоната му се брукастични.

Атлетико лани едвај го помина ПСВ, годинава пулените на интерашкиот ваш миленик се ко овие на Емери.

Експертиза ала Канатларовски, има уште многу да се игра ама мислам дека кладење против ПСЖ и Атлетико у второ коло и Селтик да изгуби сто разлика е исплатливо.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Никад попредвидливо прво коло, само Наполи мислев дека ќе киксне а тепаа.

Селтик е дно на фудбалот. Дербито со Ренџерс исто лично ми е преценето одувек, а сеа е дно во квалитет секако. Ростов, кој кур се тие па против Баерн на Босот да играат на Алијанц.

ПСЖ ќе повторам, Унаи Емери е добар тренер али братот почетоците на сезоната му се брукастични.

Атлетико лани едвај го помина ПСВ, годинава пулените на интерашкиот ваш миленик се ко овие на Емери.

Експертиза ала Канатларовски, има уште многу да се игра ама мислам дека кладење против ПСЖ и Атлетико у второ коло и Селтик да изгуби сто разлика е исплатливо.
Да да, малце фалеше да лапам пари и тоа тикетот пишан за 3 минути. Да беше поприсебен Кавани шуглето и тој Пици мртвиот од Бенфика, сеа видов хајлајц сам пред голман.

За Барса и Баерн некој затворил некоја кладилница сигурно, 1.20 1.25 беа за 1 и 3+ а на 4+ сигурно ги опалил некој. Поготово за Барса после поразот од Алавес се знаеше дека ќе го издишат Селтик.

ПСЖ вечерва требаше да даде 7 гола, да не е Кавани умрен човек.
А Атлетико и лани вака тешко почнуваа ако не се лажам, и во ЛаЛига и во ЛШ па после дадоа гас. ПСВ се добра екипа и Коку е добар тренер, лани да не речам го издоминира Чоло, штета што Баерн им е во група иначе ќе поминеа сигурно.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Роџерс одма рекорди руши, најголем пораз на Селтик во историјата во европските купови и општо најголем за нив по 80год.

Страшно е тоа колку падна фудбалот на тој дел од островот одкако Ренџерс пропадна. Падна конкурентноста и веќе никој не вложува, се знае 5год однапред кој ќе ја освои лигата. Порано да им дадеш гол на нив требало ептен да се испотиш, а сега ги примат седум како од шала. За освојување бодови во Шкотска не ни зборам, тоа беше невозможна мисија. Памтам екипи како Јунајтед и Барса се враќаа со наведнити глави, Јунајтед дури и групи испадна заради нив и тоа во времето кога го играа најубавиот фудбал.
Во Уефа стално гураа до крај, памтам претходнава деценија стални учесници беа во завршницата, а два пати стигнаа и до финале. Додека сега не можат ни да се квалификуваат.

Можеби не беа на ниво на најаките екипи, ама беа како што се Севиља, Тотенхем, Менхенгладбах сега. Моментално се на ниво на Работнички и само заради тоа што имаа најслаби противници во баражот и заради подршката што ја имаат дома поминаа.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Кога проба да ја смири на гради и да шутне волеј :pos::pos::pos:

Матер му ебам еј у што се претвори, а омилен шпиц ми беше кога играше во Наполи. Тотално пропао откако почна крило да игра во ПСЖ.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Oблaк вчерa oдбрaни пенaл, лaни oд 20 ниту еден не фaти....

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.308
Роџерс одма рекорди руши, најголем пораз на Селтик во историјата во европските купови и општо најголем за нив по 80год.

Страшно е тоа колку падна фудбалот на тој дел од островот одкако Ренџерс пропадна. Падна конкурентноста и веќе никој не вложува, се знае 5год однапред кој ќе ја освои лигата. Порано да им дадеш гол на нив требало ептен да се испотиш, а сега ги примат седум како од шала. За освојување бодови во Шкотска не ни зборам, тоа беше невозможна мисија. Памтам екипи како Јунајтед и Барса се враќаа со наведнити глави, Јунајтед дури и групи испадна заради нив и тоа во времето кога го играа најубавиот фудбал.
Во Уефа стално гураа до крај, памтам претходнава деценија стални учесници беа во завршницата, а два пати стигнаа и до финале. Додека сега не можат ни да се квалификуваат.

Можеби не беа на ниво на најаките екипи, ама беа како што се Севиља, Тотенхем, Менхенгладбах сега. Моментално се на ниво на Работнички и само заради тоа што имаа најслаби противници во баражот и заради подршката што ја имаат дома поминаа.
Iskreno, sto ocekuvas?

Da, ligata e slaba ama i od poslabi ligi, odnosno ligi, kade sto ima eden gigant i drugi poslabi ekipi, moze da ima edna ekipa na evropsko nivo. Na primer PSZ ili delumno Baern vo Germanija.

Problemot e drug i sustinski vo moderniot evropski fudbal a toa se parite, odnosno neferskata podelba na parite. Ko ke vidis istoriski na razvojot na evropskiot fudbal i evropskite kupovi mora da se dojde do zaklucok, deka kontinuirano se rabotese na toa golemite klubovi sto poveke pari da dobijat.
Primeri:
- Mesto samo sampionite od ligite da igraat LS, im pustija i na vtorite, tretite pa i cetvrtite od golemite ligi. Za vozvrat mnogu sampioni od pomali drzavi se potesko vleguvaa vo LS i so toa im falea mnogu pari odnosno nemaa sansa da drzat terk so golemite ekipi.
- Kup UEFA ili sega Liga Evropa sega e mnogu poneatraktiven vo odnos so premiite. Mora da osvojs LE za da imas premii kako tim sto samo se kvalifikuva vo grupnata faza na LS. Ovaj fakt im ja skina glataa na klubovite na rang od Ajaks, Celtik i drugi golemi evropski klubovi so bogata tradicija, zatoa sto tie cesto se naogjaa bas vo ovoj kup. No ni delumno ne mozat da dobijat pari kako vo LS.
- Od slednata godina golemite ligi ke imaat zagarantirani 4 mesta vo LS, znaci 16 od 32 mesta se veke predvideni za Anglija, Germanija, Spanija i Italija i so toa se namaluva kvocientot na slobodni mesta. Normalno, vo korist se pak golemite klubovi koi sekoja godina zemaat milioni od LS a na malite im se namaluvaat veke malite sansi za plasman vo LS.

Celo ova vodi kon Evropska super liga na kraj i so toa istite klubovi vo idnina ke se natprevaruvaat za evropskata titula.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Repriza od fudbalot vecer ke imat na mtv?

Sent from my D2403 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom