Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Знам ќе звучи глупо ама ај и јас да прашам за некој совет.
Дали 2 годишна врска би можела да опстане на далечина?.Мислам не е којзнае каква пошто се работи за градови во земјата и поради студирање во различни од нив нема да се има толку контакт освен на телефон и другите средства на комуникација.
Иако поголемата работа зависи од двајцата,би ве замолил за совет.

Јас знам неколку парови чии врски успеале и на далечина. Се зависи колку е силна љубовта и довербата помеѓу вас двајца.

Kako treba da se postapuva koga ke ja vides bifsata koja si bil nekogas vo vrska so nea 7 meseci , a taa ne saka da frli eden pogled vrz mene , a sto e najloso na izleguvanje navecer e so na k**vi so gi znae cel grad kakvi se ... Ne sme vo vrska podolgo od 2 meseci , slabo custvuvam za nea nesto , no koga ke ja vidam so ovie k**vite se nerviram premnogu ... Nekoj sovet ? fala odnapred .

Kako treba da se postapuva koga ke ja vides bifsata koja si bil nekogas vo vrska so nea 7 meseci , a taa ne saka da frli eden pogled vrz mene , a sto e najloso na izleguvanje navecer e so na k**vi so gi znae cel grad kakvi se ... Ne sme vo vrska podolgo od 2 meseci , slabo custvuvam za nea nesto , no koga ke ja vidam so ovie k**vite se nerviram premnogu ... Nekoj sovet ? fala odnapred .
Слабо чувствуваш ама очигледно е дека чувствуваш нешто за неа, инаку не би ти било гајле со какви се дружи и што ќе биде со неа ако продолжи. Btw како треба да постапуваш? Ако стварно не чувствуваш ништо кон неа тогаш уживај си, нема зошто да се прашуваш, ама пошто мислам дека кај тебе не е така прво самиот преиспитај се што сакаш уствари. Ако е она таа што ти треба тогаш пробај да се смирите. Ако не бива не искачај кај што искача она па што сака нека прави со тие к**ви. Сепак не знам зошто сте раскинале и каква ви била врската па не можам да ти кажам нешто повеќе

Игнорирањето е една од најдобрите алатки во вакви ситуации.
Она сигурно забележува дека ти цело време ја гледаш и си го дига егото.
Затоа ти не ја ни погледнувај, па нејзе ке и дое криво, ке си рече еј овој веке не го интересирам и верувам дека би направила неш за да го привлече твоето внимание.
Тогаш и така ке имаш шанса ако сакаш да се смириш со неа ,да го направиш тоа.
Ако не, дотерај и го умот при првиот разговор. Оти да се дружиш со курви значи дека кога тогаш и ти ке станеш како нив.
Ским си такав си не за џабе викаат. :smir:

Знам ќе звучи глупо ама ај и јас да прашам за некој совет.
Дали 2 годишна врска би можела да опстане на далечина?.Мислам не е којзнае каква пошто се работи за градови во земјата и поради студирање во различни од нив нема да се има толку контакт освен на телефон и другите средства на комуникација.
Иако поголемата работа зависи од двајцата,би ве замолил за совет.
Не прашувај гаталец, прашај паталец:).
Иако твојот не мора да заврши како мојот случај, сепак ќе споделам дека мојата две годишна врска заврши заради тоа што младичот отиде да работи на брод и не се врати 3 години. После три години јас веќе имав нов живот.

Хахаха леле сестро ме изнасмеа:)
не си једина само тоа ќе речам колку девојки одат со своите дечковци ради реда не си свесна, наоколу си флертуваат, си имаат симпатии па дури и се заљубени во други личности, животни приказни само ттреба да имаш доволно време и трпение да ги ислушаш секој си има своја:)

инаку ова се случува затоа што мажите секогаш се во подобра позиција и бираат, треба да имаш огромна среќа за да го имаш дечкото кој ти се допаѓа исто толку колку и ти на него, не можеш да го натераш со сила да те сака, нели:) мажите се потврдоглави на тоа поле, жените можат да се убедат, ако си ја гледала онаа рекламата колку повеќе зборуваш толку повеќе добиваш на реклам пауза од ,,Кога лисјата паѓаат" ќе ти стане појасно, али јбг ништо не е идеално така што не му ја мисли многу во животот има многу пострашни работи од невозвратена љубов[/QUOTE]

во право си да дека многу врски се онака од чиста досада.. и дека треба да имаш огромна среќа за да го имаш дечкото што го сакаш и што те сака.. неможам да натерам никој да ме сака или слично го знам тоа мн убаво.. и тоа дека се потврдоглави :toe:.. али фората е со не дека не е возвратена љубовта туку дека замина без поздрав..и плус додека беше тука цело време бевме заедно и се слушавме али имаше мала расправија и од тогаш нешо се промени што неможам да сватам ни самата од тогаш цело време ми вика како тоа дека другарка ми била добра, убава карактер и слично :(.. а сеа коа и да прајме муабет ми кажува дека коа ке се врати се ке биде најубаво али за сега се само празни муабети ке чекам да се врати и со тек на времето ваљда се ке се заборави и ке продужам понатака а не да тапкам у место..

Абе што направи оној шабанот со типката???Со изнудувањето ?!!!

Здраво,значи ме мачи една работа..Летово ми се свиѓаше едно девојче и искочивме неколку пати на кафе и на тоа остана,значи не успеав кај неа.Арно ама после неколку месеци се запознав со една од нејзините другарки и после извесен период решивме да почнеме со врска..Е сега некако односите меѓу нив малку заладиле,а и правев муабет со другарка и ,ми вика дека стварно било незгодно и дека тоа шо сме направиле сме направиле веќе биднало,нема враќање..Мене ми е многу убаво сеа за сеа,ама не сакам па да се расипе нечие другарство заради ова..Ако може совет шо да праам ?поз

Здраво,значи ме мачи една работа..Летово ми се свиѓаше едно девојче и искочивме неколку пати на кафе и на тоа остана,значи не успеав кај неа.Арно ама после неколку месеци се запознав со една од нејзините другарки и после извесен период решивме да почнеме со врска..Е сега некако односите меѓу нив малку заладиле,а и правев муабет со другарка и ,ми вика дека стварно било незгодно и дека тоа шо сме направиле сме направиле веќе биднало,нема враќање..Мене ми е многу убаво сеа за сеа,ама не сакам па да се расипе нечие другарство заради ова..Ако може совет шо да праам ?поз

Што сте отишле неколку пати на кафе? Тоа ли е незгодно и што веќе биднало па нема враќање?

... или грешка те разбрав, зошто постот ти е максимално збунувачки напишан.

Скарај и се на моменталнава иако ти е убаво,за да не расипеш другарство помеѓу нив.Ќе ги носиш на совест.

Не слушај никој, ако не за тебе ќе се скараат тие за некој друг, терај таму додека оди па што биде нека биде...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom