Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Verovatno nekoj senzor ili konektor zaebava na niski temperaturi.

Odnesi ja na komjuter
ja odnesiv i od tamu rekoa deka nesto problem so gasta imalo i koga me prasaa kolata ode li ubavo i mu rekov deka ode i se zacudija
i go izbrisaa i od utre pak se javi , i sega ne se zamaram neka si stoe :D[DOUBLEPOST=1473368223][/DOUBLEPOST]
Verovatno nekoj senzor ili konektor zaebava na niski temperaturi.

Odnesi ja na komjuter
ja odnesiv i od tamu rekoa deka nesto problem so gasta imalo i koga me prasaa kolata ode li ubavo i mu rekov deka ode i se zacudija
i go izbrisaa i od utre pak se javi , i sega ne se zamaram neka si stoe :D

Сиво бела пена ако е занчи дека е прегреана и изгорен дихтунг на глава па ти меша вода и уље.
Да го решиш овој проблем мајсторот треба да ја извади и расклопи главата,однесе на испитување па ако е добра треба да ја израмнат и на блокот да ти стават нов дихтунг.......................
Немаше бела пења. Повеќе како црна маст за подмачкување беше, ептен во густа форма.

Немаше бела пења. Повеќе како црна маст за подмачкување беше, ептен во густа форма.
Од нередовно менување уље уљето се згуснува како маст па може да заглават/запечат вентили,клипови

Здраво,
Дали некој знае колку кошта АТЕСТ на возило? Исто така колку кошта да се земат нови таблици, пошто купив возило? Дали осигурањето ми важи од претходниот сопственик пошто регистрацијата му истекува во март месец?

Фала

Здраво,
Дали некој знае колку кошта АТЕСТ на возило? Исто така колку кошта да се земат нови таблици, пошто купив возило? Дали осигурањето ми важи од претходниот сопственик пошто регистрацијата му истекува во март месец?

Фала
За што е атестот? Си менувал нешто?

Здраво,

Фала
Осигурувањето ти важи, само треба да отидеш во осигурителната компанија која го издала осигурувањето и да го префрлиш на твое име, нормално ке ти наплатат за таа услуга. Е сега ако земаш нови таблици, незнам дали ке ти важи осигурувањето, ако ги задржиш истите и само сообраќајната ја смениш на твое име, знам дека ќе важи.

Последно уредено:
Приметив дека при менување од прва во втора (при залетување на колата во прва) ми вади нешто како гнасен, ама не баш црн чад. И ми текна да идам да ја издувам бидејки подолго време ја возам само во град, немам идено на подлга релација, и ја издував во втора до крај, трета до крај, четврта до крај, и приметив дека извади најмногу во трета ваков гнасен чад, али не баш црн како што реков. После тоа возев 130 некои си 10/15 минути, и потоа пак ја издував исто но не извади никаков чад.
Застанав, ја издував и во прва, извади ептен малку.
Застанав кај мене зад паркинг, во место туража. не извади никаков чад, после некое време ја оставив, потоа кога излегов од дома, пак туража, никаков чад, излегувам од паркинг, менувам од прва во втора никаков чад.
Да напоменам дека следнава недела ќе правам редовен сервис.
Има нешто лошо во тоа со чадов или до тоа што ја немав издувано е?
Инаку кога правев претходен сервис ми рекоа да ја вадам на отворен пат и да ја стискам од време на време..

Здраво,

Фала
Atestot zosto tie?
Vo ovaa lopovska drzava treba da izdvois za
Novi tablici,soobrakajna i takseni marki okolu 2000 denari.
Osiguraneto od prethodniot sopstvenik nema da ti vazi,pocnuvas od pocetok

Шо е финтава шо претежно ги избегаваат дизеливе со Лукас пумпи?

Od pricina sto ednas godisno ili vo dve godini treba da dades 50 evra posto protekuvaat na sostavot bidejki se sostaveni od dva dela. Barem mojata na Mercedesot imase takva mana. Inaku se perfekni vo rabotata i mozat sekakvo gjubre da prerabotat ;)

Od pricina sto ednas godisno ili vo dve godini treba da dades 50 evra posto protekuvaat na sostavot bidejki se sostaveni od dva dela. Barem mojata na Mercedesot imase takva mana. Inaku se perfekni vo rabotata i mozat sekakvo gjubre da prerabotat ;)

Си важи осигурувањето и по промена на таблици.
mislam deka si greska
mislam deka mu vaze, ali ne sum bas siguren :D
Кога купуваш регистриран половен автомобил ако е од ист град немора да се менуваат таблиици,се менува само сообракајната.

Ако автомобилот менува град обавезно се менуваат таблиците и сообраќајната а претходниот сопственик треба лично да ги одјави таблиците и сообраќајната и да ја врати на новиот сопственик

И во двата случаи попустите за осигурувањтео се губат односно новиот сопственик кога ќе го регистрита автомобилот плаќа 100% осигурување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom