Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Колку цола е?А не која ширина!
Ако е помалку цола бандажот а широки гуми ќе изгледа како гумите да се на бандаж и ич нема да биде стабилно.
Ке биде како по снег да возиш
Исто му се фаќа. Цол е единица мерка за ширина/должина исто како инчот. Пример кај бандаж со димензии 17х7, 17-ката се однесува на дијаметарот , а 7-ката на ширината. Така ? Па според тоа исправно се изразив и јас.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Исто му се фаќа. Цол е единица мерка за ширина/должина исто како инчот. Пример кај бандаж со димензии 17х7, 17-ката се однесува на дијаметарот , а 7-ката на ширината. Така ? Па според тоа исправно се изразив и јас.

Точно така.
Само има 16,17,...20ка со 5, 5.5, 6, 6.5 цола

Да, така е а висината на гумата е со проценти од ширината. Ако е гумата 175/65/14 значи висината е 65% од ширината или 175 x 0.65 =113,75 мм висина на гумата од бандаж

Другите димензии се во инчи или цоли или палец(исто е).

Дечки ај ако имал некој ваква ситуација нека каже па од утре ја носам на сервис. Имено од денес нешто се сјеба Аудиво А4 1.9/136кс 2004г. Небитно во која брзина од 2 до 3 илјади обртаи колата тресе слично на она кога не е центрирана. Над 3000 обртаи се е нормално. Сега застанав и ставив од Вурт средство за дизел во резерварот па ќе видам што ќе биде. Ме интересира ако имал некој сличен проблем да сподели да знам што да очекувам. Фала ;)

Точно така.
Јасно , затоа го прашав со која ширина е бандажот [emoji6] или колку цола, 16 х Х ? Незнам само дали некаде на бандажите го пишува тоа, немам барано...

Точно така.
Јасно , затоа го прашав со која ширина е бандажот [emoji6] или колку цола, 16 х Х ? Незнам само дали некаде на бандажите го пишува тоа, немам барано...

Да, така е а висината на гумата е со проценти од ширината. Ако е гумата 175/65/14 значи висината е 65% од ширината или 175 x 0.65 =113,75 мм висина на гумата од бандаж

Другите димензии се во инчи или цоли или палец(исто е).
Баш така. Но нешто кое што сеуште не го знаат сите , а се има кажано безброј пати [emoji13]

2006 Kia Rio 1.5 CRDI Diesel. Сабајлево ми проби уљето, почна да искача од капачето кај хладњакот во густ облик. Да не знае некој во што може да биде проблемот? Утре ќе ја носам на сервис, па пред тоа сакам да се консултирам.

2006 Kia Rio 1.5 CRDI Diesel. Сабајлево ми проби уљето, почна да искача од капачето кај хладњакот во густ облик. Да не знае некој во што може да биде проблемот? Утре ќе ја носам на сервис, па пред тоа сакам да се консултирам.

Проблемот е во тоа што е КИА а не е мерцедес или голф :P

Полуремонт,или комплетен ремонт на моторот..ДА не се мачам да пишувам..

Од надворешна или внатрешна страна мора да пишува која димезија е бандажот

Vo najdobar slučaj ke pomineš so nov dihtong na glava( koja treba da se vadi i ramni) i kompletno čistenje sekade kade što vleglo uljeto vo delot za voda.

Vo poteški slučaevi ova se dešava od pukanje na blokot ili nekoj del kade se srećavaat vosa i ulje(pumpa)

Сиво бела пена ако е занчи дека е прегреана и изгорен дихтунг на глава па ти меша вода и уље.
Да го решиш овој проблем мајсторот треба да ја извади и расклопи главата,однесе на испитување па ако е добра треба да ја израмнат и на блокот да ти стават нов дихтунг.......................

vaka decki, imam mercedes c200 2001 god
stom zaladi vremeto ,eve na primer kako ovie 2 3 dena sto e , mi svetnuva nesto EPC mislam deka bese(el.power control) a na kolata nisto ne se osekja se si e normalno
a stom e potoplo vremeto toa go nema ne svete

Verovatno nekoj senzor ili konektor zaebava na niski temperaturi.

Odnesi ja na komjuter

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom