Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Мичо-не гледам одговор во постот.

Денес пак проверив, цената е таа, малку испод 170 долари, но кваката е што телефонот е наменет за кинески пазар и во софтверите има некои кинески сра...а како календари и настани кои неможат да се избришат.

Можно е и квалитетот на пластиката да е послаб него за европските модели

@micho73 за телефон нема царина, се плаќа само ддв 18% и некои поситни давачки 200-300ден

а ќе бараат извештај од банка за трансакцијата, за да ја знаат вредноста на телефонот

Screenshot_20160908-124740.png
Дали ајфон 7 да земам од Америка ќе прима картичка и на нашиве мрежи освен на T-мобиле? Дека не гледам Unlocked..

Прегледај го приврзокот 155877
Дали ајфон 7 да земам од Америка ќе прима картичка и на нашиве мрежи освен на T-мобиле? Дека не гледам Unlocked..
Ако го земеш по ФУЛ цена 649$/679$ без договор-такозвани ПриПејд, ќе работи и кај нас.
(од AT&T и T-Mobile USA сигурно ќе работат кај нас,
додека Sprint и Verizon се CDMA мрежи, не се класични GSM како кај нас,
мада претходните ајфони од Verizon/Sprint "работеа" кај нас после декодирање,
Али што е сигурно-сигурно е,
ја би "играл" со AT&T или T-Mobile USA without contract...
Ако имаш/имаат МК сим картица во УСА, можат на лице место да го тестираат)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ако го земеш по ФУЛ цена 649$/679$ без договор-такозвани ПриПејд, ќе работи и кај нас.
(од AT&T и T-Mobile USA сигурно ќе работат кај нас,
додека Sprint и Verizon се CDMA мрежи, не се класични GSM како кај нас,
мада претходните ајфони од Verizon/Sprint "работеа" кај нас после декодирање,
Али што е сигурно-сигурно е,
ја би "играл" со AT&T или T-Mobile USA without contract...
Ако имаш/имаат МК сим картица во УСА, можат на лице место да го тестираат)

Фала многу на објаснувањето друже. Тоа знали дека ако го земам кеш одма на AT&T би требало да работи на сите мрежи кај нас?

@micho73 за телефон нема царина, се плаќа само ддв 18% и некои поситни давачки 200-300ден

а ќе бараат извештај од банка за трансакцијата, за да ја знаат вредноста на телефонот

законски 5% царина наплаќаат за телефон и 18% данок.
(ме имаат "репкано" и по 15% царина и 18% данок... Вондерленд јбг..
Царина=Лотарија)

Редовно нарачувам Китајци од нет ;)
На уред од 179$, послњден пат платив 1890.ден царина+данок+проверка/административен трошок.

Кога ќе отворам некоја апликација на телефон како фб, инстаграм и т.н. ми се појавува ова на сликите подолу...Знае ли некој што е (да не е некој вирус ама антивирус имам) и како да го изгаснам да не ми се појавува??
Напраи му factory reset на уредот за да бидеш 100% раат дека нема ништо малициозно.

(некоја "грда" ад-реклама ти се има закачено, може сама по себе да ја снема а може и не... Фактори ресет и раат си ;) )

Фала многу на објаснувањето друже. Тоа знали дека ако го земам кеш одма на AT&T би требало да работи на сите мрежи кај нас?
Токму така.
Ако го земеш по ФУЛ цена,
внатре обично има H20
или Straight Talk prepaid sim картица.

Овие уреди во минатото секогаш биле отклучени/sim free и работеле низ цел свет со сите сим картици.
Не гледам причина овој пат да е различно.

Исто е и кај T-Mobile USA ако земеш по ФУЛ цена кеш/679$,внатре има или T-Mobile USA prepaid или Simple Mobile.

Исто и во BestBuy моделите од At&t што се продаваат 679$ се sim free.

(ако се земе од AT&T, може да се тестира со T-Mobile USA сим картица, ако закачи т мобиле уса значи е отклучен...
Исто и обратно, ако се зима од т-мобиле уса може да се тестира со ат&т сим картица)

Последна надеж сте ми вие, немам на кого да му се обратам повеќе. :(
Вака, сакам сега за брзо да купувам мобилен, и од почеток сум загреана за самсунг ј5.Телефонот ми фати око во секој поглед, најпрво камерата бидејки таа најважна ми е.Е сеа цената океј е, тој е максимумот што можам да го дадам.
Ноо, има проблем.Ме предомислуваат премногу луѓе.Прво една другарка на која после нецела година користење и цркна дисплејот и се влече горе долу по сервиси, второ пријател близок работи во продавница за бела техника и ми напомена дека киснат овие телефони по сервиси.Имам исто така другарки кои во моментот го користат, го имаат 2/3 месеци и им е супер.Али кратко време за да се каже било што.
Сакам да слушнам ваши мислења, сопствени искуства, било што добредојдено е.Во големи дилеми сум, а се приврзав за овој мобилен бидејки бев сигурна дека ќе го земам и не сакам други модели да гледам.

Последна надеж сте ми вие, немам на кого да му се обратам повеќе. :(
Вака, сакам сега за брзо да купувам мобилен, и од почеток сум загреана за самсунг ј5.Телефонот ми фати око во секој поглед, најпрво камерата бидејки таа најважна ми е.Е сеа цената океј е, тој е максимумот што можам да го дадам.
Ноо, има проблем.Ме предомислуваат премногу луѓе.Прво една другарка на која после нецела година користење и цркна дисплејот и се влече горе долу по сервиси, второ пријател близок работи во продавница за бела техника и ми напомена дека киснат овие телефони по сервиси.Имам исто така другарки кои во моментот го користат, го имаат 2/3 месеци и им е супер.Али кратко време за да се каже било што.
Сакам да слушнам ваши мислења, сопствени искуства, било што добредојдено е.Во големи дилеми сум, а се приврзав за овој мобилен бидејки бев сигурна дека ќе го земам и не сакам други модели да гледам.
Ја би ти препорачал да го избегнеш.

За таа сума имаш доста посолидни уреди од секој аспект,поготово камера.

Еве ти два уреда од Xiaomi,
се разбира доколку не ти смета што не се звучнен бренд у нашава држава.
(за женско, доколку не ти треба 5.5 инчен екран, вториот е со 5.инчен екран и малку поефтин ни со малку послаб хардвер,
но одличен од секој аспект за парите)

http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=333

http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=349

Последно уредено:
Ја би ти препорачал да го избегнеш.

За таа сума имаш доста посолидни уреди од секој аспект,поготово камера.

Еве ти два уреда, доколку не ти смета што не се звучнен бренд у нашава држава.

http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=333

http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=349

Ми имаат спомнато за овие мобилени али баш ради тоа што не се познат бренд ме фаќа страв за поправки, маски бидејки се си мислам нема да најдам резервни делови и сл.
Исто имам некоја одбивност кон кинеските марки, мислам одма ќе се расипат.Мада што се што постои е кинеско, па дури и самсунг.

Токму така.
Btw
Samsung се склапа у Виетнам,уште полошо :)

(у секој сервис Самсунг највеќе ги има,
реално пошто многу луѓе се летаат и ги купуваат без да истражат издржливост маани, дефекти итн итн :) )

Што се однесува до Xiaomi
Имаш овластен сервис (линкот што го пишав, се и овластен сервис, така да, за резервни делови не се секирај, плус се есктремно издржливи
)
Коа купуваш Xiaomi кај нас,
имаш од старт гратис Маска/Футрола по избор и стакло/скрин гард за екран.

Јас користам Кинески уреди(xiaomi, meizu, tcl, huawei итн итн)
3-та година по ред,
немам ни еден единствен дефект.

Btw
Xiaomi е најпродаван 3-4та година во Кина, Индија, Малезија, ги симнаа од трон и Apple и Samsung во овие региони,
тоа е огромен пазар

Последно уредено:
@jennny
не го слушај овој, земи си самсунг
само така ќе спиеш мирно
кинески телефон, бегај од такви ѓубриња

^
Јес јес.
(иди бе лечи се, или боље,
иди читај малце што е добро а што не, 2016.год сме не биди искомплексиран ко секој втор Македонец... Дома 90% од работите ти се made in China... Deal with it)

Темава е - "Потребна ви е помош..."
А не иди Купи Самсунг зашто е Самсунг.

(да беше добар уредот за парите ќе се согласев)
...

Не ме слушај мене ;)

(Самсунг РулЗ, затоа ја повлекоа цела Ноте 7 серија зашто батеријата им експлодира)

Кинези нечинат,
ах стереотип Македонштина.

На крај краева секој со својот мозок.

Последно уредено:
Имат некој искуство со рекламација на телефон во АМЦ? 3 пати го пуштив на сервис, телефонов забегвит сам си стегат лајкој и слично, тие таму само го ресетирет и викет дека е во ред, а телефонов е срање, уште е под гаранција и сакам да ми го заменет само знам дека се копилина и дека шансите за то се сигурно мали. Иначе се работит за ASUS Zenphone 2 LASER ZE500KL, и тие ми рекоја као демек фабричка мана му било на сите телефони, и демек сеа излегол нов софтвер на кој шо работел нормално, и за тоа чекав точно 30 дена на сервис и сега кога го зедов телефонов е исти со истите срања шо ги праеше и предходно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom