Џ
Џонтра Волта
Гостин
Значи не му биле доволни 2та дела па морал да се изглупира уште еднаш.2ta filmovi zaedno, gi gledas ko eden
unique experience![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи не му биле доволни 2та дела па морал да се изглупира уште еднаш.2ta filmovi zaedno, gi gledas ko eden
unique experience![]()
Не сакам да пишувам овде, си ги чувам коментарите за во 5X темата. Преубав! Мојот прв од Долан, но дефинитивно ќе го следам режисеров.@Zlatikevichius добар Mommy a?![]()
Не бе озбилно, ич не ми се свиѓаат Кил Бил-овците. Безпотребно трошење на време и пари. Зашто снимил таков филм?Џонтра заебаваш а? Само пази, на "ти" сме со Хатори Ханзо, еден вибер му праќам и одма почиња меч да ми прави
Филмот си е одличен, напнат и на моменти смешен. Како тоа си трчкаат наоколу жити се? Јас разбирам да не ти се допаѓа некој филм, ама оценка 1 е малку претерано.многу интересен филм, си играат детективи во една куќа, си трчкаат наоколу
правен е според board game со исто име, ама мене филмот ми делуваше ептен несериозно и многу лигаво
а и постојано се повторува
добро можеби 1 е преостро, но филмот добро почна за во втора половина да се претвори во безвезална детска играФилмот си е одличен, напнат и на моменти смешен. Како тоа си трчкаат наоколу жити се? Јас разбирам да не ти се допаѓа некој филм, ама оценка 1 е малку претерано.![]()
Србите го предложиле овој за Оскар:Хрватскиот филм Ustav Republike Hrvatske, кој е и во македонска ко-продукција, ја доби главната награда во Монтреал! Небојша Глоговац во улога на транвестит, а нашата Јелена Јованова глуми во споредна улога. Делува навистина одлично, премиерата ќе ја има кај нас на Синедејс најверојатно.
Исто уште еден потенцијален хрватски, S one strane, добитникот во Пула, воедно и хрватски кандидат за Оскар годинава.
Кога веќе почнав, ќе продолжам. Друг хрватски чија премиера имаше деновиве во Венеција е филмот Ne gledaj mi u pijat, доста позитивни критики пристигнаа од филмофилите.
Од српските потенцијали го издвојувам Dobra žena, кој беше премиерно прикажан во јануари на Санденс. Веројатно и овој како и претходните би требало да ги видиме или на Синедејс или на КиноНова.
Веројатно, Лазар, Три дена во септември или Џган. Според мене Три дена во септември е најидеален кандидат.Нашиве појма немам до кај се со изборот. Кажаа само дека имало 3 кандидати од кои ќе бирале, ама кои се пријавените филмови, Бог знае.
И јас мислам дека може да е Три дена во септември или Џган. За Лазар не сум сигурен дали е eligible. Нели имаше премиера лани на Манаки? Или се лажам? Ако е така, тогаш мислам дека не може да е во конкуренција (филмовите треба да имаат премиера од 01.10.2015 до 30.09.2016 во земјата од која се предложени, а Манаки филмскиот фестивал се одржа во септември 2015).Веројатно, Лазар, Три дена во септември или Џган. Според мене Три дена во септември е најидеален кандидат.
Лазар беше првен прикажан во јули или август во Пула, ама ако викаш дека македонската премиера е битна, да, тогаш можеби не е валиден за Оскар. Ослободување на Скопје премиера исто ќе има премиера во сабота, и тој не би бил валиден.И јас мислам дека може да е Три дена во септември или Џган. За Лазар не сум сигурен дали е eligible. Нели имаше премиера лани на Манаки? Или се лажам? Ако е така, тогаш мислам дека не може да е во конкуренција (филмовите треба да имаат премиера од 01.10.2015 до 30.09.2016 во земјата од која се предложени, а Манаки филмскиот фестивал се одржа во септември 2015).
Не, тој и Златна петорка може, зашто имаат премиери пред 30.09. Ама само 3 се кандидати.[DOUBLEPOST=1473247155][/DOUBLEPOST]Можеби и затоа сѐ уште нема никакво соопштение од ДФПМ - сигурно ги чекаат премиерите на овие два или на еден од нив. Крајниот рок за поднесување предлог филм до АМПАС е 03.10.2016.Лазар беше првен прикажан во јули или август во Пула, ама ако викаш дека македонската премиера е битна, да, тогаш можеби не е валиден за Оскар. Ослободување на Скопје премиера исто ќе има премиера во сабота, и тој не би бил валиден.
Пушти си го одново, тешко да ти погодат филм на тебе.Предлог некоја романтична драма .До сега немам многу вакви филмови гледано ,но по предлогот од член на форумов пред 3 месеци го гледав The notebook .Баш ми се допадна филмот .Нешто во ваков стил ако има некој да предложи нешто ?Исто така ми се гледани The best of me ,before we go , и слични кои не ми текнуваат во моментов.