US Open 2016 (29.08 - 11.09.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кoј ќе oсвoи?

• Вкупно гласачи
    41
  • Гласањето е завршено на .
Rafa si e sam kriv. Se sto bese potrebno dobi, imase 4-3 (30 0) i servis vo 5 set koga idiotski go zagubi istiot gem. Vo sledniot gem imase i brejk topka na koja producira mnogu los udar, nesiguren udar i nova greska. Stabilno odigra na 4-5 i 5-6... mozebi so mala pomos od Pouille. Potoa vo tajbrejkot dobi poklon za 1-0, a istiot go vrati pri rezultat 1-1 za tret minibrejk vo tajbrejkot. Se e okej, ama posle 3 spaseni vrzani mec topki i otvoren poen so golema inicijativa, tolku naivno promasen forhend.... boli toa, sledniot poen na 4tata mec topka samo se pimplase i jebiga... pogodi Pouille iako mislam deka Rafa morase da odi po taa topka i deka bese dostizna.. sepak mecot od okolu 5 saati se svedi na mizerni 2 poeni razlika ---> Thanks to stupid American rules i nivniot mocan tajbrejk vo odlucuvacki set.
Druga rabota, winnerot na Pouille za 3 1 na nadvoresen del od linija vo TB, a nekolku poeni podocna Rafa identicen udar isprati vo aut za 3mm .
Tezinata na ovoj poraz e mnogu pogolema zatoa sto Rafa prikaza mnogu dobra igra na US Open 2016, a i faktot deka sleden protivnik ke mu bese Monfils vo cetvrtfinaleto. Novak i Marej ne se to to posle Roland Garros i steta sto ne uspea da odi ponatamu i pokaze sto vsusnost moze.
Jebiga, ne bese denot za da pobedi , Pouille definitivno zasluzi posle tolkava borba, a interesno e sto se provlece i vo prethodnite rundi. Vo 5 seta go pobedi Agut, a pred toa maka macese i so Chuidinelli koga gubese so neverojatni 6-3 6-4 *5-4 (15-0) vo prvoto kolo i sepak uspea da napravi presvrt.

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Не знам од каде дека јас сум го омаловажувал Пуј, али добро. Прашај неколку членови што ме прашуваа да го играат Надал на спортска 3-0 да тепал што им викав. Нормално, не очекував да изгуби, али не ми е нешто пресензационално ова. Пуј е добар играч, веќе е топ 20, има неколку одлични победи, 2 пати Ферер, Гаске, Тием, Делпо на Вимблдон... Не е заебанција братот. Е сега околу Рафа. Човекот 2 месеци немаше пипнато рекет во раката поради зглобот, отиде на ОИ со незалечен зглоб, така да не знам кој од Рафа очекувал да го освои Слемов и слично, можда некој што не разбира ништо. Му треба време додека да фати вистинска форма, па сам знаеш на земјата колку осцилираше оваа година и какви мечеви преживуваше. Околу форхендите, тоа е ствар на самодоверба што се надевам ќе ја реши во брзо време затоа што веќе неколку меча губи на овој начин.

Не ми е јасно зошто не идеше на дупли брејк во петтиот сет, Пуј статираше и беше на работ на пропаста.
Muabetot beshe neshto okolu kvalitetot na nekoj turnir,mislam Wimby beshe,i ti komentirashe neshto omalovazuvacki za pobedite na Puil.Ne e bitno. Za Rafa,ne e do samodoverbata kaj forhendot,tuku nemoznosta da igra pocesto na forhend so izvlekuvanje vo rikverc ,toa go pishav i porano.Ima prosechen behend, porano ne dozvoluvashe tolku da mu go eksponiraat behendot ,sega e nemokjen.Tvrdam deka slem povekje ne osvojuva,duri mislam deka osven na RG,deka nema da dojde ni do finale.A i za RG,shansi za finale mislam deka ima ushte idnata godina,oti posle 32 godini i so negoviot defanziven stil na igra i prosechen behend i servis, mission imposible

Muabetot beshe neshto okolu kvalitetot na nekoj turnir,mislam Wimby beshe,i ti komentirashe neshto omalovazuvacki za pobedite na Puil.Ne e bitno. Za Rafa,ne e do samodoverbata kaj forhendot,tuku nemoznosta da igra pocesto na forhend so izvlekuvanje vo rikverc ,toa go pishav i porano.Ima prosechen behend, porano ne dozvoluvashe tolku da mu go eksponiraat behendot ,sega e nemokjen.Tvrdam deka slem povekje ne osvojuva,duri mislam deka osven na RG,deka nema da dojde ni do finale.A i za RG,shansi za finale mislam deka ima ushte idnata godina,oti posle 32 godini i so negoviot defanziven stil na igra i prosechen behend i servis, mission imposible
Па Надал моментално го игра најдобриот бекенд, не знам што гледаш ти најискрено. Баш и Муратоглу завчера имаше експертиза околу тоа, колку само му е подобар бекендот сезонава во однос на порано. Проблем е форхендот, се слагам, ама има улога и повредата на зглобот, самодовербата, а секако и движењето.

Па Надал моментално го игра најдобриот бекенд, не знам што гледаш ти најискрено. Баш и Муратоглу завчера имаше експертиза околу тоа, колку само му е подобар бекендот сезонава во однос на порано. Проблем е форхендот, се слагам, ама има улога и повредата на зглобот, самодовербата, а секако и движењето.
znam shto gledam ,Stef, za negovi standardi mozebi igra posaglam so behend,ne slajsa tolku mnogu,ama ne e udar so koj ke prevzeme inicijativa vo razmenite, pak e samo voglavnom bezopasni dijagonali i prefrlanja na topcheto. Ne mu e rozova idninata,posebno ako padne ushte nekoe mesto na listata,se potezok zdreb ke ima, ushte vo chetvrtfinale ke naletuva na najdobrite

Надал бе, надал... ахх ми се плаче. најпоштено.

Се најдобро за Пули, заслужено.

и да ... ова е тотална глупост на слем да играт тајбрејк на 5ти сет, бог да чува и да брани.

Страшен Ноле, мора по титула овде, едноставно никој не е на тоа ниво моментално. Едина енигма е што не знаеме како би реагирал на подолг меч, односно како ќе реагира неговото рамо и зглоб. Али формата е тука, страшно игра.

Страшен меч! Ми се допаѓа говорот на телото на Рафа после 1-2 во сетови, во ниту еден момент не падна и не се откажа.

Сега го има мечот во свои раце, не смее да го испушти ова.
giphy.gif

Јбм ти "nick" ако мислиш дека човекот од аватарот не може да се врати од 2-1.

Ма тури ми кур на никот... Надал има некој нерешлив ментален проблем шо го прати веќе трета година и за него би било боље што побрзо да се пензионира,пошо вака само ќе му падне процентот на победи.На последниве 5 грендслеми кај шо играше не помина 4 коло (јес да предаде на еден од тие,ама изгуби од ѕверови како Фоњини и Вердаско),шо значи ако стигне до 1/4 финале во иднина за него ќе биде еднакво на титула.

Ма тури ми кур на никот... Надал има некој нерешлив ментален проблем шо го прати веќе трета година и за него би било боље што побрзо да се пензионира,пошо вака само ќе му падне процентот на победи.На последниве 5 грендслеми кај шо играше не помина 4 коло (јес да предаде на еден од тие,ама изгуби од ѕверови како Фоњини и Вердаско),шо значи ако стигне до 1/4 финале во иднина за него ќе биде еднакво на титула.
Тоа со психата го дупи секој слем. Лани со Фоњини на УС од 2-0 и 3-1 во третиот изгуби.
На АО годинава од 2-1 со Вердаско изгуби. РГ се откажа, Вимблдон не игра, УС пак добиен меч 4-3 30-0 утепан Пуиљ и пак успеа да заебе работа. Страшно

Абе изгледа повредата го јебе него, хехе.
Првите три меча убедлив, сеа со Пуи наеднаш повредата во преден план или во глобала и таа е спомената за поразот, дрн дрн јариња.
Мора и самите фанови негови да разберете дека Надал не е на тоа ниво на кое што беше претходно, колку и да сакате да гледате поинаку тешко дека во догледно време може да се подобри тоа, а и ако се подобри колку ќе е погоре од ова е знак прашалник.

Абе изгледа повредата го јебе него, хехе.
Првите три меча убедлив, сеа со Пуи наеднаш повредата во преден план или во глобала и таа е спомената за поразот, дрн дрн јариња.
Мора и самите фанови негови да разберете дека Надал не е на тоа ниво на кое што беше претходно, колку и да сакате да гледате поинаку тешко дека во догледно време може да се подобри тоа, а и ако се подобри колку ќе е погоре од ова е знак прашалник.
Кај е спомната повредата? Да не се помеша со поразите на Новак?

Добро ако го рачунаш Стефан ко официјален став на Рафа или на некој од неговиот тим тогаш оправдано :D
Па ја не ни зборев за стаф на Рафа или на чичко му.
Зборев конкретно за овој пораз на Рафа и коментарите тука на форумот.
Да изгубеше Новак во случајот, имаш до сеа до 21 страна да се тераа сеири и да се плука по фановите како секогаш се вадат на повреда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom