Кучиња (грижа, општи дискусии)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.626
Знаете од кај може да најдам од тие ултрасоничните огрлици против лаење во најбрз можен рок?

Член од
18 август 2015
Мислења
25
Поени од реакции
0
Prasanje za poiskusnite "kuckari" dali ova e normalno:Me nemase za vikend a kuckata nekako uspeala cela glava da ja pokrlezi.Okolu oci,na krajot na uvoto,nacickani edni do drugi,mali,se gleda deka uste ne pocnale da se "zurkaat".Denes otidov na vet mislejki deka profesionalno kje gi otstrani a toj go napravi i mi go rece slednovo"Po celo telo,od glava,grb i kaj opas i stavi nekoja ampula,mi kaza bila najkvalitetna i deka za 48 casa kje padnale krlezite sami.Dali taka treba ili treba da pravam nesto drugo?!A tolku ja pazam i pak se sto moze kje zakace,neverojatno,niti ja setam po trevnati povrsini,niti ja pustam so drugi kucinja.Dali e mozno od preku ograda toa dzukcite da ja "zarazile' so krlezi,plus pozadi kukjicka pocnale i po zid da lazat i dali e mozno da presle kaj mene u dvor preku trevnatata povrsina do mojot dvor?

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Член од
31 август 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
има ли некој амерички булдог мажјак за парење ??? итноо

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Има некој на форумов што се бави со дресура на кучиња ?
Веројатно не,ама најди го на ФБ Riste Giovski и пиши му,мислам дека околу 300 евра беше со негова храна,цел месец дресура.Така нешто беше,да не грешам јас прашај го

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Имам малиноа женка 5 месеци стара, едното уво и се исправи, другото го исправа од време на време ама кога е опуштена и клапнува. Дали треба нешто да се интервенира или со тек на време ќе го исправи?

Sent from my A8 using Tapatalk

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Имам малиноа женка 5 месеци стара, едното уво и се исправи, другото го исправа од време на време ама кога е опуштена и клапнува. Дали треба нешто да се интервенира или со тек на време ќе го исправи?

калциум му даваш ли,каква храна јаде ?

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
калциум му даваш ли,каква храна јаде ?
Не му давам калциум.
Jаде варен ослич, варени јајца, интегрален леб, по малце сува храна и телешко месо од конзерва. Понекогаш добива пилешки коски, малце ориз и слично.

Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131

Имаш ли искуство со кучиња? Може пребрз заклучок од мене, ама по прашањево ми личи дека немаш баш..... Ако немаш искуство, проблемов со увото ќе ти биде банален кога ќе се соочиш со вистинските проблеми со малиноата.
Не е тоа куче, тоа е машина! Ако не го воспиташ како што треба, може сериозни проблеми да ти направи, почнувајќи од агресија и слично

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Имаш ли искуство со кучиња? Може пребрз заклучок од мене, ама по прашањево ми личи дека немаш баш..... Ако немаш искуство, проблемов со увото ќе ти биде банален кога ќе се соочиш со вистинските проблеми со малиноата.
Не е тоа куче, тоа е машина! Ако не го воспиташ како што треба, може сериозни проблеми да ти направи, почнувајќи од агресија и слично
Во право си, немам некое искуство. Имам чувано средна пудлица 16 години, ама таа кротка беше, бајче, никакво воспитување не требаше.

"Проблемите" со малиноата почнаа од прв ден, уште не можеше да стои убаво на нозе а гризеше све што ќе види :D. Неуморна е и сега, ама ja воспитувам полека, ја држам под контрола. Мила е многу, нема никаква агресија покажано до сега ни кон кучиња ни кон луѓе, само е многу енергична и све што прави го прави со голем интензитет - скока, гребе, истура чинии, фрла предмети во воздух итн :). Ja шетам 2 пати во денот по саат време и еднаш кратко по 15-20-тина минути и плус игри низ денот како влечење, борење итн..

Значи не ми е тоа толку проблематично, очекував така да биде со малиноа, ама увово што и‘ клапнува ме нервира многу.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Ne e sosema zavrsena so smenata na zabite, tuka seuste "trosi" kalcium taka da, daj i uste malku vreme, bi trebalo da go ispravi uvoto sama. Do kaj 6 meseci bi trebala da zarsi so promena na seto zabalo. Mene mi se cini deka nemas nikakov problem so malinoata, stom od sega ja zanimavas so dolgi prosetki i igranje. Probaj da ja zanimavas i so igracki vo koi mozes da stavis hrana, namesto obrokot dai go davas cel naednas vo cinija, stavi go vo nekolku igracki i rasfrlaj gi niz dvorot, za da moze da di bara i da se zanimava so niv podolgo vreme. Toa moze da i pomogne da ne se fokusira na rasturanje koga i e dosadno. Malinoite se strasno pametni,pa treba da i napravis i malku mentalna stimulacija, daj i da resava zagatki :)

Kajgana Shop

На врв Bottom