Олимпија
Македонија во срцето!!!
- Член од
- 26 март 2008
- Мислења
- 5.624
- Поени од реакции
- 9.146
1.Дечкото додека сам не сфати дали му треба факултет или не, ти и неговата фамилија џабе ќе везете.Така да ако сакаш интелектуалц за дечко, барај си друг или па прифати го сегашниот дечко таков каков што е - БЕЗ ИНТЕРЕС ЗА ФАКУЛТЕТОТ. btw од кога факултетот ја прави врската прекрасна?:uvo:HeLoO !!! Ве молам за хелп..во врска сум 1 година,се е супер и ОК среќни сме и двајцата...тој е секогаш тука за мене,ме сака и почитува искрено,но има еден проблем( можеби е малку глупаво) но тој воопшто не сака да зборува на тема факултет и се што е поврзано за него...1 година сме двајцата но во различни факултети...тој оди колку за да оди а не да учи,скоро ништо нема положено и воопшто не сака да ме ислуша кога ќе му кажувам за мене.што се случва на факс,што имам за полагање,како професорите и ред др работи поврзани за факултетот...постојано се потскаруваме за тоа...јас искрено го сакам и му кажувам да учи барем да ја има дипломата...бидејќи сакам тој што е со мене да ме разбира како ми е ( бидејќи студирам во др град,за 1 час стигнувам од факс до дома) и да биде интелектуалец но ништо...исто така е и мн љубоморен кога се работи за моите колеги со кои се дружам...не сака да контактирам со нив бидејќи можеби ќе сум го оставела заради нив....
2.За болдот, седни и кажи му на дечко ти дека тоа што имаш колеги до факс или пријатели, не треба да го плаши него дека ќе го оставиш исто како што и ти не би се плашела дека ќе те остави за неговите колешки/другарки.
Објасни му што чувствуваш кон него и наместо да му трубиш за факултет, покажи му љубов. Ако продолжи да те напнува да не контактираш со колегите, пријателите и неговата љубомора стане се поголема тогаш кажи му пријатно на таквиот дечко. :wink:
3.Сигурна си дека тој со факултетска диплома ќе те сака повеќе отколку оној без диплома?:raz: