Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање е на која тема... дали да се има односи, или како да се заштитат од несакана бременост? Има разлика, и тоа голема :)

А тоа дека абортирало девојче од 13 години no comment, чоек да незнај шо да кажи... освен децава се повеќе аздисуваат!

Не прават муабет за тоа како да се заштитат, туку едната и се „пожали“ на другата дека дечкото сакал таа да била невина, а таа му рекла да си нејде некоја од 5то одд. кратко и јасно.
Децава не аздисуваат, родителиве ко да гледаат како да се куртулат. Децата не се криви, препуштени се буквално сами на себе, кое како знае така нека се снаоѓа.

Aбе кажав јас и пак ке кажам денеска младината е многу напредна...спијат уште на 15 години и утре оф леле мамо што ке правам,а може да постои ризик љубовникот и да ја избегне одговорноста и да не ја земе доколку одлучи да не ја прекине бременоста и да каже којзнае од кого ти е детето,нели е така.
Ке зборуват....така е тоа,има некои кои воопшто не се блиски со родителите,и не им кажуваат ама баш ништо и утре кога ке им дојде јајцето на гз ке кажат цела историја за врската само за да се спасат од тоа што ги чека.:toe:

Не прават муабет за тоа како да се заштитат, туку едната и се „пожали“ на другата дека дечкото сакал таа да била невина, а таа му рекла да си нејде некоја од 5то одд. кратко и јасно.
Децава не аздисуваат, родителиве ко да гледаат како да се куртулат. Децата не се криви, препуштени се буквално сами на себе, кое како знае така нека се снаоѓа.

Еј, сепак не се е до домашното воспитување и влијанието на околината (другари/ки, телевизија)... Има и нешто во свеста на единката што некогаш треба да проработи и со ладна глава да се донесе некоја одлука т.е. да не аздисува. Патем, треба да се знаат последиците од неа и негативнит ефекти па да се стави на кантар сето тоа за да се процени што е најпаметно. И џабе ти се 1785454437843874387 совети, додека не смислиш со своја глава што ќе правиш или додека не си осетиш на сопствена кожа, никој неможе да ти покаже што би било кога би било...

А кога некој/а ќе можи тоа да го направи да размисли барем 3 пати пред да делува, автоматски (според моите критериуми) се смета за зрела и стабилна личност.

Кога сме кај домашното воспитување мое мислење е... денешните родителите се израснати во друго општество во кое важеа други норми и стандарди, табу теми и најразлични ограничувања. Човек што израснал во такво општество тешко може да ги разбере и свати промените кои што дојдоа од запад. Па одтаму и родителите се збунети и кратко кажано незнаат што и како да прават со своите деца....

Дечки јас имам 18години. Заедно сме со дечкото 4 месеци.. Супер ни е само многу е тврдоглав и за ситници се лути. И многу е посесивен. И двајцата сакаме да имаме односи.. Ама мене ми е страв од последиците. Што ако после се из*беме и ме остави?!? Што да правааам? Невина сум и не знам дали тој е правиот. А сакам да имаме односи. :kesa:
Еби го! И да не е правиот ќе те истренира за наредниот .

Aбе ако е таков,ти не заслужуваш такво однесување.Не си парталче најдена на патот и да се однесува како сака...
А во врска со сексот...не избрзувај ако не си сигурна толку,ама и ако чекаш да не му дадеш пак постои ризик да те остави...зошто после може да се зезнеш и тоа гадно а назад вракање нема да има...

Со срека:smir:

Брејј посесивноста ја направивте чума на 21 век. Аман бе, демек не сте биле сите некој период такви? Па сите се посесивни љубоморни до некоја мера, и не е ништо ново или ,,бегај дур не си заглавила,,.
Може си има право детето, може хероинава се фрцка многу по миничи пред другари хахах

Брејј посесивноста ја направивте чума на 21 век. Аман бе, демек не сте биле сите некој период такви? Па сите се посесивни љубоморни до некоја мера, и не е ништо ново или ,,бегај дур не си заглавила,,.
Може си има право детето, може хероинава се фрцка многу по миничи пред другари хахах
Ќути, ко да само тој кур ќе и влезе во животов.

Па, тоа што не сме се начекувале во ходници и не сме правеле што ќе ни текне или што ни е во гаќите, кога било време за тоа, е причина што тоа истото го правиме на постари години. Овие дечки имаат шанса тоа да го направат кога им е времето и кога тоа е нормално.

Поздрав, Вилинке, со цел респект.

Нема да дадам коментар на ова

--- надополнето ---

Дечки јас имам 18години. Заедно сме со дечкото 4 месеци.. Супер ни е само многу е тврдоглав и за ситници се лути. И многу е посесивен. И двајцата сакаме да имаме односи.. Ама мене ми е страв од последиците. Што ако после се из*беме и ме остави?!? Што да правааам? Невина сум и не знам дали тој е правиот. А сакам да имаме односи. :kesa:

Хероинче,

Прај како што срцето и долната ти сакаат .... имај односи .... нема да те откачи ... јас така мислам ... уживај во моментот / периодот

Ова што го кажавте не се совети!
Ѕирнете го насловот!
Ако не знаете да дадете совет, не пишувајте ништо, оти вака сите дознаваме дека немате грам памет :toe:
pa ne moze site kako tebe da bideme pametni, toa bese mala sala,oti kako i da bide ako ne se soglasuvaat ce go izgube treba da misle kako ce go ostave a ne kako ce ima seks

така е нема само тој к*р да и влезе во зивотот дарем јас така имам свое мисленје.ако не му дава мозе да го изгубе и ако и даде пак мозе да го изгубе вака ако не си се соглауваат нема потреба да зе губе време со него има како на пример мене сингл кој мозе да и испадне во пресрет а и до дечко и е не знае како кога е запалена да ја легне а не да ја оладува освен во случај да е позарникар.овој свет е интересен
земјата е округла а лугето на секое ќоше се е*ат
пи***та е влазна ама не рагосува
Дечко шо уствари сакаше да кажеш?

znaci vaka pred da mi dojde imam znaci me bolat gradite i jajnicite dali edna nedela pred da ti dojde ako zabremenis ke gi izgubis tie znaci i ne ti moze da ti dojde ???

znaci vaka pred da mi dojde imam znaci me bolat gradite i jajnicite dali edna nedela pred da ti dojde ako zabremenis ke gi izgubis tie znaci i ne ti moze da ti dojde ???

Ми се чини дека нема да ги имаш тие симптоми, туку други, т.е. истоштеност, апетит, итн... Не сум некој преголем експерт, па се надевам дека некој од поискусните ќе ти објасни подобро :smir:

Инаку, јас мислам дека независно кога и да забремениш, ќе се сменат симптомите. Повторно, поискусен некој треба да се праша.

Значи дека ништо не значи.

Прв симптом-имаш болки како за да ти дојде менструација,мислиш во секој момент ке ти дојде,а пак нема ништо:jaj:Значи може да ги имаш симптомите а пак да не добиеш
Втор симптом-вртогавица,гадење,повраќање.
Трет симптом-одбивност према омиленото јадење,гадење од омилениот парфем...доцнење на циклусот еден месец е знак дека нешто се случува.

Користете кондоми:smir:

сакав да прашам, женсками минатиот месец доби на 22ри а предтоа добиваше околу 1ви, овој месец можно е да добие пак на 1ви ?!? :S значи редовно и беше на 1ви (околу први +/-2 дена), ме интересира дали треба да добие на 1ви +/-2 или до сега би требала да добие ?

сакав да прашам, женсками минатиот месец доби на 22ри а предтоа добиваше околу 1ви, овој месец можно е да добие пак на 1ви ?!? :S значи редовно и беше на 1ви (околу први +/-2 дена), ме интересира дали треба да добие на 1ви +/-2 или до сега би требала да добие ?

Нема врска тоа што циклусот и доцнел неколку дена или поточно 3 недели. Некои имаат циклус на 28 дена некои на 30 дена тоа зависи од куп работи. Никој не може да ти каже кога точно ќе има повторно циклус, сама треба да знае, нејзин организам е. Ама ако мислите дека можеби е бремена тогаш купете си тест за бременост од аптека или за да бидете посигурни на лекар нека си провери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom