Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
7885/2015. Vo prviot red a vo vtoriot red 87/2016 toa e toa otvara[DOUBLEPOST=1472645824][/DOUBLEPOST]

7885/2015. Vo prviot red a vo vtoriot red 87/2016 toa e toa otvara
не друже..не ми отвара..Липсат дани..така ми пишува..ако кај тебе отвара дај кажи ми го статусот :)[DOUBLEPOST=1472723101][/DOUBLEPOST]
@vlado007 nemoze dava lipsvat dani, najubavo kako sto pisa eden clen da se javi vo ambasada, najverojatno lapnale nekoja brojka koga mu pisuvale na livceto...
не одев преку амбасада туту дирекно во Софија во правосудие.

Член од
14 октомври 2015
Мислења
43
Поени од реакции
24
може ли некој да објасни што е разликата дали се иде преку софија или преку амбасада , колку се чека , и дали може да се избади происход во софија а да се оди на интервју преку амбасада, знам дека преку амбасада за интервју се закажува за неколку дена, а во софија закажуваат за скоро една година??????????????????????
Да во Совија една година, а во амбасада не за три дена, повекје за 4 месеци му испагја муабетот, ама секако е побрзо.[DOUBLEPOST=1472724052][/DOUBLEPOST]
може ли некој да објасни што е разликата дали се иде преку софија или преку амбасада , колку се чека , и дали може да се избади происход во софија а да се оди на интервју преку амбасада, знам дека преку амбасада за интервју се закажува за неколку дена, а во софија закажуваат за скоро една година??????????????????????
Да во Софија една година, а во амбасада не за три дена, повекје за 4 месеци му испагја муабетот, ама секако е побрзо.

Член од
7 ноември 2015
Мислења
40
Поени од реакции
27
Мoмче aкo 2013 си бил нa интервју според пoдaтoците oд твoјoт прoфил a член си oд 2015 имaш 19 гoдини..тoгaш 2013 си имaл 17. Кoгa успеа дa земеш прoисхoд,интервју,дoпoлнителни дoкумент. Ај дa си сo рoдител мoже aмa сaмo сo пoтврдa плус малолетен. Спoред зaкoн не мoже малолетен дa се кaндидирa зa грaждaнствo oсвен сo рoдител. Реклaмa не е пoтребнa
Drugar kakva reklama koga sakas vo sekoe vreme moze da se vidime oci vo oci i ti ke go proveris mojot broj i plus jas ke ti dadam sliki od potvrdata od Petar kolev pred da ja predadam jas licno ja slikav vo sofija, ne pravi nepotrebni tenziii zasto imam dva primeri na moi prijateli i na drugar majka bea na finalen pregled bez nikakov dokument dobija ukazi, vidi gi moite prethodni postovi 9 meseci i poveke pisam deka sum samo so potvrda od petar, ako ne veruvas i toa ke go vides, kako so trgnala rabotava site ke dobieme pasosi samo srecno na sitee nas so cekame

Последно уредено:
Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Mojot roditel go podigna ukazot vo ambasada i zajavi adresa tamo, e sega dali mozam jas so ukazot negov da odam vo sofija i da go prijavam za adresa i maticen broj ili ke mora toj licno da odi? Ima li nekoj so takvo iskustvo?

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Здраво на сите, нов сум на форумов.

Хмм, го читам топиков веке некое време, па имам некои прашања. Поднесов документи за произход преку амбасада на 2 Јуни, па кога ги прашав за колку време ке биде готов, ми рекоа да се јавам во амбасада во Декември, а следејки ги муабетите тука, повекето од вас споменуваат само некои 3 месеца за земање на произход, а не 7. Освен тоа, гледам дека некои од вас имаат бројчиња преку кои го следите процесот на интернет на страната на ДАБЧ. http://www.aba.government.bg/?legal=7

Од каде го добивте тоа бројче? Мене преку амбасада ми дадоа само ливче на кое пишуваше дека сум платил 65 евра, ништо друго. Можеби ова бројче го добиваат само тие што поднесуваат директно во Софија?

Во врска со гражданство, гледам дека интервјуто го закажувате посебно? Во кој дел од постапката го закажувате? Пред да подадете документи за гражданство, или после?

И дали може да се закаже термин за следната постапка (Интервју или понесување документи за гражданство, што и да е), без да имам готов произход? Земајки во предвид дека произход ке земам во Декември, терминот ке ми го закажат којзнае кога во 2017, а самиот термин за произход ми беше закажан во Јануари за во Јуни оваа година.

Ви благодарам.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161

Хмм, го читам топиков веке некое време, па имам некои прашања. Поднесов документи за произход преку амбасада на 2 Јуни, па кога ги прашав за колку време ке биде готов, ми рекоа да се јавам во амбасада во Декември, а следејки ги муабетите тука, повекето од вас споменуваат само некои 3 месеца за земање на произход, а не 7. Освен тоа, гледам дека некои од вас имаат бројчиња преку кои го следите процесот на интернет на страната на ДАБЧ. http://www.aba.government.bg/?legal=7

Од каде го добивте тоа бројче? Мене преку амбасада ми дадоа само ливче на кое пишуваше дека сум платил 65 евра, ништо друго. Можеби ова бројче го добиваат само тие што поднесуваат директно во Софија?

Во врска со гражданство, гледам дека интервјуто го закажувате посебно? Во кој дел од постапката го закажувате? Пред да подадете документи за гражданство, или после?

И дали може да се закаже термин за следната постапка (Интервју или понесување документи за гражданство, што и да е), без да имам готов произход? Земајки во предвид дека произход ке земам во Декември, терминот ке ми го закажат којзнае кога во 2017, а самиот термин за произход ми беше закажан во Јануари за во Јуни оваа година.

Ви благодарам.
Treba da se javis vo dabc i ke ti go dadat brojot za sledenje. Preku ambasada se ceka poveke zosto dokumentite odat preku diplomatska posta i jas isto cekav kako tebe sto ti rekle :)[DOUBLEPOST=1472737947][/DOUBLEPOST]

Ви благодарам.
Treba da se javis vo dabc i ke ti go dadat brojot za sledenje. Preku ambasada se ceka poveke zosto dokumentite odat preku diplomatska posta i jas isto cekav kako tebe sto ti rekle :)

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Treba da se javis vo dabc i ke ti go dadat brojot za sledenje. Preku ambasada se ceka poveke zosto dokumentite odat preku diplomatska posta i jas isto cekav kako tebe sto ti rekle :)
Веројатно требаше да одам до Софија ама сега е ту лејт. На кој број се јави и што те прашуваа пред да ти го дадат бројчето?

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Aaaa preku ambasada e poinaku ima pbjasneto na sajtot
Da spodelam, pVcera mi se promeni statusot od dopolnitelna na finalen pregled inaku sum od 2013 broj 122xx i sum samo so potvrda od Petar Kolev.
Uste 100 brojcinja ako idat po red znaci narednata nedela bi trebalo da ima promeni na status
ne idat po ret zas to nie sem 57.. i nema promena[DOUBLEPOST=1472719905][/DOUBLEPOST]
ne idat po ret zas to nie sem 57.. i nema prom

ne idat po ret zas to nie sem 57.. i nema promena[DOUBLEPOST=1472719905][/DOUBLEPOST]
ne idat po ret zas to nie sem 57.. i nema promena
Mora da si pravime apdejt na mislite

Член од
26 јануари 2016
Мислења
67
Поени од реакции
73
Dali so molba moze da se vratat prekrateni od 2013 (so bkk potvrda) Lazar gi upatuval kaj adv. Rosen i Hristo vo Sofija. A i samiot tvrdese deka od 1vi septemvri kje bile vrateni site, no kaj mene seuste e ist statusot (prekratena prepiska)
Dali nekoj znae do kade e so taa tuzbata so tuzese Lazar?

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Веројатно требаше да одам до Софија ама сега е ту лејт. На кој број се јави и што те прашуваа пред да ти го дадат бројчето?
00359 2 935 06 50 ke kazes deka si preku ambasada i podatoci od pasos i koj den si gi dal dokumentite[DOUBLEPOST=1472739610][/DOUBLEPOST]
00359 2 935 06 50 ke kazes deka si preku ambasada i podatoci od pasos i koj den si gi dal dokumentite

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom