Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Abe kazete tie sto ste preku ambasada go sk nekoj preveduvac ve molam.... kamelija ne ja biduva, asja ne raboti, dibrina e na odmor.....

Член од
16 јуни 2015
Мислења
52
Поени од реакции
60
jas sum preku bg konzulat bitola
17.06.2015 pocnavme procedura so sinot, na 15.04.2016 imavme intervju , pred edna nedela se javiv negovoto brojce e stasano a moeto mi rekoja da se javam po 2 nedeli.
sakam da kazam deka i so posrednik i preku ambasada vremeto za vadenje pasos e isto, i bas mislam deka preku ambasada odi pobrzo ( imam eden komsija podnese preku posrednik 05 ili 06 2015 i tocno proizhod zede za 2 meseci ama intervju mu zakazaa vo oktomvri 2017 e toa e jas mislam deka ke go imam pasosot pred nego :) daj boze

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
17.06.2015 pocnavme procedura so sinot, na 15.04.2016 imavme intervju , pred edna nedela se javiv negovoto brojce e stasano a moeto mi rekoja da se javam po 2 nedeli.
sakam da kazam deka i so posrednik i preku ambasada vremeto za vadenje pasos e isto, i bas mislam deka preku ambasada odi pobrzo ( imam eden komsija podnese preku posrednik 05 ili 06 2015 i tocno proizhod zede za 2 meseci ama intervju mu zakazaa vo oktomvri 2017 e toa e jas mislam deka ke go imam pasosot pred nego :) daj boze
Јас сега сакам да почнам процедура од по ново и најдобро и најбрзо ќе биде ако извадам произход од софија а понатаму за интервју и слично продолжам преку амкбасада, само незнам дали така можи?????????????????[DOUBLEPOST=1472676067][/DOUBLEPOST]
Јас сега сакам да почнам процедура од по ново и најдобро и најбрзо ќе биде ако извадам произход од софија а понатаму за интервју и слично продолжам преку амкбасада, само незнам дали така можи?????????????????

Член од
16 јуни 2015
Мислења
52
Поени од реакции
60
Јас сега сакам да почнам процедура од по ново и најдобро и најбрзо ќе биде ако извадам произход од софија а понатаму за интервју и слично продолжам преку амкбасада, само незнам дали така можи?????????????????[DOUBLEPOST=1472676067][/DOUBLEPOST]

Јас сега сакам да почнам процедура од по ново и најдобро и најбрзо ќе биде ако извадам произход од софија а понатаму за интервју и слично продолжам преку амкбасада, само незнам дали така можи?????????????????

jas mislam deka mozi ama ne sum sigurna najdobro da prasas vo ambasada

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Koga podavas za dopolnitelni dokumenti vo Sofija osven dokumenti i kartonce koga si vrsel intrvju treba li uste nesto da se potpolni nekoj formular ....Odam vo cetvrtok vo Sofija da predadam dop.dokument zatoa prasuvam
мислам да и МОЛБА да пополниш и гледај да е на балгарски кири..

Член од
15 октомври 2015
Мислења
82
Поени од реакции
50
Abe kazete tie sto ste preku ambasada go sk nekoj preveduvac ve molam.... kamelija ne ja biduva, asja ne raboti, dibrina e na odmor.....
Еј и мене ми требанпреведувач на 29 Сеп. Сум на интервју Добрина до кога е на одмор и ско имаш број пиши ми фала[DOUBLEPOST=1472681467][/DOUBLEPOST]
Еј и мене ми треба преведувач на 29 Сеп. Сум на интервју Добрина до кога е на одмор и ако имаш број пиши ми фала

Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Pereku sofija go izbegnuvas vremeto sto treba da pomine okolu isprakanje i primanje na diplomatska posta. Toa e razlikata. Znaci od prilika od 3 do 6 meseci poveke se ceka preku ambasada za razlika direkno vo sofija ako podneses, se drugo e isto.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Da spodelam, pVcera mi se promeni statusot od dopolnitelna na finalen pregled inaku sum od 2013 broj 122xx i sum samo so potvrda od Petar Kolev.
Мoмче aкo 2013 си бил нa интервју според пoдaтoците oд твoјoт прoфил a член си oд 2015 имaш 19 гoдини..тoгaш 2013 си имaл 17. Кoгa успеа дa земеш прoисхoд,интервју,дoпoлнителни дoкумент. Ај дa си сo рoдител мoже aмa сaмo сo пoтврдa плус малолетен. Спoред зaкoн не мoже малолетен дa се кaндидирa зa грaждaнствo oсвен сo рoдител. Реклaмa не е пoтребнa

S

Sukhoi-27

Гостин
Мoмче aкo 2013 си бил нa интервју според пoдaтoците oд твoјoт прoфил a член си oд 2015 имaш 19 гoдини..тoгaш 2013 си имaл 17. Кoгa успеа дa земеш прoисхoд,интервју,дoпoлнителни дoкумент. Ај дa си сo рoдител мoже aмa сaмo сo пoтврдa плус малолетен. Спoред зaкoн не мoже малолетен дa се кaндидирa зa грaждaнствo oсвен сo рoдител. Реклaмa не е пoтребнa
Им опадна бизнисот на посредниците.Не бираат средства да се вратат во игра.Лесна пара брзо се троши.Кај да е треба да почекаме.Ако имаат волја од министерството многу брзо ќе не прегледаат.Не сите имаат дополнителни документи.Еве да речеме дека имаат околу 20% однесено доп.док.што е оптимистичко предвидување.Од 10.000 апликанти тоа се 2000.Тоа може брзо да биде прегледано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom