Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Каде стои сензорот за притисок на гориво, и дали некој знае колку пари чини од прилика?
Се работи за Опел Астра ГТЦ 2005, 1.9.
Ги чекам овие од сервис веке цела недела да ми јават, али изгледа зафатени се, терав по нет гледам ценава варира од 40/50 па се до 120е. Со работна рака и компјутерско чистење би дошло околу 9000/10000 од прилика?

Здраво, имам проблем со фабричкото радио, не ми чита цедиња (може некогаш да му текне да го пушти после 20-30 пати пробување.) Да не знае некој како може да го средам проблемов (да не има некое ЦД чистач или сл.) ?Прашувам зашто несакам да го мењам радиото фабричко..
Инаку се работи за Мерцедес Е270 2001 год.

Peugeot 106 1.1 benzin

Пред две недели сменив масло и маслен филтер. Бев на одмор и на враќање ај си реков да видам маслото како е? Капка до две?! Ставив едно 2л и си дојдов. Колата лета нема проблем при вожња ама баш никаков. На одење просечна брзина 120km/h, А на враќање испод 100ка, ми беше страв да не се случи нешто? Мислење?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Peugeot 106 1.1 benzin

Пред две недели сменив масло и маслен филтер. Бев на одмор и на враќање ај си реков да видам маслото како е? Капка до две?! Ставив едно 2л и си дојдов. Колата лета нема проблем при вожња ама баш никаков. На одење просечна брзина 120km/h, А на враќање испод 100ка, ми беше страв да не се случи нешто? Мислење?

1. Koga se vrati dali ti imase potroseno ? Prvo i najbitno prasanje.
2. Ako pak ti ima potroseno vidi dali e mokar motorot da ne ti kape negde, ili pak moze da ne e kvalitetno pa da go trosi.
3. Ako ti nema potroseno, togas pri stavanje ne ti e staveno dovolno, posto nekogas znae da pokaze na stavanje deka e dovolno, no posle nekoja min koga kje poraboti kolata legnuva i togas kje znaes dali e dovolno.

Pisi dali sega ti fali ?

Peugeot 106 1.1 benzin

Toj sto ti menjal ulje da ne ne ti ja stegnal dobro stopnata?

Ај дајте совет за возило, имам renault scenic 1.9dci, последниве две години се отепав од сервиси и колава буквално ја замразив, па планирам да ја продавам.
Прво што пасти има да покријам неколку гребаници од паркинг (една е подлабока, другите две се слаби ситни)?
Второ, каква кола ќе препорачате од 2000-3000 евра, планирам да и земам 2000 евра на оваа и да дадам уште 1000ка за да земам друга. Може да биде и помало возило и колку што може понова година, предност бензинец (али ќе ставам веднаш плин, така да ми треба мотор што ќе може да крепи плин), евтино за одржување (регистрација, делови).
На кратко, што може да се земе најдобро за тие пари од тука или надвор (не ми е воопшто проблем да тркнам до Бугарија за да земам возило и оваа од таму сам ја донесов).
Fiat Punto? Opel Corsa (1.2 ако не се лажам е најдобар мотор од бензинците или грешам?), Шкода Фабиа? Peugeot 206? Seat Ibiza? или нешто сосема што не ми текнало?

Каде стои сензорот за притисок на гориво, и дали некој знае колку пари чини од прилика?
Се работи за Опел Астра ГТЦ 2005, 1.9.
Ги чекам овие од сервис веке цела недела да ми јават, али изгледа зафатени се, терав по нет гледам ценава варира од 40/50 па се до 120е. Со работна рака и компјутерско чистење би дошло околу 9000/10000 од прилика?
Senzorot za pritisok stoi na nekoj kraj od zaednickata komonrail cefka. Nejkam da ti pametuvam ama cisto sumljam deka senzorot ti e rasipan, verojatno imas problem so edna ili poveke dizni so prekumerno ispustaat povratna nafta to est ispustaat pritisok. Gabe ke go menjas senzorot, treba da se napravi leak test na diznite.[DOUBLEPOST=1472410539][/DOUBLEPOST]
Ај дајте совет за возило, имам renault scenic 1.9dci, последниве две години се отепав од сервиси и колава буквално ја замразив, па планирам да ја продавам.
Прво што пасти има да покријам неколку гребаници од паркинг (една е подлабока, другите две се слаби ситни)?
Второ, каква кола ќе препорачате од 2000-3000 евра, планирам да и земам 2000 евра на оваа и да дадам уште 1000ка за да земам друга. Може да биде и помало возило и колку што може понова година, предност бензинец (али ќе ставам веднаш плин, така да ми треба мотор што ќе може да крепи плин), евтино за одржување (регистрација, делови).
На кратко, што може да се земе најдобро за тие пари од тука или надвор (не ми е воопшто проблем да тркнам до Бугарија за да земам возило и оваа од таму сам ја донесов).
Fiat Punto? Opel Corsa (1.2 ако не се лажам е најдобар мотор од бензинците или грешам?), Шкода Фабиа? Peugeot 206? Seat Ibiza? или нешто сосема што не ми текнало?
Definitivno nekoe hyundai ili kia benzin

Drushtvo aj vaka .. Imam ponuda od edno pretprijatie da zemam SsangYong Rexton 3.0 dizel 2004 manuelen menuvac 164 konjski sili i potrosuvacka od 9-11L grad zavisi od custvoto na nogata (kolku ke stiskas). Dokolku go zemam ke go zemam za sopstveni potrebi kako familijarno aktivno vozilo. Spored potrosuvackata ne mi izgleda nesto loso bidejki iam corolla e10 liftback 1.3 i trosi 11-13 isto zavisi od stiskanje. Kazete mi sto kako mislite obrazlozete zasto taka mislite bidejki stvarno me interesira so kako .. Sekako deka ke si go vidi majstor pred da go zemam so site proceduri za da bidam siguren.

P.S. Znam deka se pod licenca na Mercedes-Benz. I za delovi prasav na oficijalnata strana na fb na Ssangyong no mi rekoa deka treba da im go kazam br na sasijata za da mi kazat kolku kosta servis.

Taka sto so i da znaete pisete mi obavezno! Vo vtornik ke treba da go vidam so e kako e pa ke ve izvestam (ako ve interesira, ako ne da sme zivi i zdravi) Pozdrav :D

Drushtvo aj vaka .. Imam ponuda od edno pretprijatie da zemam SsangYong Rexton 3.0 dizel 2004 manuelen menuvac 164 konjski sili i potrosuvacka od 9-11L grad zavisi od custvoto na nogata (kolku ke stiskas). Dokolku go zemam ke go zemam za sopstveni potrebi kako familijarno aktivno vozilo. Spored potrosuvackata ne mi izgleda nesto loso bidejki iam corolla e10 liftback 1.3 i trosi 11-13 isto zavisi od stiskanje. Kazete mi sto kako mislite obrazlozete zasto taka mislite bidejki stvarno me interesira so kako .. Sekako deka ke si go vidi majstor pred da go zemam so site proceduri za da bidam siguren.

P.S. Znam deka se pod licenca na Mercedes-Benz. I za delovi prasav na oficijalnata strana na fb na Ssangyong no mi rekoa deka treba da im go kazam br na sasijata za da mi kazat kolku kosta servis.

Taka sto so i da znaete pisete mi obavezno! Vo vtornik ke treba da go vidam so e kako e pa ke ve izvestam (ako ve interesira, ako ne da sme zivi i zdravi) Pozdrav :D
За колку пари?

Senzorot za pritisok stoi na nekoj kraj od zaednickata komonrail cefka. Nejkam da ti pametuvam ama cisto sumljam deka senzorot ti e rasipan, verojatno imas problem so edna ili poveke dizni so prekumerno ispustaat povratna nafta to est ispustaat pritisok. Gabe ke go menjas senzorot, treba da se napravi leak test na diznite.

Пф, на крајот излезе дека е ЕГР, сега ќе го прочистат па ќе видиме дали ќе треба да се менува

Пф, на крајот излезе дека е ЕГР, сега ќе го прочистат па ќе видиме дали ќе треба да се менува
Egrto nema ama bas nikakva vrska so pritisok vo zaednickiot vod. Pak nesto te mutat za da ti lapnat so pojke pari. Te ova te ona na kraj pa kaj diznite ke se buricka.[DOUBLEPOST=1472568213][/DOUBLEPOST]
Ако можи мислење за колава http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11470165002593244&slink=fbsgdf
дали вреди за парите како се покажани и колку пари би ме коштала царината, превозо до Макеоднија и регистрацијата?
Racunaj deka ima uste namalku + 100.000km a moze i mnogu poveke. Inaku top vozilo. Carina so eur1 ke te fati okoli 800-1000 evra, bez eur1 1200-1300. na toa plus 200 evra reziski troskovi kaj nas, vo bugarija 100-150e za col tabli + prevoz (gorivo,vinetka, setanje)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom