Плински уреди

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Здраво
Се мислам дали да ставам плин на Opel Astra H 2008 1.4
Па ме интересира од поискусни, ако може да предложите кој плински уред би бил најдобар, цена на уредот, каде е најдобро да се монтира, потрошувачка со плинот и дали ке има промена и колкава во моќноста на моторот.
Благодарам
Поздрав :)
Стави друже да и видиш лезет со ефтина вожња, за плин од искуство на пријатели само ловато, најраспростанет систем е, сите мајстори го прават и има достапни делови секаде
цената е околу 500е горе доле сосе атест, сепак распрашај се подобро
имаш плин што местат ловато, кај што се трга со автобусите дрво декор од гтц по коцката карши трафиките
новите системи се со дизни така да ако е уваво наштелан скоро и да не осетиш пад на перформанси

Член од
5 август 2013
Мислења
26
Поени од реакции
2
Здраво пријатели сакам да ставам плин на Bmw 318 1998g инџекшн е сега ако можете да ми препорачате каков уред би одговарал највеќе на колава,кои се добри сервиси низ скопје за местење и од прилика колку би чинел еден оваков уред со се атес.

zabiste

Ако не ааа ако не...
Член од
8 октомври 2013
Мислења
242
Поени од реакции
699
Стави друже да и видиш лезет со ефтина вожња, за плин од искуство на пријатели само ловато, најраспростанет систем е, сите мајстори го прават и има достапни делови секаде
цената е околу 500е горе доле сосе атест, сепак распрашај се подобро
имаш плин што местат ловато, кај што се трга со автобусите дрво декор од гтц по коцката карши трафиките
новите системи се со дизни така да ако е уваво наштелан скоро и да не осетиш пад на перформанси
Да те прашам може знаеш. Дали постои турски Lovato систем, и ако постои која разлика е од италијанскиот?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Да те прашам може знаеш. Дали постои турски Lovato систем, и ако постои која разлика е од италијанскиот?
Мислам дека сите се италијански, има турски системи има секако и други марки поефтини и поскапи од ловатото, ама ловатото е таман за наш пазар заради тоа погоре што набројав
Здраво пријатели сакам да ставам плин на Bmw 318 1998g инџекшн е сега ако можете да ми препорачате каков уред би одговарал највеќе на колава,кои се добри сервиси низ скопје за местење и од прилика колку би чинел еден оваков уред со се атес.
Иста прикаска како постот над твојот[DOUBLEPOST=1472072370][/DOUBLEPOST]Некој ако сака на рати, почнаа аутомакедонија да го нудат нивниот BRC систем
http://www.automakedonija.com.mk/klub/?p=1543

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
424
Jas montirav vo Jurumlari pred 2-3 god. vo Car System nekade okolu 550e so gratis Atest i dve zimski gumi.Dal e seuste taa akcija neznam,inaku na Astra so oznaka na motor z14xep inikakov problem,potrosuvacka kako i benzin.

zabiste

Ако не ааа ако не...
Член од
8 октомври 2013
Мислења
242
Поени од реакции
699
Jas montirav vo Jurumlari pred 2-3 god. vo Car System nekade okolu 550e so gratis Atest i dve zimski gumi.Dal e seuste taa akcija neznam,inaku na Astra so oznaka na motor z14xep inikakov problem,potrosuvacka kako i benzin.
Чекај сеа, сакаш да кажиш дека не ми се исплаќа плинот, дека потрошувачката на плин ќе е исто како и со бензин?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Чекај сеа, сакаш да кажиш дека не ми се исплаќа плинот, дека потрошувачката на плин ќе е исто како и со бензин?
Погрешно го разбра, на бензин ако му троши 8 литри на 100км, и на плин му троши исто 8 литри. Математиката ти е во цената од литар бензин/плин.

zabiste

Ако не ааа ако не...
Член од
8 октомври 2013
Мислења
242
Поени од реакции
699
Погрешно го разбра, на бензин ако му троши 8 литри на 100км, и на плин му троши исто 8 литри. Математиката ти е во цената од литар бензин/плин.
Аха. Моја грешка. Благодарам на инфо

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.246
Opel Astra Twintop - 1.8. Kakov plinski ured bi sugerirale? Mi treba kvalitet i da ne gubi performance.

Fala odnapred

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.246
Opel Astra Twintop - 1.8. Kakov plinski ured bi sugerirale? Mi treba kvalitet i da ne gubi performance.

Fala odnapred
Bump? Gledam razlicni sistemi, ima od 350 eur, od 550.. neznam sto e razlikata. Pa ima i nekoj direct petrol injection? Se razbira nekoj?

Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
424
Bump? Gledam razlicni sistemi, ima od 350 eur, od 550.. neznam sto e razlikata. Pa ima i nekoj direct petrol injection? Se razbira nekoj?
тие од 350 евра ти се за monoinjection motori kako za Tiko, Punto 55 i slicni, 500 pa nagore tebe ti reba Fullinjection za opelceto.

Член од
10 септември 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Citroen Xsara Picasso 1.6i 8v kakov plinski ured bi preporacale I koja marka, nekoi mi sugeriraa da stavam Lovato, a spored vasa procenka sto bi bilo najdobro. Ako moze tuka da se aktiviraat I Plimont

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Citroen Xsara Picasso 1.6i 8v kakov plinski ured bi preporacale I koja marka, nekoi mi sugeriraa da stavam Lovato, a spored vasa procenka sto bi bilo najdobro. Ako moze tuka da se aktiviraat I Plimont
Само ловато зошто е најраспростанет и има највеќе резервни делови и повеќето мајстори го чепкаат

Член од
22 септември 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво, сакам да ставам плин на Волво В70 2.4 170 к.с. 2000 година на производство (5 цилинадарски мотор) !! Да ми кажете нешо за искуство со плин на Волво и каде моментално има најдобри услови да ми го монтираат плинот! Благодарам

Член од
25 февруари 2014
Мислења
139
Поени од реакции
9
Ајде едно прашање. Се работи за ровер 45 со ловато плински систем и во возење од некаде 2500 обртаи до 3000 колата некако се гуши и сецка а имам и друг проблем плин има а покажва дека нема и титка и се префрла на бензин?

Kajgana Shop

На врв Bottom