poveli so insajdersko info i objasni koj stoi pozadi mijalkov.[DOUBLEPOST=1472252388][/DOUBLEPOST]makpetrol 25 000 denari denes,ide nagore?..никако да се оддалечиш малку и ја видиш целата слика...Мијалков... па Мијалков,па уште и претприемачки дух. А чоекот е само мал локален дилер на еден мнооогу голем картел. Дилери, барони..губернатори секогаш имало.., па и циганско маало ко Шутка има, а ти очекуваш една Македонија да ја остаат за да аздисуат некакви леви либертаријанци????
До сега несакав, но и бан да попијам, морам да те прашам : Ти као дежурен адвокат си им на МВРО ? А некој ја спомне власта ти одма нешто рипаш. Знам дека групава е за берза, но почна да ме нервира понашањето. Ако имаш факти изнеси ги, а не само напаѓаш ако некој спомне ВЛАСТ !..никако да се оддалечиш малку и ја видиш целата слика...Мијалков... па Мијалков,па уште и претприемачки дух. А чоекот е само мал локален дилер на еден мнооогу голем картел. Дилери, барони..губернатори секогаш имало.., па и циганско маало ко Шутка има, а ти очекуваш една Македонија да ја остаат за да аздисуат некакви леви либертаријанци????
Апсолутно не, од кај па таков заклучок донесе???До сега несакав, но и бан да попијам, морам да те прашам : Ти као дежурен адвокат си им на МВРО ? А некој ја спомне власта ти одма нешто рипаш. Знам дека групава е за берза, но почна да ме нервира понашањето. Ако имаш факти изнеси ги, а не само напаѓаш ако некој спомне ВЛАСТ !
Затоа што КМБ еден ден ќе мора да добие доминантен сопственик, а тие што си ги набројал се завршена приказна од тој аспект.Но ајде кажете ми, зошто вие како инвеститори, со овие финансиски извештаи, со овие показатели ја бирате KMB пред TNB, STB, STBP, OHB, UNI?
Освен OHB сите други имаат поголеми шанси пак да бидат продадени побрзо од KMB.Затоа што КМБ еден ден ќе мора да добие доминантен сопственик, а тие што си ги набројал се завршена приказна од тој аспект.
Го разгледав убаво, разликата е во трошоците кои НЛБ ги одвои за ребрендирање на банката сосе сите трошоци за измените во сите филијали, и набавка на нови банкомати.КМБ не е толку лоша само што имаат многу отпис на побарувања и тоа им ја бута добивката постојано. ТНБ ова полугодие покажа добра добивка ама всушност има полош резултат од ланското разгледајте го убаво билансот.
Твои пари, твое право да инвестираш каде сакаш, само што можам да се кладам со тебе дека КМБ ќе се продаде пред другите. Види само што се случува со МПТ, да не се изненадиш ако некој руско-кипарски фонд (ваљда ќе го крстат Балкан Банкинг, следствено на Балкан Енерџи груп и Балкан Петрол) не понуди 3-5.000 денари од акција за превземање.Баш заради тоа сеуште не инвестирам во KMB, затоа што немаат контрола од доминантниот сопственик, па можни се злоупотреби од страна на менаџментот. А и ова со исправките на вредности...
Можно е и такво сценарио, мада прво ќе треба да најдат крт од внатре како Кираца со добар процентуален пакет на акции, кој ќе има можност да преговара и да влијае врз вработените.Твои пари, твое право да инвестираш каде сакаш, само што можам да се кладам со тебе дека КМБ ќе се продаде пред другите. Види само што се случува со МПТ, да не се изненадиш ако некој руско-кипарски фонд (ваљда ќе го крстат Балкан Банкинг, следствено на Балкан Енерџи груп и Балкан Петрол) не понуди 3-5.000 денари од акција за превземање.
За почеток прочитај ги 215те страни на оваа тема.Sakam da pocnam da trguvam so akcii, edno vreme mislam deka imase na forumot tema za kako da se pocne ama nemozam da ja najdam. Ako moze nekoj da stavi link od tutorijal kako da pocnam.
Ти треба само договор со некоја брокерска куќа или пак КБ или ТНБ имаат и тие такви услуги.Sakam da pocnam da trguvam so akcii, edno vreme mislam deka imase na forumot tema za kako da se pocne ama nemozam da ja najdam. Ako moze nekoj da stavi link od tutorijal kako da pocnam.