Ne. Ako e l.k. za privremen prestoj, ne mozesh da rabotish ni vo Bugarija, a ako e za postojan prestoj mozesh da rabotish samo vo bugarija no NE i vo evropa.Dali moze so vremesnka ,bugarska licna karta da se raboti vo evropa???
NAMESTO DA CESTITAS TI ME GRDIS,NO AKO NA NIKOJ NE MU MISLAM LOSO PA NITU TEBE,GOSPOD E GOLEM NA SITE STO GO POMINUVAAT OVOJ PAT IM POSAKUVAM DA STIGNAT DO CELTA!!!!VRATI NAZAD NEKOLKU STRANI IMAM SE OBJASNATO!!!!!@OHRIDSTRUGA odgovorot ti e povtorno diplomatski.Deneska slucajno naletav na eden prijatel so potvda brojce okolu 6000+ bil prekraten.Izgleda samo ti i tvoite 7 prijateli ste so potvrda pominati samo.Kako Snezana i 7 dzudzinja.Nemas ocigledno odgovori na prasanjata sto i kako i zosto.I zosto mesto javno da pises sto znaes ti ostavas tel.broevi kako avtogrami da deles.I uste ednska CAPS LOCK gasi go.
Ne rekov deka mislis nekomu loso tuku deka ednostavno sum somnitelna vo pogled na potvrdite toa sto barav da objasnes ne bese nameneto za toa deka ti si zel tuku da obrazlozes i objasnes se za niv.A tebe te napadnav strikno za CAPS LOCK bidejki stvarno ide na nervi.Inaku i jas sum zainteresirana za taa potvrda pa ako i taa fale vo na sestra mi dosieto pokraj trite ostanati dokumenti da si poteram rabota.NAMESTO DA CESTITAS TI ME GRDIS,NO AKO NA NIKOJ NE MU MISLAM LOSO PA NITU TEBE,GOSPOD E GOLEM NA SITE STO GO POMINUVAAT OVOJ PAT IM POSAKUVAM DA STIGNAT DO CELTA!!!!VRATI NAZAD NEKOLKU STRANI IMAM SE OBJASNATO!!!!!
do 9 ti mi rekoaденес бев во конзулатот во битола и не работи, да не знеа некој до кога нема да работи?
мој совет е да си извадиш. Дали вреди или не никој од нас не знае, ама бар да не ти биде криво за 30 евра и да се прашуваш после, ако случајно ја одбијат, дали ќе беше поинаку ако ја доставевте и таа. На сите дадени пари, 30 евра помалку или повеќе не прават разлика.Ne rekov deka mislis nekomu loso tuku deka ednostavno sum somnitelna vo pogled na potvrdite toa sto barav da objasnes ne bese nameneto za toa deka ti si zel tuku da obrazlozes i objasnes se za niv.A tebe te napadnav strikno za CAPS LOCK bidejki stvarno ide na nervi.Inaku i jas sum zainteresirana za taa potvrda pa ako i taa fale vo na sestra mi dosieto pokraj trite ostanati dokumenti da si poteram rabota.
За оние што немаат никаков документ за потекло уште се мислат да однесат потврда???па на убавите очи чекате државјанство да ви дадат?ајде ипаметете се малку.Нормално дека и те како ви треба таа потврда и бидете благодарни за таква можностмој совет е да си извадиш. Дали вреди или не никој од нас не знае, ама бар да не ти биде криво за 30 евра и да се прашуваш после, ако случајно ја одбијат, дали ќе беше поинаку ако ја доставевте и таа. На сите дадени пари, 30 евра помалку или повеќе не прават разлика.
Пиши емаил во министерство за правда. Дури ја терав процедурата секогаш ми враќаја за ден два. Единствено позитивно од амбасадата е шо ми се јавија дека ми стасал указот да сум одел да сум го подигнел. Иначе за бројче и јас се јавував ме мафтаја другиот месец ова она и им пишав емаил во министерството и бројчето да ти било излезено пред 5 месеци.Се јавив 7 Декември 2015 а на интервју бев 17 Декември 2015,со сите документи од татко со Бугарски пасош,удостоверение,лична карта,возачка...и еве денес звонам во Амбасадата пак ме мотаат на крај на Септември да сум се јавел за бројчето..АКо има некој како мене нека пише ако е со истиот проблем..
Какво бројче бре матни едни!Одиш во министерство за закажување интервју и ти даваат картонче со број и датум кига да одиш на интервју.Кога ќе дојдеш до интервју на остото картонче после обавенито интервју ти пишуват друго бројче и си чекаш и следиш на интернет.Што матите сега што не е јасно???$&@&$!?Удав жив сте бре ситеПиши емаил во министерство за правда. Дури ја терав процедурата секогаш ми враќаја за ден два. Единствено позитивно од амбасадата е шо ми се јавија дека ми стасал указот да сум одел да сум го подигнел. Иначе за бројче и јас се јавував ме мафтаја другиот месец ова она и им пишав емаил во министерството и бројчето да ти било излезено пред 5 месеци.
тие што се преку амбасада одат на интервју во амбасада и после им стига бројче во амбасада и од таму им го даваат. И ако си нервозен не ти се криви луѓето што бараат помош и инфоКакво бројче бре матни едни!Одиш во министерство за закажување интервју и ти даваат картонче со број и датум кига да одиш на интервју.Кога ќе дојдеш до интервју на остото картонче после обавенито интервју ти пишуват друго бројче и си чекаш и следиш на интернет.Што матите сега што не е јасно???$&@&$!?Удав жив сте бре сите
Убо не влегвев на темава од ко завршив работа, ама ај си реков да видам шо се дешават дан му требит на некој помош. Арно ама темава се накотила со дебили.Какво бројче бре матни едни!Одиш во министерство за закажување интервју и ти даваат картонче со број и датум кига да одиш на интервју.Кога ќе дојдеш до интервју на остото картонче после обавенито интервју ти пишуват друго бројче и си чекаш и следиш на интернет.Што матите сега што не е јасно???$&@&$!?Удав жив сте бре сите
За оние што немаат никаков документ за потекло уште се мислат да однесат потврда???па на убавите очи чекате државјанство да ви дадат?ајде ипаметете се малку.Нормално дека и те како ви треба таа потврда и бидете благодарни за таква можност
Dokument od prv bratuced, dokument od sestra,star bugarski dokument od pra-pra dedo zar ima potreba od drugo nesto.Predadeni po toj redosled.I na site trckarenja i vadenje dokumenti godina i 8 meseci na dopolnitelna i predhodno godina i 4 meseci na zadolzitelna e sto e dosta dosta e.[DOUBLEPOST=1471902102][/DOUBLEPOST]Zatoa sum golem skeptik i veke na nikogo ne veruvam.мој совет е да си извадиш. Дали вреди или не никој од нас не знае, ама бар да не ти биде криво за 30 евра и да се прашуваш после, ако случајно ја одбијат, дали ќе беше поинаку ако ја доставевте и таа. На сите дадени пари, 30 евра помалку или повеќе не прават разлика.
Od prilika koj broj si?Dokument od prv bratuced, dokument od sestra,star bugarski dokument od pra-pra dedo zar ima potreba od drugo nesto.Predadeni po toj redosled.I na site trckarenja i vadenje dokumenti godina i 8 meseci na dopolnitelna i predhodno godina i 4 meseci na zadolzitelna e sto e dosta dosta e.[DOUBLEPOST=1471902102][/DOUBLEPOST]Zatoa sum golem skeptik i veke na nikogo ne veruvam.