Кладилница (Генерална дискусија)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Во Моцарт е 13000+стимулации за искуцани тикети(1000ка месечно макс.) За бакшиши зависи од уплатно место, за 14к не вреди да се работи во Моцарт, ем што е строго ем што не вреди да кинеш живци со проста маса.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Nemoj da mislite deka vkladilnica e lesno za rabota. Moj drugar izleze pred nepoln mesec, mi kazvese deka psihicki si celosno.otepan, sekoj den ima po 10 luge od takt. so te vadat polesno bilo loto7 da fatis od kolku so penzioner da izlezis na kraj. Drugo, preku cel den slusas spankovci vkladilnica koj urlat,pcujat se raspravat ko nenormalni,i visat celo rabotno vreme nad glava i te zamarat.
Posle rabotno vreme, ne bil vo sostojba apsolutno za nisto , ednostavno go intetesiralo da se izolirat od site i da odmori. Plata 10 000, znam i drug od SP so plata od 11500, neznam sho tresite i od kaj gi vadite cifrite za plata od 15-18k. Sloboden den 1.

Po moe, ne vredi za 200e da se raboti ova, poubo kelner barem 15k ke zemasi plus baksis, barem znaes guzva imas samo oddredeno vreme od smenata od 1/2 sati, posle toa si go ladis..

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.423
Поени од реакции
39.004
А ти мислиш спортлајф во цела Македонија исти се платите? Јас ти кажувам од прва рака од човек шо работи таму , официјалната плата му е 13 илјади. Плус шо се менуваат со колеги договорени се да им се пишува дневницата на тој што менува. Немора да значи дека и на друго место функционира вака.

Член од
1 април 2009
Мислења
679
Поени од реакции
579
Ај јас ке ви кажам лично за Спорт Лајф бидејќи таму работев 2 ипол год.
Значи основната плата е 10000. Другото што се добива е од процент. Значи колку повеќе тикети исчукаш месечно толку подобро за тебе. Плус имаш процент на тикети во живо и кено(сигурно знаете што е, нешто како лото) ама таа сума од тие тикети се делат на сите вработени од тој објект, додека на обичните тикети си имаш своја шифра и си куцаш за себе. Празник ако работеш 500 те следува, ама мислам не ги плаќат сите, туку тие како да кажам поголемите. Работно време од 9 до 16 и од 16 до 23. Слободен ден те следува од пон до чет, викенд нема шанси да си слободен. Е сега ако си на свадба нешто или нешто слично ќе треба да се ослободаш па да питаш шеф. Во годината не се работи само два дена, прв ден Божиќ и прв ден Велигден.
Е сега игри што има многу, многу се. Ама тоа е да се привлече повеќе клиенти. Сега гледам и електронски игри ќе може да се обложуваш па и за нив треба да учиш игри. Плус Спорт Лајф соработуват со лотаријата така да секој објект има по 2-3 апарати како во казината што се. Па ќе треба и нив да се работат, ама од нив нема процент за работникот.
Муабетите што се за 15000 плата се други, бидејки секој објект има сениор оператор и неговата основна плата е 12000, па со бонусите од претходно стига до 15-16000.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Не ми е јасно зошто му паѓаше коефициентот на Гарин. 1-6 0-2 и единствениот гејм го доби со брејк. Од 1-2 губи како стока. Сега втор сет почетен гејм 40-0 на сервис и изеде брејк.:tapp: Да предаде нема да биде лошо.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Би работел за 200евра, ама 2дена споени ако не можеш да земеш е заебано. Можно е да аплицирам :)
Вака сега имам повеќе време да пишувам..
Јас лично работам во кладилница и земам 11.000 плата.. Во моцарт е многу построго во однос на другите, но и платите се најголеми.. Јас како што сум запознаен во сите сами вработените ја одржуваат хигиената.. Работа како работа не е тешка.. Шифрите ќе ги научиш за брзо време, но многу значи кај кој ќе одиш на пракса.. За живо е различно во сите кладилници.. Во некои вработените ги пишуваат тикетите, во други има опција и муштериите сами да ги пишуваат, но некои незнаат како треба па ќе мораш ти да го работиш тоа.. Многу е важно фискалната секогаш да ти е точна со програмите, и кога ќе затвараш навечер да не ги заборавиш извештаите од програмите и од фискалната.. Ќе се среќаваш со секакви луѓе, на бакшиш многу не се надевај зошто повеќето не го оставаат (чест на исклучоци што и да добијат 100 денари пак ке остават), но и кога има ако сте 2-3 во смена тоа е некоја симболична сума да имаш за појадок и кафе (се дешава некогаш и пола плата во еден ден да извадиш од бакшиш но тоа ретко). Ако почнуваш на почеток само очите отворени кога земаш пари и кога враќаш кусур проверувај убаво, да не ги даваш сам после.. Јас лично оваа работа на долгорочен план не би ја работел, затоа што немаш никаков просперитет никако неможеш на напредуваш.. Чисто додека да најдеш нешто подобро.. Со среќа..

Член од
15 октомври 2014
Мислења
2.041
Поени од реакции
802

Grasshopper i Luzern posledni 5min..
Al jebeno dobro cuvstvo bese 90+min golovi kaj PSG i Bolivar i dobiten tiket ..
Sillemae 3+
Offenbah 3+
JongAjax 3+
Galata 3+
Uplata 500den
Bi go pustil tiketov na 1000den.,ali nemozev da izberam koja posigurna od Galata,Esbjerg il Malmo ..
Prvite tri para,prilicno sigurno mi deluvaat,ko ponedelnicki ..

B

Blade Torch

Гостин
Вака сега имам повеќе време да пишувам..
Јас лично работам во кладилница и земам 11.000 плата.. Во моцарт е многу построго во однос на другите, но и платите се најголеми.. Јас како што сум запознаен во сите сами вработените ја одржуваат хигиената.. Работа како работа не е тешка.. Шифрите ќе ги научиш за брзо време, но многу значи кај кој ќе одиш на пракса.. За живо е различно во сите кладилници.. Во некои вработените ги пишуваат тикетите, во други има опција и муштериите сами да ги пишуваат, но некои незнаат како треба па ќе мораш ти да го работиш тоа.. Многу е важно фискалната секогаш да ти е точна со програмите, и кога ќе затвараш навечер да не ги заборавиш извештаите од програмите и од фискалната.. Ќе се среќаваш со секакви луѓе, на бакшиш многу не се надевај зошто повеќето не го оставаат (чест на исклучоци што и да добијат 100 денари пак ке остават), но и кога има ако сте 2-3 во смена тоа е некоја симболична сума да имаш за појадок и кафе (се дешава некогаш и пола плата во еден ден да извадиш од бакшиш но тоа ретко). Ако почнуваш на почеток само очите отворени кога земаш пари и кога враќаш кусур проверувај убаво, да не ги даваш сам после.. Јас лично оваа работа на долгорочен план не би ја работел, затоа што немаш никаков просперитет никако неможеш на напредуваш.. Чисто додека да најдеш нешто подобро.. Со среќа..
Секако дека не е за дугачок рок. Јас ми е за година дена, чисто да не би седел дома и најбитното, да сум здравствено осигурен! :D

Инаку богами со пензионерите сигурно се најголемите нервози, кои легенди се.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Боље келнер да работиш него у кладилница...
Па брат нормално дека е боље ... еве како келнер земам 15к плата е сеа немам слободен ден летово јебига али уште по 400-500 минимум од бакшиш секој ден некогаш излага и над 1000 што сакаш повеќе ..
Инаку Хамбургер се отепаја од промаршвење прво полувреме сега ќе ги лупнам да дадат 2 гола до крај 2.62 е коеф ...

Член од
15 октомври 2014
Мислења
2.041
Поени од реакции
802

Grasshopper i Luzern posledni 5min..
Al jebeno dobro cuvstvo bese 90+min golovi kaj PSG i Bolivar i dobiten tiket ..
Sillemae 3+
Offenbah 3+
JongAjax 3+
Galata 3+
Uplata 500den
Bi go pustil tiketov na 1000den.,ali nemozev da izberam koja posigurna od Galata,Esbjerg il Malmo ..
Prvite tri para,prilicno sigurno mi deluvaat,ko ponedelnicki ..
Izgleda ke zalam za Galatasaray ..
Sillemae i Offenbah lagano na poluvreme,na dobar pat se Malmo i Esbjerg ..bar da gi pisev site 6 utakmici na 300den,pogolema dobivka em pomal vlog ..

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.423
Поени од реакции
39.004
@memet122 брат ќар си шо форсираш 3+ на 500 уплата? Чисто онака еден рез направи од последните 10тина дена , шо чиста пара имаш извадено ме интересира?

Kajgana Shop

На врв Bottom