Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, со апдејт на апликациите, дали се намалува меморијата на телефонот? Односно дали новите верзии зафаќаат повеќе простор? Апдејт на апликации немам направено 4 месеци.

Дечки, со апдејт на апликациите, дали се намалува меморијата на телефонот? Односно дали новите верзии зафаќаат повеќе простор? Апдејт на апликации немам направено 4 месеци.
Обично зафаќаат повеќе. Зависи дали нова верзија е само надоградба или оптимизација.

Дечки, некoе срaње ми се деси сo телефoнoв.Имaм ЛГ Л90 и сум зaдoвoлен нo oд пред некoј ден пoчнa дa ми кoчи, т.е кoчи дoдекa не зaгрее oднoснo не пoрaбoтaм сo негo. Нa пример ми кoчи екрaнoт зa oтклучувaње(некoгaш кoчи,некoгaш регистрирa 2-3 удaри), пa пoлекa дoдекa гo oтклучaм и пoрaбoтaм сo негo (дa зaгрее) ке измешa и нaредби и oпции и сo тек нa време ке пoчне дa си рaбoти нoрмaлнo дoдекa не гo зaклучaм пaк. МoгуЌе е пo грешкa дa имa нештo симнaтo, симнaв 2 aнтивируси, прoверив немaше ништo и ги избришaв. Симнaв CPU-Z, се е вo функцијa нo делувa кaкo преoптoвaрен дa е, a имa слoбoден Рaм и внaт. мемoријa. Нa мoб. немa буквaлнo ништo oсвен Гугл Хрoм, Месенџер и Вибер. Oбјaснувaње?

Хардверот на некои телефони едноставно има "краток рок на траење". На другар Идол Мини работеше како ракета и одеднаш се гаси сам, грее како печка... Нема ниедна апликација плус, а мислиш пресметува координати на планети... Ако не си направил ресет, сега е време за тоа. Ако повторно има проблем, толку му бил векот.

Здраво, дали некој знае како да се сокрие иконата од инсталирана апликација од менито и истата да се отвара единствено од "апликации"? За некоја call recorder апликација (дајте и предлози) прашувам.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Хардверот на некои телефони едноставно има "краток рок на траење". На другар Идол Мини работеше како ракета и одеднаш се гаси сам, грее како печка... Нема ниедна апликација плус, а мислиш пресметува координати на планети... Ако не си направил ресет, сега е време за тоа. Ако повторно има проблем, толку му бил векот.

Factory reset или дa гo нoсaм дa му мењaaт целoснo сoфтвер?

Види usb порт на телефонот (чист, кородиран, нешто боја сменил...), полни неколку пати со друг полнач (може да е кабел, може самиот адаптер), можно е батеријата да не ја бива (не знам колку држи наполнета)...и, за почеток, не мора баш вибер, фб и остали глупости да ти бидат вклучени 24/7. Па дури и на полнач. Испразни го до 5%, исклучи го и така полни. Ќе видиш колку ќе му треба. Следно полнење исклучи wifi и 3/4G и полни (исто од 5%). Ако е во ред, некои апликации работат во позадина и влечат повеќе од што прима телефонот струја.
Пробав и со други полначи. Исчистен е usb портот и земав нов кабел и сега проблем е што не се полни кога е вклучен во штек, туку само преку лаптопот. Ова кај мене дома, а кај сервисерот со стариот адаптер и новиот кабел се полнеше преку штек.

Пробав и со други полначи. Исчистен е usb портот и земав нов кабел и сега проблем е што не се полни кога е вклучен во штек, туку само преку лаптопот. Ова кај мене дома, а кај сервисерот со стариот адаптер и новиот кабел се полнеше преку штек.
Пробај друг штекер. Ич не ти текнува :D Лаптоп, лаптоп...важно полни.

Пробај друг штекер. Ич не ти текнува :D Лаптоп, лаптоп...важно полни.
Ко вицот со фармерките што пуштале боја а нему му ги исекле м.....њата:pos:

шала на страна мене ми се има слично десено поправајќи ренген кај еден стоматолог, се утепав цела недела..све откорен променив и сменив, те работеше те не...и една ден докторот го известил колега дека цела серија на негативи се фалш:tapp:

Дали некој има купено алкател идол 4 од Телеком, И дали доаѓа со наочари за Виртуелна реалност?

Дали некој има купено алкател идол 4 од Телеком, И дали доаѓа со наочари за Виртуелна реалност?
мислам дека и опрема за виртуелен секс даваат.
јави се во телеком, прашај

Имам Sony E3 , и од вчера почна сам да се рестартира. Додека го користам не се рестартира, ќе го оставам во џеб и секогаш се рестсртира и коа ќе го отклучам треба пин да внесам и потоа работи .. Пробав хард ресет исто е ....

Имам Sony E3 , и од вчера почна сам да се рестартира. Додека го користам не се рестартира, ќе го оставам во џеб и секогаш се рестсртира и коа ќе го отклучам треба пин да внесам и потоа работи .. Пробав хард ресет исто е ....
Направи repair преку компјутер ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom