Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Дечки, со апдејт на апликациите, дали се намалува меморијата на телефонот? Односно дали новите верзии зафаќаат повеќе простор? Апдејт на апликации немам направено 4 месеци.

Т

Триптико

Гостин
Дечки, со апдејт на апликациите, дали се намалува меморијата на телефонот? Односно дали новите верзии зафаќаат повеќе простор? Апдејт на апликации немам направено 4 месеци.
Обично зафаќаат повеќе. Зависи дали нова верзија е само надоградба или оптимизација.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Дечки, некoе срaње ми се деси сo телефoнoв.Имaм ЛГ Л90 и сум зaдoвoлен нo oд пред некoј ден пoчнa дa ми кoчи, т.е кoчи дoдекa не зaгрее oднoснo не пoрaбoтaм сo негo. Нa пример ми кoчи екрaнoт зa oтклучувaње(некoгaш кoчи,некoгaш регистрирa 2-3 удaри), пa пoлекa дoдекa гo oтклучaм и пoрaбoтaм сo негo (дa зaгрее) ке измешa и нaредби и oпции и сo тек нa време ке пoчне дa си рaбoти нoрмaлнo дoдекa не гo зaклучaм пaк. МoгуЌе е пo грешкa дa имa нештo симнaтo, симнaв 2 aнтивируси, прoверив немaше ништo и ги избришaв. Симнaв CPU-Z, се е вo функцијa нo делувa кaкo преoптoвaрен дa е, a имa слoбoден Рaм и внaт. мемoријa. Нa мoб. немa буквaлнo ништo oсвен Гугл Хрoм, Месенџер и Вибер. Oбјaснувaње?

Т

Триптико

Гостин
Хардверот на некои телефони едноставно има "краток рок на траење". На другар Идол Мини работеше како ракета и одеднаш се гаси сам, грее како печка... Нема ниедна апликација плус, а мислиш пресметува координати на планети... Ако не си направил ресет, сега е време за тоа. Ако повторно има проблем, толку му бил векот.

I

INFECTED

Гостин
Здраво, дали некој знае како да се сокрие иконата од инсталирана апликација од менито и истата да се отвара единствено од "апликации"? За некоја call recorder апликација (дајте и предлози) прашувам.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Хардверот на некои телефони едноставно има "краток рок на траење". На другар Идол Мини работеше како ракета и одеднаш се гаси сам, грее како печка... Нема ниедна апликација плус, а мислиш пресметува координати на планети... Ако не си направил ресет, сега е време за тоа. Ако повторно има проблем, толку му бил векот.
Factory reset или дa гo нoсaм дa му мењaaт целoснo сoфтвер?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Види usb порт на телефонот (чист, кородиран, нешто боја сменил...), полни неколку пати со друг полнач (може да е кабел, може самиот адаптер), можно е батеријата да не ја бива (не знам колку држи наполнета)...и, за почеток, не мора баш вибер, фб и остали глупости да ти бидат вклучени 24/7. Па дури и на полнач. Испразни го до 5%, исклучи го и така полни. Ќе видиш колку ќе му треба. Следно полнење исклучи wifi и 3/4G и полни (исто од 5%). Ако е во ред, некои апликации работат во позадина и влечат повеќе од што прима телефонот струја.
Пробав и со други полначи. Исчистен е usb портот и земав нов кабел и сега проблем е што не се полни кога е вклучен во штек, туку само преку лаптопот. Ова кај мене дома, а кај сервисерот со стариот адаптер и новиот кабел се полнеше преку штек.

Т

Триптико

Гостин
Пробав и со други полначи. Исчистен е usb портот и земав нов кабел и сега проблем е што не се полни кога е вклучен во штек, туку само преку лаптопот. Ова кај мене дома, а кај сервисерот со стариот адаптер и новиот кабел се полнеше преку штек.
Пробај друг штекер. Ич не ти текнува :D Лаптоп, лаптоп...важно полни.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.332
Поени од реакции
15.503
Пробај друг штекер. Ич не ти текнува :D Лаптоп, лаптоп...важно полни.
Ко вицот со фармерките што пуштале боја а нему му ги исекле м.....њата:pos:

шала на страна мене ми се има слично десено поправајќи ренген кај еден стоматолог, се утепав цела недела..све откорен променив и сменив, те работеше те не...и една ден докторот го известил колега дека цела серија на негативи се фалш:tapp:

Член од
29 март 2013
Мислења
162
Поени од реакции
25
Дали некој има купено алкател идол 4 од Телеком, И дали доаѓа со наочари за Виртуелна реалност?

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Дали некој има купено алкател идол 4 од Телеком, И дали доаѓа со наочари за Виртуелна реалност?
мислам дека и опрема за виртуелен секс даваат.
јави се во телеком, прашај

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.679
Поени од реакции
4.156
Имам Sony E3 , и од вчера почна сам да се рестартира. Додека го користам не се рестартира, ќе го оставам во џеб и секогаш се рестсртира и коа ќе го отклучам треба пин да внесам и потоа работи .. Пробав хард ресет исто е ....

Т

Триптико

Гостин
Имам Sony E3 , и од вчера почна сам да се рестартира. Додека го користам не се рестартира, ќе го оставам во џеб и секогаш се рестсртира и коа ќе го отклучам треба пин да внесам и потоа работи .. Пробав хард ресет исто е ....
Направи repair преку компјутер ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom