Атлетика, Рио 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување
dobro sto se slucuva so yohan blake go sledi li nekoj deckoto do pred nekoja godina bese ramo do ramo so bolt a sega katastrofalni vreminja bar za negovi standardi,povredi li se vo prasanje?
Два пати ја скина задната ложа на истата нога, еднаш во 2013 и уште еднаш во 2014. Имаше големи паузи по повредите, 6+ месеци во двата случаи.

na odbojkava,koga edniov tim smecuva a smecot uspeva da go spasi nekoj od timov koj se brani ama topkava da odi vo aut ama preku mreza t.e vo aut ama kaj poleto na napagacive,dali smee nekoj od timov sto se brani da ja spasuva taa topka? i ako da, treba da ja vrati vo svoeto pole ili ??

znam deka e za atletika temava ama e mn aktivna pa zatoa ovde prasav.
Да. Можат да претрчаат под мрежа на пример и да ја вратат назад. Нормално со 3 допири на топка вкупно.

Изгледа. Тотално пропадна човекот (n)
Ама ова е уште еден доказ колку е Болт најголем. Сите овие се испосменија та Пауел та Геј та Блејк та Гетлин (мада овој лапна некој медал колку толку задржа константност) само Болт остана на врвот. Другиве земи еден медал и испари да не можи Циа да ги најди
Не го заборавај вечно четвриот, Чуранди Мартина. Поконстантен и од Болт е, еве и денес од факинг Леметр изгуби :)
Не сум проверил ама ако следи фудбал, гарант е навивач на Арсенал :)

Не го заборавај вечно четвриот, Чуранди Мартина. Поконстантен и од Болт е, еве и денес од факинг Леметр изгуби :)
Ау да. Мартинчето го заборајв :pos: :cuc:

tragicno za covek koj gi ima dvete najdobri vreminja vo istorijata a ne pobedil vo tie trki 9:69 i 19:26

Чуранди има до сега три финалиља на 200м, на две тргна порано и сега последниво четврти заврши за две стотинки.

Каква атлета е овој Итон, ја доминира дисциплинава.

Страшна работа вршат овие десетобојциве, свака част, такви напори, 10 различни дисциплини во 2 дена да ги испукаш ти требаат надчовечки напори, заслужуваат почести сите што се натпреваруваат во ова.

Исто и триатлонците,1,5км пливање, 40км точак и 10км трчање едноподруго е надчовечки. За во просек помалку од 2 саати и тоа. А и модерен пентатлон мене ми е една од најинтересните дисциплини, иако таму „понезахтевни“ спортови се внесени ко коњи, мечување и стрелаштво.

Исто и триатлонците,1,5км пливање, 40км точак и 10км трчање едноподруго е надчовечки. За во просек помалку од 2 саати и тоа. А и модерен пентатлон мене ми е една од најинтересните дисциплини, иако таму „понезахтевни“ спортови се внесени ко коњи, мечување и стрелаштво.
Заебан е модерниот пентатлон. Може кондиција и сила не треба толку ама овие спортови бараат дисциплина. И кај мечување каде што треба да се движиш цело време се префрлуваш на стрелаштво каде што не треба да мрднеш, заебано.

Нема да даваат вечерва атлетика на МТВ, ќе има Србија - Австралија кошарка и после ќе даваат Данска - Полска ракомет, атлетиката утре на снимка ќе одела...
Ама стварно го отекоа со екипните спортови, ама ај.

Нема да даваат вечерва атлетика на МТВ, ќе има Србија - Австралија кошарка и после ќе даваат Данска - Полска ракомет, атлетиката утре на снимка ќе одела...
Ама стварно го отекоа со екипните спортови, ама ај.
Аман бе, полуфиналиња се. 95% од луѓето тоа би гледале.Што има останато од атлетиката што е толку голем проблем?

Па екипни спортови глеаме 12 месеца во годината. Плус ова е ОИ, еднаш на четири години. Еден куп фаци идат во пензија по Рио и почнува нов циклус и во атлетика и во пливање :)
Данска Полска ракомет жими Стојна што ќе гледа некој :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom