Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Драга,

една од одлуките на владата за помош на поплавените: „Со мерките се предвидува и овозможување бесплатна изработка на елаборат за постапката за легализација за семејствата од погодените региони од невремето кои не извршил легализација на своите куќи“.

Абе експерти, кои црни елаборати која црна легализација, ако подрачје што се поплавува при обичен дожд со сокачиња од по метар и куќи изградени врз канали заслужува да се легализира, тогаш за кој кур туркате објекти што измрдале неколку сантиметри од висинската кота, зошто заебавате луѓе со станови што ги платиле по 1000 евра за квадрат со години за имотен лист, бидејќи немало технички прием....па тие објекти се 50 пати подобри од овие што се поплавија и кои ќе ги легализирате. Подрачје за кое нема никакво детален урбанистички план, изградено со дивоградби каде што им паднало на памет, на предел што е ризичен при секаква временска непогода, испланирано со улички од метар ќе може да се легализира, ова го може само во мојата чудесна земја :facepalm:

A

Antigona

Гостин
Кајги,

Преку 10 пати го имам гледано филмот "BRAVE" и пуштам тв да видам пред спиење некое добро филмче ко гледам го даваат BRAVE :vozbud: и еве го догледав и сакав да ти кажам дека стварно сум била срање од човек , едно осетливо , разлигавено возрасно дете кое секогаш плаче на истата сцена.

Значи Кајги, прво следи сцената со борба ....

После тоа при крајот доаѓа онаа сцена каде ја покрива мајка и со онаа наметката и гледа дека магијата не успеала и тука паѓаат тие тешки зборови на кои не можам бе друже а да не заплачам.

Со големи емоции кога се обраќа кон мајка и....

I dont understand …
oh mom, I'm sorry ..
this is all my fault....
I did this to you ....to us …...
you've always been there for me...
I just want you back…..

........ I love you........

:place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place:

Да тибам филмот , веќе не го гледам ....стварно у срце ме погодува ,,,, некој мајчински инстикт ...

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Онолку колку што може човекот сам на себе да си наштети, никој друг неможе да му наштети.
:oops:

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Noses punac za laptop dve zicki da ti vrzat 10 minuti rabota alooooo. Utre da sum go zemala.Abe izolir i noz ti treba samo.U tri majcini.Da znaese koja so koja zicka ide sama ke si go napravese.:mad::mad:
Pa na seta maka i telefono pocna da trokira,po kojznae koj pat menam baterija:mad::mad:
Ke poludam skroz na skroz.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Драга,

Човекот е кал, да не речам глина, земја, аналогно на тоа, лајно.

Во суштина, по 14 дена одмор, првиот ден на работа функционираш со половина мозок, три кафиња, салата од туна и плејлиста од непознати автори што не те замараат со текст.

Море и езеро, точка и цела вселена. На работ на гребенот живот, има здив, има доза надеж, како во лажиче за сируп.
Бескрајно ми е жал каде живеам, но не ми е жал за јазикот што го зборувам, книгите што ги читам, луѓето што ги (пре)познавам, плановите што ги мислам на единствен начин.
Доаѓаат нови дереџиња, свадби, девојачки вечери (за мене апсолутна глупост, но ќе преќутам), погребни поворки и ловорови венци на туѓите признанија.
Здравје и капата накриво, возот ќе тргне.

Што се однесува до мене - бесмислата никогаш не ми била тема, но сега ја заобожавав. А со неа и прикаските на Маркес, тишината на хоризонтот и јадењето макало од лук секое утро.

М.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Да ти се мочам јас во здравствово што го имаме, нога човек ќе изгуби заради wanna be доктори.
Сабајлево згазив на шајка и отидов на матичен, ама таа на одмор, а замена само послем два саат. Почнав да барам помош од другите во близина ама никој нејќе да ме прими, ми вадеа секакви изговори. Ме оставија со потечена нога да дремам 3 сата за замената да дојде. Да појдов до градска не можев зошто не можев да одам, а лошо стоев со пари за да отидам до таму.
Решиле да бидат доктори ама страв им е да не сносат одговорност од некакви ненајдени компликации. Само знаат со тоа стапчето грло да проверат и диши-диши, а кога ќе се појави нешто друго одма се кријат.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.643
Поени од реакции
9.921
^^
Лани јас ептен се разболив, фатив дури 41 температура и не можеа да ме станат од кревет баш зошто едно ми е страв да одам на лекар за да не ме убијат, друго зошто знам дека ќе треба да се нервирам, да трпам неправди и понижувања и и трето кај кој ќе одам, исто колку јас што се разбирам во медицината толку и тие таму.

И со сила некако, јас не се ни сеќавам како стигнав до болница, целата во бунило дремам да дојде некој лекар и искача еден стар и ни вика повелете. И демек девојчево висока температура ова она и ми вика дај упат од матичен. А 3 по полноќ. Кај да најдам јас човече сега во 3 упат? Е па ми вика ко немаш чао. И си влезе во една соба. И идат другиве по него му викаат ама има 41 температура. И ми се врти мене и ми вика: Ехеееее знаеш колку души сега во градов имаат 41 температура? Чаоооооо.

И џабе после правди да бараш, на кој и да се пожалевме ни кажуваше абе бегај ќути си тој началник е, таков карактер си е малце тежок. Нека умираат луѓето, само да не се вознемирува неговото височество. Башка ехееее и колку луѓе има што умираат.

И тогаш, поради што имав долго температура и не можев на своја рака да ја спуштам, фатив ангина, од јаките лекарства фатив триста инфекции и лежев една недела во болница со издупчени раце пошто некои деца ми ставаа инфузии и по 4 пати ме дупчеа за една инфузија.

Никогаш, никогаш колку и да не сум ок нема да стапнам во болница!

Kajgana Shop

На врв Bottom