Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со бившата ми девојка...ја сакам, а веке не сме заедно 1 година но се имаме много она иде на кафе јас одам кај неа има комуникација дури ја прашав 2-3 пати дали сака повторно да бидеме заедно но...секогаш добивам одгоvor "Не знам" или "ми треба време да размислам" и после тоа нема никаков одговор...во последно време почнува да се понаша многу чудно како да сака нешто од мене, не знам дали е лажна надеж или пак стварно има нешт ...паа не знам дали ќе вреди да прашам по 4ти пат...

некој Совет за да не се избламирам !!:jaj:

Чим таа со тебе излегува на кафе и се однесува така сигурно не е за џабе, значи сака нешто и те наведува за повторно да и речеш. Може веќе размислила...ти едноставно земи прашај ја - абе во врска со нас двајцата размисли на тоа прашањето што ти го поставив неколку пати наназад откако се разделивме, да не го повторувам пак досаден да не ти станам...и чекај одговор, ако сака ќе се смирите, ако не сака батали и кафиња и се со неа изгледа таа си бара само друштво а ти залудно само ќе се надеваш и ќе ти биде потешко да ја заборавиш. Е ако ти рече сакам да размислам уше малце, ти речи и - абе ти размисли си али ја нема да ти стојам цел живот на располагање да се разбереме оти и ја си имам мој живот како и ти. Значи стави и граница до каде може да оди и колку време може да те искористува, оти ако не и речеш неа нема да и текне и ќе си тера така. А можеби функционирате повеќе како другари, може нејзе повеќе и одговараш како другар. Речи и нека ти каже барем да си знаеш на што си и готово.
и такаааааа и ајде поздрав :)

Имам проблем со бившата ми девојка...ја сакам, а веке не сме заедно 1 година но се имаме много она иде на кафе јас одам кај неа има комуникација дури ја прашав 2-3 пати дали сака повторно да бидеме заедно но...секогаш добивам одгоvor "Не знам" или "ми треба време да размислам" и после тоа нема никаков одговор...во последно време почнува да се понаша многу чудно како да сака нешто од мене, не знам дали е лажна надеж или пак стварно има нешт ...паа не знам дали ќе вреди да прашам по 4ти пат...

некој Совет за да не се избламирам !!:jaj:
Вака ја гледам јас работата. Таа секогаш ќе те цени како пријател ако продолжиш да се днесуваш исто. Ја сакаш и си фин со неа, но тоа нејзе не и е доволно да те гледа како човек кој ќе ја залепи за кревет и ќе ја испоти во 4 сабајле. Ми се случувало и мене, и ќе ми се случува. Не сите девојки исто ги доживуваат своите момци.

Мислам дека таа игра нечесно, знае за твоите чувства но и се допаѓа твоето друштво плус, сигурно за се` си околу неа и може да смета на тебе за сешто. Во превод те искористува. Нема никогаш да бидете повторно заедно, освен можеби некоја пијана ноќ, која и онака нема да се важи. Постави и ултиматум, биди строг и груб ако треба. Не во смисла на физички испади, вербално. Натерај ја да те замрази. Или ќе те бара после таа тебе, или ќе си го отвориш срцето за друга девојка.

Zdravo mi treba pomos.... ludo sum vljuben vo edna devojka...a ina4e vo taa faza sum koga veke treba i da si fatam devojka...pa bidejki vie ste poiskusni ke sakate li da mi pomognete okolu toa kako da ja kjaram....fala odnapred

Zdravo mi treba pomos.... ludo sum vljuben vo edna devojka...a ina4e vo taa faza sum koga veke treba i da si fatam devojka...pa bidejki vie ste poiskusni ke sakate li da mi pomognete okolu toa kako da ja kjaram....fala odnapred
Излагаш во град,маваш една вотка,пикираш некоја и фаќаш.Срамот остави си го дома,таму опуштен.:pos2:

Вљубен сум во девојче, ама веќе подолго време зафатено? Добро сеа не баш вљубен да мислам цел ден на нејзе, ама е најголем напредок во моите чуства досега. Осеќам дека ме сака, ама незнам дали како другар или друго? Не сакам да и речам никако, оти ми е важна многу, онака тотали адиктед ту хер. Ептен убава и добра. Незнам шо да прам, многу ми е мила.

какво другарство бе, батали тоа...ако се поставиш како другар никад нема да имаш шанси кај неа..ама никад...ако ти се свиѓа, биди си искрен према себе прво и пробај да си ја фатиш...ако е зафатена мораш да очекуваш и дека нема да успееш...али па истото мораш да го очекуваш и ако е слободна...затоа, шибај и пробај...барем ќе си знаеш на што си

Вљубен сум во девојче, ама веќе подолго време зафатено? Добро сеа не баш вљубен да мислам цел ден на нејзе, ама е најголем напредок во моите чуства досега. Осеќам дека ме сака, ама незнам дали како другар или друго? Не сакам да и речам никако, оти ми е важна многу, онака тотали адиктед ту хер. Ептен убава и добра. Незнам шо да прам, многу ми е мила.

Зашто машките ако некое девојче е зафатено, веднаш се откажуваат?
Ништо не е вечно, сигурно ќе прекине со дечкото... А можеби и тоа ќе биде во скоро време.
А дотогаш ти одржувај добри пријателски односи со неа и давај и некакви индиректни знаци, но немој да и кажуваш ништо сега за сега.
Само внимавај да не се зближите премногу па да неможе другарството да премине во врска :)

pa neznam kako moze da se nare4e...se zapoznavme i tolku :D

И јас не сум некој советник но ке се потрудам да помогнам...

Ако и го имаш бројот јави и се и покани ја да излезете...ако и го немаш побарај и го и кажи и дека би ти било чест доколку излезете атоа само по себе ке си дојде...Разговарајте на некои теми...понатаму ти препуштам тебе.

Па вака сеа.. Начекај момент кога таа ќе се скара со дечкото или сл. па ти како другар се постави и дај и некој совет и дај и до знаење дека секогаш си тука за неа. И некако пробај да ја свртиш против него и на еден начин да излезеш како личност која многу и помага и и дели совети, па полека ке почне таа да сака да поминува повеќе време со тебе и така полека ќе биде. Со среќа..:wink:

Зашто машките ако некое девојче е зафатено, веднаш се откажуваат?
Ништо не е вечно, сигурно ќе прекине со дечкото... А можеби и тоа ќе биде во скоро време.
А дотогаш ти одржувај добри пријателски односи со неа и давај и некакви индиректни знаци, но немој да и кажуваш ништо сега за сега.
Само внимавај да не се зближите премногу па да неможе другарството да премине во врска :)
Се откажувам, си има дечко, година и пол можеби. Несакам да и речам, онака, страв од одбивање, иако има видливи знаци дека и се допаѓам. Коментира за изгледот и онака на галенко ме вика. И мила е многу, неможам да и одолеам.:wub:

pAnda, досега не се скарала! И ваљда не веруем дека мене ќе ми кажува за кавгите нивни.

Се откажувам, си има дечко, година и пол можеби. Несакам да и речам, онака, страв од одбивање, иако има видливи знаци дека и се допаѓам. Коментира за изгледот и онака на галенко ме вика. И мила е многу, неможам да и одолеам.:wub:

pAnda, досега не се скарала! И ваљда не веруем дека мене ќе ми кажува за кавгите нивни.

Направи и ти индиректно да примети дека ти се допаѓа.
И чекај од нејзе. Штом и се допаѓаш и го покажува тоа, значи дека најверојатно и се оладиле чувствата кон дечкото, што можеби значи дека ќе прекинат. :)

Другарство меѓу женско и машко може да премине у врска секој момент и не е ништо опасно , уствари е супер. Знаеме дека машко и женско неможат да бидат другари, секогаш еден од нив има намера да го секса другиот у буквална смисла на зборот. А некад и заедно го посакуваат тоа само глумат демек другари.
А ако ти се пушта она онака лајт , ондај и ти и се пуштај по малце , па со време повеќе и повеќе. Па некој ден кога ке останете сами може да пробаш да и покажеш демек некои кунг-фу финти за самоодбрана и почни да ја допираш тамо кај што црквата не дозволува... и секако дека ке и се уарни , али од срам ке побегне или ке трпи и ке чури. Али ич гајле да немаш , абе земи крај краева стегни ја за половина у некоја ситуација како заебанција нека изгледа и кажи и дека те пали. Нека има дечко она и 200 години , легни ја... :/

Баш ова кажи ѝ го. Во лице. Може да се насмее и да го смета за зезанција и како такво да го земе за несериозно. Без разлика - кажи ѝ го.

А потоа ништо немој да ѝ кажуваш и немој да ја бараш, т.е. почни да бараш други. Ако немаш никаква повратна врска од неа, тоа значи дека е заљубена во дечкото и се фокусира на него, па ти ќе можеш слободно да бараш други. А ако почне таа тебе да те бара, тогаш почни да ѝ се приближуваш повеќе.

Прв чекор: кажи ѝ во лице што мислиш за неа. Па јави :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom