[quote="hiler, post: 7803805, membeакадемски ]Темата си е сосема на место и ни носи една задскиена порака која треба да се открие во текот на разговорот.
Хинт-
Кој на нас ни гарантира дека ако ја признаеме хомосексуалноста како природна и нормална појава дека утре на некоја група на луге нема да им текне да побараат и педофилијата да се легализира?
Интересно е како некои членови судат за интелектуалниот капацитет на други членови. Да предпоставиме дека темата ја отворило некое медицинско лице и академски граѓанин а истата којзнае какви ти не се обидуваат да ја омаловажат, каде е логиката на овој форум? Дали сепак членовите во виртуелниот свет имаат надреално и превисоко мислење за себеси со самото тоа што се зачленети во минатото?
Мислам дека на форумов има многу малку медицински лица. Секако што повеке членови има од сите струки тоа подобро. А особено мислам дека фалат членови од медицинската професија. И тоа највеке психијатријски. Сигурен сум дека би можеле да допринесат многу за форумов и да им помогнат на некои членови во давање на насока во која треба да се движи нивната перцепцијата на виртуелниот свет. Односно дека тој не е начин за реваншизам политички по секоја цена.[/quote]
И како сега да не судам на напишаното, кога и самиот во твојата ограничена глава знаеш дека хомосексуалец не е исто што и педофил, а подржуваш отварање на тема каде што и таа што ја отворила во својата уште поограничена глава знае дека хомосексуалноста си нема врска со педофилијата, но шири пропаганда само затоа што сака да биде центар пажња и таа и нејзината болест и нејзината злоба, 3 во 1.
Вие сте медицински лица и академски граѓани толку колку што јас сум прецедател на ЛГБТ заедницата, да се разбереме.
И кажи кој, кој човек со малку совест во него би побарал јавно легализација на растројство, педофилија? Се читаш ли ти што зборуваш? Како да си се преплашил, така звучиш. Ти нормален ли си што ќе се случи со оној што јавно би побарал легализација на педофилија? Не само што е невозможно туку е и нечовечко такво нешто и истото би било казнето од секој што има малку трошка совест во главата.