Фан Клуб: Челзи

W

wicked_1

Гостин
Тоа Поли гадното циганче требаше да го нагази некој на глава.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Импресии од натпреварот, а и од целокупниот подготвителен период:

(ја пронајдов оваа опција, ќе ве замарам постојано)

• Аина, Траоре, Чалоба. Многу добри. Борбени, агресивни, мотивирани, со многу фудбал во нив. Се надевам дека барем двајца од нив ќе бидат во поширокиот состав и дека ќе добиваат солидна минутажа. Лофтус треба да фаќа белешки.

• Фабрегас и Матиќ, енигма. На моменти играат добро, на моменти се враќаат во ланското сивило. Мора многу побрзо да се ослободуваат од топката и многу помалку да додаваат наназад, до одбрана или голман. Во спротивно, играта ќе е бавна и ќе нема течност во неа.

• Хазард и Мозес многу добри, Квадрадо солиден, Вилиан и Педро слаби. Вилиан нема одиграно добар меч за Челзи од февруари. Дури ниту на пријателскиве не успеа да ја врати формата од првиот дел на изминатата сезона. Ќе бев оптимист, но неговиот говор на тело, пред се, не ми дава многу простор за тоа. Она што недостасува од Вилиан во нападот по десната страна, Конте го добива од Мозес, па и од Квадрадо (кој е олд скул вингер, пробив, центаршут или шут, па што биде). Доколку двајцава останат, Вилиан ќе грее клупа со сигурност.

• Одбраната, имаме дискутирано во повеќе наврати. Кејхил не е играч на којшто можеш да се потпреш, Тери може да игра солидно со послаби противници и против побавни напаѓачи, но не смее Челзи да остане само со овие двајца. Бек и централен да пазарат што е можно поскоро. Не ми е јасно што правеа досега.

• Канте. Душиче мало, со убави образи и уште поубава полупетарда насмевка. Абе каци ти? Каде беше досега? За половина час покажа повеќе отколку Џон Оби Микел за цели десет години. Супер деби, рутинирано, без паника, дури и делеше одлични топки во напад, изненадувачки за мене. Имав впечаток дека на Канте ова му е веќе шеста сезона во Челзи, а не деби.

• Средњак добар додавач, со pace (извинете, не ми текнува изразот на македонски) и добар шут. Исто така е повеќе од потребно. Или како што вие милувате ,,замена за Оскар".

Генерално задоволен сум од овие шест меча. Треба уште многу да се работи и уште многу детали да се изгланцаат, но во секој случај има и те како позитивни промени (пресингот, за нијанса постабилната одбрана и за нијанса подобрените контри и полуконтри, Аина, Траоре и Чалоба). Во споредба со ланските припреми... реков припреми, заеби.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.525
Поени од реакции
2.380
Импресии од натпреварот, а и од целокупниот подготвителен период:

(ја пронајдов оваа опција, ќе ве замарам постојано)

• Аина, Траоре, Чалоба. Многу добри. Борбени, агресивни, мотивирани, со многу фудбал во нив. Се надевам дека барем двајца од нив ќе бидат во поширокиот состав и дека ќе добиваат солидна минутажа. Лофтус треба да фаќа белешки.

• Фабрегас и Матиќ, енигма. На моменти играат добро, на моменти се враќаат во ланското сивило. Мора многу побрзо да се ослободуваат од топката и многу помалку да додаваат наназад, до одбрана или голман. Во спротивно, играта ќе е бавна и ќе нема течност во неа.

• Хазард и Мозес многу добри, Квадрадо солиден, Вилиан и Педро слаби. Вилиан нема одиграно добар меч за Челзи од февруари. Дури ниту на пријателскиве не успеа да ја врати формата од првиот дел на изминатата сезона. Ќе бев оптимист, но неговиот говор на тело, пред се, не ми дава многу простор за тоа. Она што недостасува од Вилиан во нападот по десната страна, Конте го добива од Мозес, па и од Квадрадо (кој е олд скул вингер, пробив, центаршут или шут, па што биде). Доколку двајцава останат, Вилиан ќе грее клупа со сигурност.

• Одбраната, имаме дискутирано во повеќе наврати. Кејхил не е играч на којшто можеш да се потпреш, Тери може да игра солидно со послаби противници и против побавни напаѓачи, но не смее Челзи да остане само со овие двајца. Бек и централен да пазарат што е можно поскоро. Не ми е јасно што правеа досега.

• Канте. Душиче мало, со убави образи и уште поубава полупетарда насмевка. Абе каци ти? Каде беше досега? За половина час покажа повеќе отколку Џон Оби Микел за цели десет години. Супер деби, рутинирано, без паника, дури и делеше одлични топки во напад, изненадувачки за мене. Имав впечаток дека на Канте ова му е веќе шеста сезона во Челзи, а не деби.

• Средњак добар додавач, со pace (извинете, не ми текнува изразот на македонски) и добар шут. Исто така е повеќе од потребно. Или како што вие милувате ,,замена за Оскар".

Генерално задоволен сум од овие шест меча. Треба уште многу да се работи и уште многу детали да се изгланцаат, но во секој случај има и те како позитивни промени (пресингот, за нијанса постабилната одбрана и за нијанса подобрените контри и полуконтри, Аина, Траоре и Чалоба). Во споредба со ланските припреми... реков припреми, заеби.
  • Пуши
  • Црн
  • Курац
  • Педериште
  • Едно.

W

wicked_1

Гостин
Кажи еден таков ајде, ама класа играч кој ќе гарантира перформанси пошто клубов у последно време се врзува се на некои алтернативи.

Идеален за таа позиција беше Погба, лани беше достапен и клубов имаше каква таква позиција да преговара за кеш+Матич во пакет, дури имаше шпекулации дека и Јокохама ќе се вклучи директно во трансферот.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Кажи еден таков ајде, ама класа играч кој ќе гарантира перформанси пошто клубов у последно време се врзува се на некои алтернативи.

Идеален за таа позиција беше Погба, лани беше достапен и клубов имаше каква таква позиција да преговара за кеш+Матич во пакет, дури имаше шпекулации дека и Јокохама ќе се вклучи директно во трансферот.
Лани имало понуда од Челзи, и тоа блиску до сумата за која што ќе отиде сега во Јунајтед. Ама лани ниту Јуве сакаше да го пушти, ниту он сакаше да си оди. Плус тек на крај на август им текна да се активираат, а таков трансфер не се договара туку така.

W

wicked_1

Гостин
Лани имало понуда од Челзи, и тоа блиску до сумата за која што ќе отиде сега во Јунајтед. Ама лани ниту Јуве сакаше да го пушти, ниту он сакаше да си оди. Плус тек на крај на август им текна да се активираат, а таков трансфер не се договара туку така.
Па не баш блиска со оваа на Јунајтед, вредноста на Погба се дигна на 100 милиони после ланската сезона.

Челси планираше цело време да дава некои 50/60 милиони плус играч(Квадрадо од позајмица на константен трансфер / Оскар / Рамирес) па им одбија понуда.
После тоа имаше инсајдерски информации дека 80 + Матич ќе бидат доволни, Челси не пушти ваква понуда и се повлече. Иначе точно е, многу касно се впуштија да преговараат.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
@wicked_1

Јас не барам класа играч за таа позиција. Скромно, барам играч кој е над просекот, со горенаведените карактеристики.

Ние некако ептен се разгаливме, не прифаќаме и признаваме играч кој нема снимено минимум 5 реклами за Најк или Адидас, кој нема линија за долна облека со неговото име и две хип - хоп песни.

Па затоа и алтернативните решенија не ни се допаѓаат. Играчи (достапни) подобри од Оскар има еден куп, во Премиер Лига и надвор од неа.
Веднаш ми текнува на Баркли и Ериксен, на Муса Сисоко.

Ќе ти нафрлам и играчи кои играат надвор од Англија и кои би можеле да се донесат во Челзи за не повеќе од 40-45 милиони: Ковачиќ, Бонавентура, Пасторе, Херера од Порто, Чалханоглу.

Управата да беше поекспресна и поефективна и секако, да имаше некаков план, ќе им го собереше Миктаријан на Јунајтед, или Пјаниќ на Јуве. Арно ама...

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Јас не барам идеален, класа играч за таа позиција. Барам играч кој е над просекот, со горенаведените карактеристики.

Ние некако ептен се разгаливме, не прифаќаме и признаваме играч кој нема снимено минимум 5 реклами за Најк или Адидас, кој нема линија за долна облека со неговото име и две хип - хоп песни.

Па затоа и алтернативните решенија не ни се допаѓаат. Играчи (достапни) подобри од Оскар има еден куп, во Премиер Лига и надвор од неа.
Веднаш ми текнува на Баркли и Ериксен, на Муса Сисоко.

Ќе ти нафрлам и играчи кои играат надвор од Англија и кои би можеле да се донесат во Челзи за не повеќе од 40-45 милиони: Ковачиќ, Бонавентура, Пасторе, Херера од Порто, Чалханоглу.

Управата да беше поекспресна и поефективна и секако, да имаше некаков план, ќе им го собереше Миктаријан на Јунајтед. Арно ама...
Не е дали сме разгалени или не, муабетот е на што цели клубов.
Ако целта е пласман у топ 4 и напад на ФА куп, океј се играчиве, ако е целта да се натпреварува клубов на највисоко ниво тогаш треба да биде конкурентен на пазарот.

Иначе од овие што ги наброја само Баркли и Сисоко се некакви опции, овие другиве се повеќе blind buy офанзивни средњаци и крила какви што имаме 1 тон.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
@wicked_1

Аспирациите на клубот не се секогаш правопропорционални со фрлените милиони за најпознатите фудбалски имиња.

Друго, не сме разгалени, ајде во ред. Ама па изгледа многу малку сме свесни за моменталната ситуација во фудбалот во глобала и околностите во клубот.

Сите набројани се подобри од Оскар. Сите се средњаци до еден. Некои од нив поради тактички замисли на тренерите знаат и да залутаат по крила, но по вокација сите ја играат горе - долу истата позиција како и Оскар. Затоа и можеме да компарираме.

Не се согласувам никако дека се ќори играчи, ниту пак дека имаме подобри од нив во моменталниот ростер. Конкретно за таа дефицитарна позиција зборуваме.
Не се класа, како што кажав, но со сигурност би имале многу поголем импакт во тимот и играта. И не би фигурирале само ради - реда на хартија и терен, како нашава осмица. :)

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.036
Му даваа кредити од клубов ама не ги заслужува веќе.. преголема неконстантност.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.036
Повеќе ќар имаше од него кога играше на крило иако тоа не му е природна позиција.
Од како го префрлија позади шпицот, освен тие 6 месеци пред трснсферот на Мата што ги изигра на ниво останатото му е 1 добра 3 просечни партии.
Ако стигне понуда нека го продаваат на негово место Фабрегас и замена Лофтус.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.036
За формација мислам дека ќе биде 4-3-3
Канте, Матич, Фабрегас (бокс то бокс), Хазард, Вилиан, Коста.
Замена за Матич и Канте - Чалоба, за Фабрегас - Лофтус, Крила Мозес и Квадрадо, напад Траоре, Бачуаи.
На чао Микел, Оскар, Педро, Реми.
Од трансфери штопер обавезно.
Ај за бек може да се комбинира Аина, Аспи и Иванович.
Ако евентуално се купи нов бек Аина ќе го заборавиме. А реално заслужува да игра.

Kajgana Shop

На врв Bottom