imam problem, ne mi veruva, i mislam deka kolku se poveke mu objasnuvam se poveke ne mi veruva, ama neznam na koj nacin da mu dokazam deka toa ne e vistina sto toj go misli. sepak i dvajcata mnogu se sakame ama i celo vreme se raspravame za toa
sakajki da ne go lazam, mu ja kazav vistinata, no izgleda trebase da go lazam za da mi poveruva, e stvarno ne mi e jasno
Не е кажано за што точно се работи, но во секој случај добро е што си му ја кажала вистината. Ако сакаш да бидеш со него, клучно важно е да имате взаемна доверба. Ако тој ја изгубил во тебе, треба да се потрудиш да ја здобие пак. Тоа што си му ја кажала вистината е прв чекор.
Е сега, ако си го лажела претходно,
извини му се! Ова е клучно важно, зашто лажењето во врска е опасна работа и најчесто грешка, бидејќи ако постои љубов, нема потреба од лаги. Исто така, кажи му дека сакаш да останеш со него (јасно, се надевам дека тоа и го сакаш) и дека ти значи да сте заедно.
Но не форсирај. Остави му време и простор. Оди до таму што ќе му дозволиш дури и да те напушти, ако така избере. Ако си го лажела претходно, тоа е доволна причина да те напушти, ако смета дека треба. Но, ако ти се врати, занчи дека има чувства кон тебе и тој сака да бидете заедно.
Тоа е тоа - не зависи целосно до тебе, туку и од него. Ти направи готвојот дел и потоа пушти ги работите да се одвиваат сами по себе. И знај дека си направила најмногу што си можела, зашто само тоа и можеш да го направиш.