Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
nedoverba

imam problem, ne mi veruva, i mislam deka kolku se poveke mu objasnuvam se poveke ne mi veruva, ama neznam na koj nacin da mu dokazam deka toa ne e vistina sto toj go misli. sepak i dvajcata mnogu se sakame ama i celo vreme se raspravame za toa

imam problem, ne mi veruva, i mislam deka kolku se poveke mu objasnuvam se poveke ne mi veruva, ama neznam na koj nacin da mu dokazam deka toa ne e vistina sto toj go misli. sepak i dvajcata mnogu se sakame ama i celo vreme se raspravame za toa
Вака, неговата недоверба можеби се манифестира на некоја твоја поранешна грешка поради која тој сега се плаши повторно да ти верува. Меѓутоа ако тој си е таков по природа, не дозволувај тоа да те ограничува во твоите цели. Луѓе кои навистина се сакаат, си веруваат. Јас би ти препорачал да пробаш да му објасниш дека една врска не може да функционира ако нема доверба. Сепак љубовта не е само да му кажеш на некој дека го сакаш. Треба почит, верување и разбирање. Ако го нема тоа, џабе се зборовите ’се сакаме’. Со среќа со разговарањето:)

sakajki da ne go lazam, mu ja kazav vistinata, no izgleda trebase da go lazam za da mi poveruva, e stvarno ne mi e jasno

sakajki da ne go lazam, mu ja kazav vistinata, no izgleda trebase da go lazam za da mi poveruva, e stvarno ne mi e jasno
Искреноста понекогаш е најдобро решение. Барем сега ќе знаеш дека тој не може да се соочи со вистината и да продолжи понатаму. А тоа значи дека ако сакаш во иднина да успеете, ќе треба да го лажеш, а тоа воопшто не би ти го препорачал да го правиш

Од лично искуство кое го преживеав пред извесен период можам да ти кажам дека и него не му многу лесно. Ако ти верувал цело време и сега си му ја кажала вистината која некогаш знае да боли многу повеќе и од лагата немој да очекуваш дека бидејќи те сака ќе му помине како ништо да не се случило. Се што можеш а и би требало да направиш е тоа да му покажеш дека навистина си со него и дека ништо друго не ти е важно, караниците ќе ги има неколку дена но ако ти навистина му дадеш тоа што му треба од ден на ден ќе ги снемуе се додека не ја вратиш целосно неговата доверба.

Не ти е пишано за што се работи, колку е голема лагата и за колку важна работа се работи ама веруј ми дека сеа него му се вртат 150 мисли низ главата и ако те сака се обидува да свати како да го надмине тоа. Ако навистина го сакаш биди со него и не го оставај сам да помине низ сето тоа. :nenene:

Не е кажано за што точно се работи, но во секој случај добро е што си му ја кажала вистината. Ако сакаш да бидеш со него, клучно важно е да имате взаемна доверба. Ако тој ја изгубил во тебе, треба да се потрудиш да ја здобие пак. Тоа што си му ја кажала вистината е прв чекор.

Е сега, ако си го лажела претходно, извини му се! Ова е клучно важно, зашто лажењето во врска е опасна работа и најчесто грешка, бидејќи ако постои љубов, нема потреба од лаги. Исто така, кажи му дека сакаш да останеш со него (јасно, се надевам дека тоа и го сакаш) и дека ти значи да сте заедно.

Но не форсирај. Остави му време и простор. Оди до таму што ќе му дозволиш дури и да те напушти, ако така избере. Ако си го лажела претходно, тоа е доволна причина да те напушти, ако смета дека треба. Но, ако ти се врати, занчи дека има чувства кон тебе и тој сака да бидете заедно.

Тоа е тоа - не зависи целосно до тебе, туку и од него. Ти направи готвојот дел и потоа пушти ги работите да се одвиваат сами по себе. И знај дека си направила најмногу што си можела, зашто само тоа и можеш да го направиш.

Од неодамна запознав еден тип на фејсбук што воопшто не ми се свиѓаше и мислев дека ќе бидеме само другарчиња. Кога го запознав во живо ептен ми се допадна и ме праша дали сакам да имам нешто со него. Типот е блиску до совршенство, ги има сите критериуми што јас ги барам, но проблемот е во тоа што е албанец. И тие се луѓе ама знаете такво е општествово........нормално дека не е од оние напаленине албанци, сосема е нормален, течно зборува македонски, сите најдобри другари му се македонци и тако то......Сите другарки што ги прашав ме советуваат да не праам ништо со него само поради тоа што е албанец. Што би ме посоветувале вие? Хелп:(

Од неодамна запознав еден тип на фејсбук што воопшто не ми се свиѓаше и мислев дека ќе бидеме само другарчиња. Кога го запознав во живо ептен ми се допадна и ме праша дали сакам да имам нешто со него. Типот е блиску до совршенство, ги има сите критериуми што јас ги барам, но проблемот е во тоа што е албанец. И тие се луѓе ама знаете такво е општествово........нормално дека не е од оние напаленине албанци, сосема е нормален, течно зборува македонски, сите најдобри другари му се македонци и тако то......Сите другарки што ги прашав ме советуваат да не праам ништо со него само поради тоа што е албанец. Што би ме посоветувале вие? Хелп:(

Go for it girl ... :)

Кратко и јасно би те прашала:Се скратиле македонци?:smir:

Совет на форумов ќе добиеш од некои и нема веза што е Албанец, од некои НЕ и тоа може да се развлече на неколку страници. Слободно оди и види во темата Што мислите за врска помеѓу дечко/девојка со различна вера, националност?
Јас ти викам НЕ. Прашај ги твојте дома ќе знаеш зашто.:toe:

Да да, нека ги праша дома дали и сјај за усни да стаи пред да искочи од дома ...:uvo:

Ако си го прашуваш друштвото за партнерите, далеку ќе стигнеш. Немој ова да го практикуваш, можеш да си го уништиш животот, верувај. Ама сепак си мала, така да, прави ти како што мислиш дека е најдобро и така не би требало таа врска да трае многу.

Ако си го прашуваш друштвото за партнерите, далеку ќе стигнеш. Немој ова да го практикуваш, можеш да си го уништиш животот, верувај. Ама сепак си мала, така да, прави ти како што мислиш дека е најдобро и така не би требало таа врска да трае многу.
Ако вака тргне во врска со надеж дека нема да трае долго воопшто нека не влегува :toe: иако 14 години и зборот врска некако не ми одат заедно ама ај...сепак размисли си убаво и според мене забавувај се на овие години :vozbud:

Ако вака тргне во врска со надеж дека нема да трае долго воопшто нека не влегува :toe: иако 14 години и зборот врска некако не ми одат заедно ама ај...сепак размисли си убаво и според мене забавувај се на овие години :vozbud:

Епа токму на тоа мислев, таа сега во тинејџерскиот живот многу ќе се измени и карактерно :)

Ич не се замарај со тоа што другите мислат. Гледај си тебе да ти е добро на душичето, и кулирај.

А тоа што можеш да го осетиш на твоја кожа, никој неможе да ти го прераскаже, така да овде на форумов ке добиеш 127690454 различни совети и начини на гледање на работите, можно е да се пронајдеш во некој од нив, но можно е и да не се пронајдеш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom